Като го гледам какво време е а и вчера един гумаджия ми предложи 4 бр 195/50/R15 Барум по 82 лв/парчето чистак бърсак нови били на тая цена защото е зима и няма търсене... Какво ще кажете? Цената включва и мотаж и баланс карам му старите джанти подготвя ги и съм готов само да си ги сложа като му "дойде времето"...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за летни гуми?
Collapse
X
-
Въпрос за летни гуми?
Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.orgЕтикети: –
-
Re: Въпрос за летни гуми?
zgabrovski написа:Като го гледам какво време е а и вчера един гумаджия ми предложи 4 бр 195/50/R15 Барум по 82 лв/парчето чистак бърсак нови били на тая цена защото е зима и няма търсене... Какво ще кажете? Цената включва и мотаж и баланс карам му старите джанти подготвя ги и съм готов само да си ги сложа като му "дойде времето"...
-
Ами при един пич в Надежда, в началото в ляво преди светофара за пазара.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Re: Въпрос за летни гуми?
zgabrovski написа:Като го гледам какво време е а и вчера един гумаджия ми предложи 4 бр 195/50/R15 Барум по 82 лв/парчето чистак бърсак нови били на тая цена защото е зима и няма търсене... Какво ще кажете? Цената включва и мотаж и баланс карам му старите джанти подготвя ги и съм готов само да си ги сложа като му "дойде времето"...TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
И аз не съм очарован от едни Баруми ама отпреди години. Бяха доста твърди, сътветно бавно се износват, но не много добро сцепление. 1 от тях май още е някъде при мен. Но тези новите бравурис казват, че били добри. Цената е добра...Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
zgabrovski написа:Като го гледам какво време е а и вчера един гумаджия ми предложи 4 бр 195/50/R15 Барум по 82 лв/парчето чистак бърсак нови били на тая цена защото е зима и няма търсене... Какво ще кажете? Цената включва и мотаж и баланс карам му старите джанти подготвя ги и съм готов само да си ги сложа като му "дойде времето"...1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ
Коментар
-
nadq написа:zgabrovski написа:Като го гледам какво време е а и вчера един гумаджия ми предложи 4 бр 195/50/R15 Барум по 82 лв/парчето чистак бърсак нови били на тая цена защото е зима и няма търсене... Какво ще кажете? Цената включва и мотаж и баланс карам му старите джанти подготвя ги и съм готов само да си ги сложа като му "дойде времето"...http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
и аз като колегата си взех тойо проксис летни. честно казано никога не съм карал със зимни гуми в живота си, а в този край на бг откъдето съм никой никога не чисти и духа яко вятър та има и преспи, а и обикновенно отдолу остава леда, а снега се издухва и е ад. все си мисля, че по-важен е шофьора от гумите, а и без това не мога да карам с 150 зимата ми се кара кротко. имам си и вериги в багажника за тежки случаи. иначе по темата и аз препоръчвам тойото, няма ревно на дъжд. ама малко са по 150 лв новички 14киLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Ето заради ей такави ентусиасти като вас по пътища, паланки, проходи, магистрали и т.н. ще има драми, задръствания и нерви. Ехоооооо, това не ви е комунизма, когато имаше два вида гуми и те все летни - Виденките и Димитровките.Колеги, осъзнайте се овреме и не си правете експерименти със живота - вашия и на тези, които се движат около вас.Къде е това място където се чисти на всеки 15 мин. Знаеш ли, че миналата седмица 5 поредни дни имаше подедица по пътя и беше пързалка в цяла София. Добре, че не караш толкова много, че да се въртиш като хокейна шайба по асфалта.Колегата от Добрич, защото пък е толкова наивен и си мисли, че като си вземе най-скъпите летни гуми ще му вършат работа и през зимата. Ти колега, си от един район, в който почистването на пътищата е най-зле. Няма да забравя миналата година на Коледа, пътувам точно за Добрич. Ден-два преди това беше валял доста сняг и беше студено. Пътя София-Варна беше перфектно почистен. В момента, в който излязох от Варна за Добрич стана лошо - то не беше лед, не беше сняг. Скоростта на движещите се по пътя беше 20 км/ч. Не знам ти как оцеляваш при тези условия, за доброто на всчки участни в движението е по-добре да не се качваш в колата като стане студено.Не се заяждам с никого. Не ме разбирайте погрешно, но е безумие движение в зимни условия с летни гуми.
Коментар
-
знаех си, че специалистите тука сега ще почнат да ме ругаят, ама ми е все тая. не съм казал, че и най-скъпата лятна гума може да се сравнява с коя да е зимна. просто казвам, че мен ме устройва, пък аз дали ще излизам или не зимата с колата баш ти няма да ми кажеш /нали?/ факт е, че имам книжка от 2002 год и досега нямам удър по моя вина, а в послените 6 месеца вече 2 пъти ме удрят отзад докато съм спрял/спрял, не да спирам в момента/ на светофар и то специалисти със зимни гуми. темата е за летните, аз дадох мнение за тях. нека се придържаме към темата, все пак си мод :DLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
[quote="doofiat"]Не знам ти как оцеляваш при тези условия, за доброто на всчки участни в движението е по-добре да не се качваш в колата като стане студено.Не се заяждам с никого. Не ме разбирайте по-грешно, но е безумие движение в зимни условия с летни гуми.[/quoteЕ това мнение не отива на модератор. Ударилите се с летни гуми са точно толкова, колкото и тези със зимни! Докато не се научат да карат, никоя гума няма да ги спаси. Може ли с 80 км/ч да се спускаш по "Св. Наум" в поледица и да очакваш нещо различно от удар!? "Ма 900 лв за гуми дадох, ABS, ASR, що така стана..." Щото има закони на физиката, които с технологии не могат да се преодолеят. Тя зимната гума не пуска нокти в критична ситуация. Докато не осъзнаят, че зимата се кара плавно, внимателно, без резки ускорявания/забавяния - ще има задръствания и сервизи пълни с нагънати коли и посърнали "състезатели". Преди две години прибирах парите на наперени лапетии, като се басирах, че ще тръгна от място на заледен паваж с 10 % наклон, а те няма да могат...И тръгвах, Фиеста с всесезонни гуми "Мishelin" на 1 бар налягане.Само пълноприводни автомобили драпаха там. И пак карам с всесезонни Mishelin, ама съм ги купувал от Италия и не са по-лоши от която и да е зимна гума тук.И като видя лед карам като баба, щото няма спасение.Не се заяждам с никого. Не ме разбирайте погрешно, но нека си караме кой с каквито гуми иска, но да е разумно!Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
Ex: Marea 2.4 JTD 2000
Ex: Brava 1.6 1997
Ex: Puntо 1.1 1994
Коментар
-
[quote="doofiat"]Не знам ти как оцеляваш при тези условия, за доброто на всчки участни в движението е по-добре да не се качваш в колата като стане студено.Не се заяждам с никого. Не ме разбирайте по-грешно, но е безумие движение в зимни условия с летни гуми.[/quoteЕ това мнение не отива на модератор. Ударилите се с летни гуми са точно толкова, колкото и тези със зимни! Докато не се научат да карат, никоя гума няма да ги спаси. Може ли с 80 км/ч да се спускаш по "Св. Наум" в поледица и да очакваш нещо различно от удар!? "Ма 900 лв за гуми дадох, ABS, ASR, що така стана..." Щото има закони на физиката, които с технологии не могат да се преодолеят. Тя зимната гума не пуска нокти в критична ситуация. Докато не осъзнаят, че зимата се кара плавно, внимателно, без резки ускорявания/забавяния - ще има задръствания и сервизи пълни с нагънати коли и посърнали "състезатели". Преди две години прибирах парите на наперени лапетии, като се басирах, че ще тръгна от място на заледен паваж с 10 % наклон, а те няма да могат...И тръгвах, Фиеста с всесезонни гуми "Мishelin" на 1 бар налягане.Само пълноприводни автомобили драпаха там. И пак карам с всесезонни Mishelin, ама съм ги купувал от Италия и не са по-лоши от която и да е зимна гума тук.И като видя лед карам като баба, щото няма спасение.Не се заяждам с никого. Не ме разбирайте погрешно, но нека си караме кой с каквито гуми иска, но да е разумно!Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
Ex: Marea 2.4 JTD 2000
Ex: Brava 1.6 1997
Ex: Puntо 1.1 1994
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар