до трети цилиндър не идва искра от бобината смених свещи и кабели не помогна /колата е брава 1.6 16v 103 к.с. / съпротивленията на бобината са на вторичните намотки са 9320 и на двете а на първичните 1 ом и на двете малко се разминава от стойностите дадени в ръководството но това е от грешката на уреда дайте съвет дали може да е от бобината или е нещо друго лампата на инжекциона не свети а и когато ходих на диагностика казаха че нищо и няма на колата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
трети цилиндър не работи не получава искра
Collapse
X
-
сега доколкото разбрах си с две бобини ,ако е така възможно е да имаш проблем и на 2 цилиндър,ако не не ти се ходи при майстор,изваждаш свещите,набучваш ги на лулите,допираш ги на маса ,даваш контакт ,включваш на 4-та и теглиш колата и гледаш-трябва на 1 и 4 цилиндър да цъкне едновременно ,и на 2 и 3 пак,ако на 2 цъкне а на 3 не ,пробваш да размениш кабели със здрав цилиндър,и ако пак не цъкне - вероятно бобина,ако цъкне -кабел.да не забравиш да пробваш преди това свещите,това че си ги сменил не значи работятдано съм помогналтипо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
-
пробвах докато двигателя работи вадя кабелите един по един от страната на бобината и само на трети цилиндър не прескача искра на всички останали като доближа кабела до извода на бобината прескача искра и защото съпротивленията на на тази бобина която подава на 2 и 3 цилиндър са в тези граници които са дадени в раководството затова се самнявам дали е бобината или нещо друго ако взема нова и не се оправи ще ми дойде много скъпо вече смених свещи и кабели в рамките на 1 седмица и се оръсих около 120 лв за тези проби от къде е повредатабрава 1.6 , 16 v ,103 k. c.
Коментар
-
dan4o написа:сега доколкото разбрах си с две бобини ,ако е така възможно е да имаш проблем и на 2 цилиндър,ако не не ти се ходи при майстор,изваждаш свещите,набучваш ги на лулите,допираш ги на маса ,даваш контакт ,включваш на 4-та и теглиш колата и гледаш-трябва на 1 и 4 цилиндър да цъкне едновременно ,и на 2 и 3 пак,ако на 2 цъкне а на 3 не ,пробваш да размениш кабели със здрав цилиндър,и ако пак не цъкне - вероятно бобина,ако цъкне -кабел.да не забравиш да пробваш преди това свещите,това че си ги сменил не значи работятдано съм помогнал
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар