Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

открих сълзенето по двигателя

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

открих сълзенето по двигателя

пропуска делкото или не знам точно как се казва там където влизат буксата за тоците - извинявам се не съм от разбирачите.Имал ли е някои подобен проблем и ако да моля да ми каже как мога да го отстраня или колко горе долу ще ми струва?
    FIAT TIPO 1.6 I.E. SX

Точно това беше и моя проблем преди,но вече го нямам.Скапало ти се е едно гумено пръстенче,което най-вероятно струва максимум 1 лв.,обаче на мен със смяната в Ал.ауто ми взеха 31 лв. Ама тогава имах повечко парички скрити и ги прежалих набързо.Когато първо ги попитах какъв е проблема,по обяснението им ми се стори доста сложно и реших те да ми го направят и да не се занимавам аз.Ама после като ги попитах каква е тая гумичка на седалката,те ми викат "това сме ти сменили".Хич обаче не ми беше до скандали и си тръгнах,като това беше последното ми ходене в тоя сервиз!
    SKODA 105L '78
    PUNTO 1.2 MPI ELX '94
    FIAT 126p '89
    TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
    GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

много благодаря за информациятаВ началото си мислех че е от гарнитура на главата и какво ли още не
      FIAT TIPO 1.6 I.E. SX

Коментар

Проблема е в семеринга на оста на делкото и струва около 2-2.5, смяната е лесна!

Коментар

hit-ko написа:
          Проблема е в семеринга на оста на делкото и струва около 2-2.5, смяната е лесна!
          Апредставяте ли си разликата между 2.50 и 31 лв.
          SKODA 105L '78
          PUNTO 1.2 MPI ELX '94
          FIAT 126p '89
          TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
          GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

Семеринга струва 1,50 лв. а гарнитурата е 1 лев. Трябва ти малко време и подходящи инструменти, които те съветвам да си набавиш ако решиш да го правиш сам - например тресчотка с късо рамо. А за сглобяването не се бой - електрониката ще се погрижи за останалото!
            Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Forsaken написа:
              Семеринга струва 1,50 лв. а гарнитурата е 1 лев. Трябва ти малко време и подходящи инструменти, които те съветвам да си набавиш ако решиш да го правиш сам - например тресчотка с късо рамо. А за сглобяването не се бой - електрониката ще се погрижи за останалото!
              обаче май не само електрониката - долокото си спомням колегата беше с двувалка (1.6 DOHC - 149c2046) като моята и на митко.от това което четох мога да кажа, че се задава начален ъгъл на делкото и после електрониката го мени в зависимост от оборотите и натоварването.иначе операцията е лесна. само си маркирай положението на делкото и като вадиш отвътре осите внимавай да не ги завъртиш. също така внимавай за една магнитна плочка, която се чупи лесно (аз я счупих).трябва ти семеринг и О-пръстен (така наричат в магазина едно гумено пръстенче). трудно се поставя после делкото заради о-пръстена. намажи го с масло за да влезе по-лесно и много внимавай да не прещипеш пръстена, защото ще пуска масло после. отнема най-много половин час цялата работа.успех
              Tipo 1.6 [149C2046]

Коментар

Working...
              X