Здравейте колеги!Чета за претрисания във форума та се сетих за един странен проблем,който така и не разбрах от къде е.Ще се опитам да опиша подробно ситуацията.Карам на 1-ва скорост.Обороти 1500 и искам да продължа на тази скорост и тези обороти.Ако подавам газ и съответно вдигам оборотите,няма проблем,но ако пусна газта или реша да задържа тези обороти без да подавам повече газ,то се получава едно придърпване.При другите коли,който съм имал не е имало подобен проблем.Това ме изнервя,когато трябва да карам бавно по черен път,за да отида до вилата и не може да се кара бързо.Започва една игра със съединителя и.....Някъде бях чел преди време във форума,че има някаква клапа,която спира притока на гориво при пускане на газта и се чудя дали не е от нея и дали това състояние не е нормално,но ще се радвам да чуя мнението ви как е при вас.Благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Придърпване на 1-ва скорост.
Collapse
X
-
Това съм го публикувал вече веднъж.Бях го и превел ама не мога да го намеря.Виж там пише при какви условия се задейства изключването на горивото. Реално клапан няма - това го прави компа.Проблема при тебе вероятно е износена пътечка на TPS-a - на типото правеше така на бензин на около 1100-1200 оборота - просто това е най използваното положение на газта. А ти като ходиш до вилата - карай на втора на обороти...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
-
Яворчо,колкото и се повреждат италиянките,не ми се вярва на 40 000км да ми се прецака ТПС.Да добавя,че това го прави и при загрял двигател!Явно проблема ще е в това изключване и оправията е смяна на колата или асфалтиране на пътяBrava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
не тогава няма да го има. Появвява се само като се отпусне леко газта на 1-ва предавка около 1500 оборота. Моето мнение е, че ТПС датчика е виновника за това, понеже след почистването му колата осезаемо намаля клатенето. Не изчезна съвсем, защото майстора ме посъветва да си купя нов ТПС, а този може да го карам временно до тогава.Fiat Bravo 1,6 16V 103 hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар