Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Bravo 1.8GT

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Значи като загрее значително намалява шума, но не изчезва! Не мисля, че е от маслото! А това за спора за маслото е глупаво! По принцип съм моторджия и да ви кажа наи-доброто масло е MOTUL
    Fiat Stilo 1.9 JTD

Коментар

Ludmil Mandichev написа:
      Може да прочетеш за маслото на http://cmi.bg/bg/index_bg.htm - продукти - morris - какво масло да избера?Дано да ти е от полза
      Прочетох статията от-до. Благодаря, Людмиле! Много полезна дори и за лаик като мене в тази област ! И се замислих - особено след пасажа "Каква марка масло да избера?"Та и аз съм в момента с Lemforder 10W40 - знам, какво основно произвежда въпросната фирма http://www.zf-trading.com/brand_lem_gb и т.н. Та едно въпросче - има ли такава марка масло Lemforder 10W40 и от кой се произвежда, защото в продуктите на фирмата нещо не го намирам ?За пояснение: При първоначално обслужване ми сложиха такова масло /LMI 10W40 - масло от варел 1 литър - ед. цена 7.43 лв цитат от фактурата / в сервиз D&N /знам, че ще ме критикувате за марката на маслото, но ... все пак сервиза е официален вносител на продуктите на Lemforder /. Засега нямам никакви проблеми с двигателя /естествено няма как да видя какво става вътре в него/, маслото не е потъмняло след изминати 5 000 км, не съм доливал изобщо досега, защото не е мръднало /това не знам дали да ме радва или има нещо ненормално/!Та по същество: Следващия път да сипвам ли пак от същото или да си купувам Selenia и ... да спя спокойно !П.С. Съжалявам за , но и според мен проблема на Larii не е от марката на маслото .
      BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
      Среден разход на газ

Коментар

Това, че не е от маслото ми е ясно! Даите идея какво друго може да е, по валовете няма износване поне на двата разпределителни! Yellow_Flash_Colorz_PDT_21
        Fiat Stilo 1.9 JTD

Коментар

Larii написа:
          Значи като загре значително намалява шума но не изчезва! Не мисла че от маслото! Атова за спора за маслото е глупаво! Попринцип сам моторджия и да ми кажа наи доброто масло е MOTUL
          май си противоречиш малко?!?! хем спора бил глупав хем Мотул било най доброто?!?!за мене Мотул е пълна боза даже и на мотора си не слагам такова.....няма смисъл да оспамваме на колегата темата повече!!!!

Коментар

нали ти написах от какво е 100% са ти за смяна хидравличните повдигачи! приготви си 150лв и си готов

Коментар

На кое викаш хидравлични повдигачи, че нещо не мога да разбера кое е това! Нали е с два разпределителни горни вала къде се намират тези повдигачи ?
              Fiat Stilo 1.9 JTD

Коментар

Larii написа:
                На кое викаш хидравлични повдигачи, че нещо не мога да разбера кое е това! Нали е с два разпределителни горни вала къде се намират тези повдигачи ?
                намират се точно под разпеделителните валове( махаш капака на главата,махаш разпределителните валове и ще ги видиш) представляват малки(~20mm) цилиндърчета

Коментар

А ясно аз забелязах че в схемата на двигателя има нещо, но не знаех че така се наричат,мерси за изясняването! Имаш ли представа какви пари са и каде могат да ми ги сменят и как да съм сигурен че са те де?
                  Fiat Stilo 1.9 JTD

Коментар

Working...
                  X