Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за летни гуми?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

[quote="venioid"]
    doofiat написа:
    Не знам ти как оцеляваш при тези условия, за доброто на всчки участни в движението е по-добре да не се качваш в колата като стане студено.Не се заяждам с никого. Не ме разбирайте по-грешно, но е безумие движение в зимни условия с летни гуми.[/quoteЕ това мнение не отива на модератор. Ударилите се с летни гуми са точно толкова, колкото и тези със зимни! Докато не се научат да карат, никоя гума няма да ги спаси. Може ли с 80 км/ч да се спускаш по "Св. Наум" в поледица и да очакваш нещо различно от удар!? "Ма 900 лв за гуми дадох, ABS, ASR, що така стана..." Щото има закони на физиката, които с технологии не могат да се преодолеят. Тя зимната гума не пуска нокти в критична ситуация. Докато не осъзнаят, че зимата се кара плавно, внимателно, без резки ускорявания/забавяния - ще има задръствания и сервизи пълни с нагънати коли и посърнали "състезатели". Преди две години прибирах парите на наперени лапетии, като се басирах, че ще тръгна от място на заледен паваж с 10 % наклон, а те няма да могат...И тръгвах, Фиеста с всесезонни гуми "Мishelin" на 1 бар налягане.Само пълноприводни автомобили драпаха там. И пак карам с всесезонни Mishelin, ама съм ги купувал от Италия и не са по-лоши от която и да е зимна гума тук.И като видя лед карам като баба, щото няма спасение.Не се заяждам с никого. Не ме разбирайте погрешно, но нека си караме кой с каквито гуми иска, но да е разумно!
    абсолютно е така, зимата се кара кротко и без това, не виждам как ще карам с 80 по лед или дори с повече от 30 без значение зимни летни гуми. каренето зимата е 90% умение на шофьора останалото е сбор от късмет, от гуми и всички останали неща. дори напротив лятото е по важно с какви гуми си, понеже тогава се кара бързо и една локва на завой без видимост може да направи огромна беля. както каза колегата важно е разумното каране, не кой с какво гуми е!
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

venioid написа:
      doofiat написа:
      Не знам ти как оцеляваш при тези условия, за доброто на всчки участни в движението е по-добре да не се качваш в колата като стане студено.Не се заяждам с никого. Не ме разбирайте по-грешно, но е безумие движение в зимни условия с летни гуми.
      Е това мнение не отива на модератор. Ударилите се с летни гуми са точно толкова, колкото и тези със зимни! Докато не се научат да карат, никоя гума няма да ги спаси. Може ли с 80 км/ч да се спускаш по "Св. Наум" в поледица и да очакваш нещо различно от удар!? "Ма 900 лв за гуми дадох, ABS, ASR, що така стана..." Щото има закони на физиката, които с технологии не могат да се преодолеят. Тя зимната гума не пуска нокти в критична ситуация. Докато не осъзнаят, че зимата се кара плавно, внимателно, без резки ускорявания/забавяния - ще има задръствания и сервизи пълни с нагънати коли и посърнали "състезатели". Преди две години прибирах парите на наперени лапетии, като се басирах, че ще тръгна от място на заледен паваж с 10 % наклон, а те няма да могат...И тръгвах, Фиеста с всесезонни гуми "Мishelin" на 1 бар налягане.Само пълноприводни автомобили драпаха там. И пак карам с всесезонни Mishelin, ама съм ги купувал от Италия и не са по-лоши от която и да е зимна гума тук.И като видя лед карам като баба, щото няма спасение.Не се заяждам с никого. Не ме разбирайте погрешно, но нека си караме кой с каквито гуми иска, но да е разумно!
      Колега, пробвай по джанти, ако искаш .Естествено, че разума е над всичко. И ако прочетеш внимателно какво съм писал, ще разбереш, че именно разумната постъпка зимата през 21 век, е да си сложиш зимните гуми. Това е разумът!Ако искаш да ми кажеш, че пестиш от зимни гуми това е вече друга тема и няма никаква връзка с разума - човек сам си преценява, кое му е по-скъпо.П.С. Аз като съм модератор не трябва да си изразявам мнението ли? Къде е записано?Иначе по темата.Къде има гуми втора употреба за гуми, които са карани не повече от година след покупката им?Някой купувал ли е от някъде такива?

Коментар

ами аз от човек си взех моите с дот декември 2005. иначе както знаеш гумаджииницата в богров, ама дали има баш такива . по принцип има супер оферти по градските пазари :D в смисъл има градове, където джамбазите като докарат колата отвън и й сваслят хубавите гуми и ги продават отделно пък на колата слагат галоши. баща ми си купи мишелин пилот ексалто с мустаците за 120 кинта, ама не в сф.
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Не пестя от гуми - купувал съм зимни и не съм правил разлика, а е имало къде да пробвам . Както и да е - карайте бавно е спазвайте голяма дистанция, че последствията са си за нас самите.Мир
          Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
          Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
          Ex: Marea 2.4 JTD 2000
          Ex: Brava 1.6 1997
          Ex: Puntо 1.1 1994

Коментар

Doofiat Ви го каза много ясно - вече сме в Европа, а там карат гуми според сезона Най-интересното е, че ги карат и 1 сезон, най-много 2 Явно са големи балъци и имат излишни пари Колкото до добрият шофьор ... как да Ви кажа, винаги си мисля като карам, че имам още много да уча и това ме кара да съм внимателен, но не крия и че съм правил глупости Карам така, че да мога да спра във всеки един момент ако се наложи И замислете се сериозно преди да почвате да пишете глупости Може ли човек да ходи по джапанки в снега или да носи ботуши на +35 градуса Ако ми кажете, че това е нормално ще се съглася, че няма по-добра зимна гума от лятната на ТОЙО И не цитирайте разни пишлемета, които от колелото са се качили в някоя западна кола и си мислят, че Бог ги пази Още когато махнаха полигона и съкратиха курсовете 3-4 пъти си рекох ... "Започва войната по пътищата!!!"Не може шофьор да се стане за 10-12 дни и да ми решава разни смешни листовки с 1 участник После защо не е спрял, ами как ще спре като той в часовете по физика е ходил в някой интернет клуб и после нямало кой да му обясни някои елементарни неща Когато бяха поледиците сутрин гледах един ден един "У" автомобил. Движеше се със 1-2км/ч. Спря на светофара, а аз до него. Гледам мацка се учи, няма лошо. По-добре бавно, отколкото в болницата после. Седя и чакам зелено да светне и си разглеждам "У" автомобила и в един момент ... Оооо ... ужас Предните му гуми бяха летни и почти нямаха грайфер И това ми било инструктор Свирнах му аз и свалям стъклото. Питам го "Ти нормален ли си? Как така учиш момичето с тези криминални галошки???", а той ми отговаря "Така ще стане перфектен шофьор!" ... ... Бях шокиран, напсувах го здраво и му теглих една майна Хайде сега си извадете извод
            http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
            Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
            FIAT Punto 02' 1.9 JTD
            FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

venioid написа:
              купувал съм зимни и не съм правил разлика, а е имало къде да пробвам
              Ако това значи, че на сняг не си видял разлика в управляемостта и спирачния път м/у зимни и летни гуми... Стига бе хора, дайте по-сериозно... Никога не бих се качил на дълъг път през зимата при такъв фен...Ходихме тази зима до Цигов Чарк (през Батак) и един приятел недоумяваше защо категорично отказахме да ползваме неговата кола (БМВ 3ка с летни гуми) ... Без коментар...

Коментар

Dodo 155 написа:
                nadq написа:
                zgabrovski написа:
                Като го гледам какво време е а и вчера един гумаджия ми предложи 4 бр 195/50/R15 Барум по 82 лв/парчето чистак бърсак нови били на тая цена защото е зима и няма търсене... Какво ще кажете? Цената включва и мотаж и баланс карам му старите джанти подготвя ги и съм готов само да си ги сложа като му "дойде времето"...
                Като си купих Бравото ноември месец,веднага се затърчах до гумаджийницата,тъй като задните му бяха позаминали.Сложих предните(те са си ок,летни) отзад,а за отпред си избрах летни,чистак бърсак Toyo за дъжд,(жестоки са,водят се и енергоспестяващи?!) и ми направиха отстъпка 20 лв А,всички се редиха по часове за да си сложат зимни и сега им остават на асфалта.Аз по принцип не съм фен на зимните гуми,защото съм си софиянец-булевардите и главните улици ги чистят през 15 мин,като вали сняг и никога не съм виждал преспи на основен път в столицата! И я има зима вече я няма,а сняг?А на лед нищо не спира,то е ясно Тъй,че с хубави летни гуми с грайфер през цялата година си перкам!Само в София,ски не карам p.s.препоръчвам Toyo на всички,които търсят качествена гума на нормална цена,аз ги взех мойте E10 Cleanproxes мисля,че е модела,за по 100лв гумата с отстъпката.Гуми 2ра употреба не признавам,освен подарените
                Колега, първо наясно ли си при каква температура лятната гума си губи качествата Второ, от твоите уста в божиите уши бих казал Дано те чуят и започнат да чистят снега "...булевардите и главните улици ги чистят през 15 мин,като вали сняг и никога не съм виждал преспи на основен път в столицата..." Май от скоро си шофьор и не ти се е налагало да караш с летни гуми върху непочистена главна улица Трето, и аз като теб мислех преди години та си купих всесезонни гуми МИШЕЛИН за зимата (тогава нямаше почти нищо хубаво и гумите бяха много по-скъпи), хлъзнах се и право в един стълб От тогава не правя сметка колко се търкат зимни или летни гуми Дано да не пада сняг, че както си с тия летни гуми и както ще чакат да спре да вали преди да почнат да почистват тук-там, че да не се налага да правиш ламарини Аз също се замислям за летни гуми сега, но ... Дядо Коледа ме изтръска малко
                1.Пич,шофьор съм,от както се помня или по-скоро,от както почнах да стигам педалите(преди това в скута на дядовците и бащата).Имам книжка от януари,2000г.офтопик: Преди Бравото имах 2105,а още преди това-Варт Турист.Бащата и съответно дядовците имаха следните коли на които се научих да карам:2101,ИЖ 1500,21061(1500С),Дачия 1310,ФИАТ Ритмо 105(ох,какво зверче беше),21011,Ауди 80 1.8 карб.Варгала го карах с гумите с които го купих-Вида,които бяха твърди,като камък,но предното си е предно и 3 зими нямах инцидент.Ладата е друго нещо,нея я взех с чисто нови всесезонни Фриго-отзад,предни-гладки галоши мишелинки(много добре знам,че на кола със задно,трябва и 4те да са ок).Миналата зима,със ладата,имах едно доста напрегнато трипче-събудих се във Велико Търново към 09.00-вали сняг на парцали,докато се накумим да тръгнем към София,стана 13ч.,като въобще снеговалежа не намаля и за минута и прецених,че ако не тръгнем веднага ще замръкнем в Балкана.Пътя беше целия покрит с яко сняг,толкова силно валеше,през цялото време,че ми се...Бях свръх съсредоточен,преминахме през 5 катастрофи(познайте какви коли бяха наповлизали в канавките?-луксозни джипове 4х4 главно) и си пристигнахме без нито едно поднасяне,като никой от пътниците ми не усети моето напрежение или какъвто и да е некомфорт от пътуването и то преди доста други автомобили(някои шофьори,като паднат и 2 капки дъжд,стават като бабички,камо ли ако вали сняг).Само главата ми щеше да се сцепи от главоболие Спаси ни това,че бяхме 5 човека в колата,а тя беше с задни пружини от 4ка,така че теглото на колата беше перфектно за тези условия;ако не бяхме 5ма-нямаше да тръгна И между другото,най-добрия контрол в/у сняг,дъжд...,след 4х4,е автомобила със задно предаване,стига разбира се шофьора да е достатъчно добър Кел файда иначе и от 4х4 и от зимни гуми.. 2.Много добре усещам,когато гумите не правят добро сцепление на пътя(лед,сняг,кал-все тая,не ми трябва да знам при каква температура си губят качествата-това няма да ме спаси) и съответно почвам да карам по-осторожно.Иначе,знам,споко.При под 7 градуса. 3.Това,че ти си се блъснал във стълб,НЕ Е по вина на гумите,дууд Не казвам,че аз съм перфектен шофьор.Всесезонната гума е компромис,според мен. 4.Не съм искал да давам лоши/глупави съвети на начинаещи/слаби шофьори-давам си сметка,че форума всички го четат и съжалявам,ако съм го направил! 5.Не ме разбирайте погрешно-ЗИМАТА Е НАЙ-ДОБРЕ СЪС 4 ЗИМНИ ГУМИ,ЛЯТОТО-СЪС ЛЕТНИ! И ТО НОВИ,РАЗБИРА СЕ! Поздрави!п.с.ще правя задна броня,защото ме удариха отзад със лада,хаха.
                1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ

Коментар

doofiat написа:
                  Ето заради ей такави ентусиасти като вас по пътища, паланки, проходи, магистрали и т.н. ще има драми, задръствания и нерви. Ехоооооо, това не ви е комунизма, когато имаше два вида гуми и те все летни - Виденките и Димитровките.Колеги, осъзнайте се овреме и не си правете експерименти със живота - вашия и на тези, които се движат около вас.Къде е това място където се чисти на всеки 15 мин. Знаеш ли, че миналата седмица 5 поредни дни имаше подедица по пътя и беше пързалка в цяла София. Добре, че не караш толкова много, че да се въртиш като хокейна шайба по асфалта.Колегата от Добрич, защото пък е толкова наивен и си мисли, че като си вземе най-скъпите летни гуми ще му вършат работа и през зимата. Ти колега, си от един район, в който почистването на пътищата е най-зле. Няма да забравя миналата година на Коледа, пътувам точно за Добрич. Ден-два преди това беше валял доста сняг и беше студено. Пътя София-Варна беше перфектно почистен. В момента, в който излязох от Варна за Добрич стана лошо - то не беше лед, не беше сняг. Скоростта на движещите се по пътя беше 20 км/ч. Не знам ти как оцеляваш при тези условия, за доброто на всчки участни в движението е по-добре да не се качваш в колата като стане студено.Не се заяждам с никого. Не ме разбирайте погрешно, но е безумие движение в зимни условия с летни гуми.
                  И аз така-не се заяждам с никого,но колегата Пакумба го каза-най-важен е шофера! И колега Дуфиат,моля ти се-карам достатъчно много,но не съм про;живот и здраве,лятото мисля да понавъртя 10 000км само на околоевропейско пътешествие за около 2 седмицииначе си връткам по около 25,30 хилки на година(не искам дори и грубо да смятам колко паре давам само за гориво);за булевардите съдя по този до който ми е блока-Ал.Малинов в Младост и този до който е блока на френдката ми-бул.Мария Луиза,Сливница.Не заради такива като нас ги има задръстванията,а заради бабичките движещи се с 20 км/ч и мутрите с всъдеходите и лимо-тата,мислещи си,че като карат кола за не знам си колко хапартамента лева,е достатъчно само газ до дупка да дават!Винаги стават инциденти и най-добрите грешат и още 100 клишета има,но едно сега ми се е забило-гения се учи от грешките на другите,умния се учи от собствените си грешки,а глупавия въобще не се учи.Нека бъдем поне от умните! Поздрави!

Коментар

ааа е братлета особено nadq то си е казано пази се сам да те пази господ хе усещаш кога да караш по осторожно ти замислял ли си се какъв ти е късмета да усетиш а не да почустваш - бях на летни и отивам към 3 през ноща да взема 1 нещо от работата е за 4 километра път понеже си карах като все 1 е през деня на 1 завой щях да си правя дрифт а после добре че беше лек завоя а отдолу пръст която се беше заледила та пак усетих как колата тръгва да се занася а карам със 70-80 е така усетих и аз като теб ма докато усетя бях си спрял вече пред работата и само си казах бе аз тъп ли съм какво никой не ме гони да бързам ами ако си бях пришпорил с още 10-20 километра щях да целувам бордюра 1вия път и дърветата 2рия...миналата зима с 1 приятел и той с пунто да ходим да обикаляме да си харесвам кола и той зимата я изкара на летни и той си е шофер кара от малък из цяла бг 2 години и нещо бус кара ама заваля снега и каза няма да ходим а ходеше на работа от Костинброд до дружба кареше кат бабка сътрин се спасяваше с това че тръгва в 6 а вечер пак се прибираше не по рано от 8-9 така че и аз сега се чудя за какво съм си взел зимни гуми като сняг не видях само 1 и бях с летните още за 1 ден докато отида на работа после го нямаше ама си трябват и тва е не като е студено вечер или сутрин и като натисна спирачката да спра след 20 метра повече а да си спра искам защото от тва време си карам все 1 лято да спирам по късно и близко до другата кола пред мен и не съм само аз е като завали сняг от тва каране колко ли катастрофи ще има ? нищо лично към никой но риск-а да караш с летни зимата ем де да знам ти си знаеш че можеш ама ситуацията на пътя дали те пита. А по темата не знам за тая марка гума ма със семприт карах лятото за по 100лв бройката не ми харесаха мн мн как се държат ама по над 150 лв за гуми не ми се даваха.....иначе за това че си махат гумите след 2 сезона мах - ми в европата ги проверяват за мм на гумата а не тук да ме спре полицая за мм и да си иска пари....те даже искаха да вдигат в европа ама забравих на колко мм да е минимума но си спомням че беше такъв че ако ти я дадат такава гума ще кажеш ма тя кат нова бре! само дет мустаци няма.....имат пари сменят ние нямаме и караме кой с каквото може си позволи
                    Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                    Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                    Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

nasty написа:
                      .....имат пари сменят ние нямаме и караме кой с каквото може си позволи....
                      По-скоро бих казал "Пука им за живота и си го пазят" Към Nadq:1. Много лично си го приел, но виждам, че имаш още какво да видиш по шосетата, пич Това, че си се научил на Лада е добре, ама предно не се кара като задно Ако при задното при поднасяне трябва да пуснеш газта, то при предното трябва да я натиснеш и нали се сещаш с летните гуми като натиснеш газта какъв ще бъде ефекта 2. Никога не мога да кажа, че ще усетя когато колата започне да поднася. Толкова бързо става всичко. Карам коли с електронно управление на окачване и спирачки и искам да ти кажа, че няколко пъти без да предполагам се задействаха някои системи за сигурност.3. Това, че се блъснах в стълб е само по моя вина, защото изглупих много Добре, че стана тогава и се разминах само с броня и радиатор, та да ми дойде акъла 4. Не си дал лош или глупав съвет, а какво не трябва да правят. Тоест, ти даваш полезен съвет 5. Радвам се, че все пак акъла ти е на място Ще ти дам съвет: Не се цигани за ремонти и части по колата, защото понякога 10-20лв. могат да ти счупят главата
                      FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                      FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Dodo 155 написа:
                        nasty написа:
                        .....имат пари сменят ние нямаме и караме кой с каквото може си позволи....
                        По-скоро бих казал "Пука им за живота и си го пазят" Към Nadq:1. Много лично си го приел, но виждам, че имаш още какво да видиш по шосетата, пич Това, че си се научил на Лада е добре, ама предно не се кара като задно Ако при задното при поднасяне трябва да пуснеш газта, то при предното трябва да я натиснеш и нали се сещаш с летните гуми като натиснеш газта какъв ще бъде ефекта 2. Никога не мога да кажа, че ще усетя когато колата започне да поднася. Толкова бързо става всичко. Карам коли с електронно управление на окачване и спирачки и искам да ти кажа, че няколко пъти без да предполагам се задействаха някои системи за сигурност.3. Това, че се блъснах в стълб е само по моя вина, защото изглупих много Добре, че стана тогава и се разминах само с броня и радиатор, та да ми дойде акъла 4. Не си дал лош или глупав съвет, а какво не трябва да правят. Тоест, ти даваш полезен съвет 5. Радвам се, че все пак акъла ти е на място Ще ти дам съвет: Не се цигани за ремонти и части по колата, защото понякога 10-20лв. могат да ти счупят главата
                        Ех,пич,много акъл даваш без да ти се иска.Ако беше прочел внимателно какво съм написал,щеше да видиш,че първата ми лична кола,купена с мои си средства е Вартбург Турист.Ти явно не си запознат с тази марка автомобили и не знаеш,че тя е със предно предаване,че да ми казваш-"Ако при задното при поднасяне трябва да пуснеш газта, то при предното трябва да я натиснеш и нали се сещаш с летните гуми като натиснеш газта какъв ще бъде ефекта " И Дачията е със предно,за Ритмо-то предполагам си чувал.Пич,не съм на 8 годинки.След като написах почти цял разказ за това,че управлявам автомобили от детска възраст,ти не спираш да ми даваш акъл("оно си рупа,ли рупа"),хайде спри,моля ти се!Видял съм доста,мога да разкажа много случки,но миля,че това са приказки за маса,примерно А на теб,като ти се струва "толкова бързо всичко",карай по-бавно,за да можеш да реагираш подобаващо За какви ремонти да не се циганя ме съветваш? И с тази тема съм наясно Хайде,поздрави и безаварийно! А на Nasty искам да кажа-много Nasty изречения джаскаш,грубо по 150 думи едното,хаха Хайде първо се научи на граматика,поне колкото да знаеш,къде да слагаш точка и да започваш ново изречение с главна буква,след това пиши съвети,коментари или как влизаш с 80 в завой И м/у другото-дрифт се прави само със кола със задно предаване,ти си тръгнал не да го правиш,а да се пребиваш,дрифтърче

Коментар

Ех Nadq ... много ще трябва да "рупаш" още ...Акъл не ти давам и не искам да ти давам ... помисли, че не се единствен на шосето Има още доста коли да смениш преди да се замисляш сериозно И аз бях като теб и мислих така Пътя, по който вървиш, е трамбован отдавна ... Но не се сърди, има още какво да учиш Както написах вече и аз се палех като ми казваха колко съм "зелен" опитните шофьори Вартбург съм виждал и карал С такава кола и гаджета съм свалял Много вървеше пущината като и сложиш по-малко маслоц И Трабант съм карал Но какво да ти обяснявам, ти си опитен и няма какво ново да научиш повече Прав си, карам бавно, защото доста всезнайковци като теб летят по улиците. Днес като се прибирах и един ми скри шапката. Улицата, на която живея, е тясна и къса. Той тръгна с гуми, "изцеди" 1-ва и 2-ра и за малко да отнесе половината коли. "Състезателят" нямаше и 20г., поне още не му беше тръгнала брадата Детето ми играе наоколо и нали се сещаш какво може да стане ако случайно някой малчуган изкочи Идваше ми да скоча в колата, да го насигна и така да го потроша, че да не може сам да се изпикава до края на живота си Колата, която караше, няма да я споменавам ... сам се досещаш каква марка и модел беше Уж си опитен и случки много си виждал, ама по акъла ти не личи и грам.Спирам, че започвам да се ядосвам. Всеки ден въртя минимум 90-100км като съм в София и минимум веднъж на ден ми се разминава някой "ОПИТЕН ШОФЬОР" да не ме отнесе, било то на булевард или малка улица. Редовно ми се случва на нерегулирано кръстовище, когато съм дясно стоящ да ми взимат предимство, дори и да ме псуват когато натискам клаксона. Явно доста "ОПИТНИ ШОФЬОРИ" има Хайде остани си със здраве.....п.с. Не прави забележки за граматика или правопис, защото ти самият имаш доста в постовете си След "," винаги се оставя място и изреченията не продължават няколко реда отделени само с "," След "." се оставя място и тогава се започва другото изречение, изяждаш и доста думи и т.н. И понеже обичаш поговорките: "Присмял се хърбел на щърбел!"
                          FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                          FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Колеги чета ви постовете и се замислих ,че все се каня да питам какво означава 10% наклон или 7% или по малко/повече/на колко градуса се равнява спрямо хоризонталната линия.
                            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

@nadq може просто пиша за 1 сещам се за друго и накрая стана роман е а кой ти е казал че само със задно се дрифтва ? а иначе дрифта щеше да ми е 1 360 и после някфо по малко от 180 че се спирам в дръвчето а става глупав спор вече карай си на летните и се надявай да не ти се налага да се осланяш на гумите окачването и с колко хора си в колата пйиис :P
                              Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                              Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                              Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Dodo 155 написа:
                                Но не се сърди, има още какво да учиш Wink
                                Разбира се-човек се учи докато е жив. Ти защо ме слагаш с 20 годишните,отраснали с фолк,голфаджии? Защо мислиш,че мен не ме дразнят отнемащите предимство и хвърчащите пубери,където и една книга не са прочели? Защо си мислиш,че и аз правя така? Мислиш си,че и мен не ме засичат,че не карам? Защо се хващаш за мястото след"," и".",при положение,че от ’83 набор нагоре, 80% са направо неграмотни, а не вземеш да поправиш някой, белким научи нещо? Това с мястото е нааай-малката грешка и я правя нарочно-от бързане и за пестене на място Просто се дразня някой,който не ме познава да ми лепва разни етикети и от консервативни и закостеняли чичковци,смятащи всички млади за бавноразвиващи се.Хайде стига-от една страна сме,мисля! Мир и уважение. п.с.Варгала е много добра машинка,но без масълце,ако го караш,буквално му скъсяваш и без това малкия живот на мотора Отказа ме от него това,че доста скъпа се оказа помпичката за масло,която ми трябваше за монтажа на АГУ. До Насти:моля ти се,опитай се да пишеш по-нормално,че ми е трудно да те разбирам! Като сядам в колата,не почвам да се надявам да не претърпя инцидент,ами просто карам Вие,ако искате-трескайте по една молитва,плюйте си в пазвите,носете си синец...,но карайте внимателно! Няма нищо по-важно от ЧОВЕКА в един автомобил-нито гуми,нито разни системи,нито предимството ти ще те спасят.Аз се надявам само на себе си.Пазете се,пазете другите,пазете и природата!

Коментар

Working...
                                X