Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Открих от къде е тропането. Ами сега ?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Открих от къде е тропането. Ами сега ?

    Разбрах от какво е тропането ... задния десен носач - една от възможните причини, които ми казахте в предната тема ...Остана ми време - открих проблема .... но проблема е, че в някои позиции като хвана цялата гума мога да я клатя напред-назад в горната й част, следователно появява се страничен наклон ... и мога да я местя доста ... днес няколко пъти свалях задната гума, за да локализирам точно проблема, но като вдигна колата на крик немога да помръдна носача ... Затова при свалена кола размърдах гумата, гледайки отзад и видях, че тази част от носача (1/2) се движи във всички посоки (когато колата е свалена от крика)... Първоначално помислих, че е разхлабен болт на носача, но когато сложих колата на трупче и пробвах да помръдна болта (1/2) (който се оказа същия номер, който са и болтовете на гумите) останах с пръст в уста ... нито в едната посока успях да го помръдна ... та се питах дали няма някоя втулка или лагер, нещо такова вътре, което да се е разбило ? Единствено на лада съм сменял носач, но вече не си спомням каква беше работата ... Ако нищо не успея да направя ще отиде на майстор, но дано не се наложи, че на тези, които ни смениха спортните пружини с обикновени вече ще им писне от нас едит: Защо по дяволите немога да накарам снимките да са (1/2), а не тъпите адреси ? Пробвах с [img], <a href> и т н но никакъв успех ...едит2: Качих снимките наново, пак в хит бг, но сега се оправи ...

    #2
    Доколкото видях на тоя носач има нещо като втулка в края,където минава въпросния болт.Може би се сменя някак ама не съм сигурен че се сменя само то.Препдолагам че е възможно оттам да прави такъв проблем.
    Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

    Коментар


      #3
      Здравей Kiler_40С моето типо миналата година имах същият проблем. За чикото незнам трябва да питаш по магазините, но за типо продават ремонтен комплект за задния носач (2 лагерчета и оста) и като ги смениха нещата се оправиха. Купих ги от магазина на стамболийски (струваха 42лв.) и ми ги смениха в сервиза до тунела в люлин. За труд ми взеха 40лв. и четири часа се мъчиха да свалят носача. Дано да съм ти помогнал.

      Коментар


        #4
        предполагам, че ще свърши работа ремонтния комплект ... Надявам се утре да бъде оправен проблема ...

        Коментар


          #5
          Най-вероятно вътре има лагер, в който е влязла вода поради износване на гумените уплътнения.
          ex. Tipo 1.6 i.e DOHC
          ex. Marea Weekend HLX TD100

          ex. Nissan Primastar 1,9 dci
          Mercedes Vito W447
          Skoda Rapid 1.2 110ps

          Коментар


            #6
            заден носач

            имах подобен проблем тропаше от преглед казваха ми да сменя 4 те тампона на задницата и нищо /амортисьори също ми казваха да сменям добре че не ги смених /смених болтовете и сега колата се вдигна 3 см на горе а болтовете съм ги снимал какви бяха след като ги извадихаот едната страна въобще нямаше здрави лагери всичко на парчета и клеясало не се върти просто има луфт .
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

            Коментар

            Working...
            X