Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Накладки Remsa или Textar?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Накладки Remsa или Textar?

    Интересувам се коя от двете марки е по-добра и понеже нямам време да преровя форума за дискусии по темата реших направо да попитам.Досега смених няколко марки - Simer,Trusting,AG..нещо си ама не помня какво беше). които просто след известно врене стават крайно неефективни и само прецакват дисковете.Тези са на средна цена от около 22-23лв. Remsa са 35лв. а Textar са на цена от около 60лв.Ама като ги сменям през 3000-4000км. просто няма смисъл да си взимам от 20-тина лв.Отделно почти е доказано че проблемите на колата със спирането се дължат на ш****и накладки...Благодаря!
    Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

    #2
    Textar ако не са ментета са страхотни накладки ,и ще изкарат 10 000 км. ,то зависи и колко се напиняш на спирачката де
    фиатче Браво 2.0

    Коментар


      #3
      как 10 000 бе, аз карам по доста повече от 10 000. аз си купувам от италианеца накладките, поне са истински не някви метаци, щото си патих с такива задни, не спира колата и смених кантарче и спир помпа пък то било от смотани чисто нови накладки. естествено те при италиано ги избират да са почти нови, не ти дават само основата :D и за 10 лв получаваш маркови накладки- нямам оплаквания откакто взех от тях да пазарувам. може за някои да е измекярско ама хем ми е по-евтино хем по-добре спирам
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

      Коментар


        #4
        естествено че TEXTAR. това за мен са най-хубавите.в момента съм с ferodo но като свършат забивам textar.но както казва pakumba 10 000 км е нищо.
        punto 1.2 16v sporting

        Коментар


          #5
          Ремза - много меки, спира хубаво, но за 20000км са OVER :Dчак сега видях за какви км говорите, значи ремзата са добри
          A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
          e30 forever!

          Коментар


            #6
            А как да ги разбера истински ли са не са ли....от италианеца не ми се взима макар че като идея в доста добро (предишните на типо-то с които си дойде ги тормозих мнго здраво и никаъв проблем).
            Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

            Коментар


              #7
              С Remsa съм в момента и съм навъртял с тях около 11 000км. нямам никакъв проблем! Чувал съм ги съвсем слабо да свирят, когато не са загряти и това е само при първото спиране. За толкова каране въпросният звук са го издавали само десетина пъти Доста съм доволен, спират добре и мисля имайки предвид сегашното им състояние, че ще изкарат поне още 7-8 000км! За моята Брава струваха 50 и малко лева.
              Frontera Sport, X20SE март 1998

              Коментар


                #8
                Аз съм доволен от ПЕРМАФЮЗ Не са твърди, но и не са чак толкова меки В момента колата е близо на 5000 км и не личи, че са ползвани, а диска изглежда като нов
                http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
                Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
                FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                FIAT Punto 99' 1.7 TD

                Коментар


                  #9
                  Ето и моето мнение http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=9162

                  Коментар


                    #10
                    еми 10 000 -макс.12 само едни феродо рейсинг са ми изкарвали 15 000 км. баси аз сменям накладки през 3 месеца
                    фиатче Браво 2.0

                    Коментар


                      #11
                      Аз съм с Текстар вече почти 10,000 км. Преди това бях с Рейкам май... Нищо общо. Свирене нямаше и няма, спирането осезаемо по-добре. По мнение на доста хора Текстар са най-добрите накладки. (БМВ-тата излизат с такива) На АТЕ май доста ментета продават, защото доста колеги се оплакват...http://www.vdauto.com/ - официалния представител, отиваш и казваш, че си ги намерил в Интернет и 10% ти дават отстъпка При мен комплект предни бяха 50 кинта и стотинки с отсъпката.

                      Коментар


                        #12
                        текстар не съм карал , но по мненията във форума са по-добри.Карал съм Ремса и бях много доволен, колата си спираше супер и не са ми свирили, а пък са и на добра цена. Сега сложих делфи за 70лв и свирят, да се надявам докато улегнат.
                        Bravo HGT 2001

                        Коментар


                          #13
                          Въпроса с накладките е много относителна работа - един доволен от това, друг от онова, но ако ви питам: какво значи доволен - не знам какво ще ми отговорите!? Истината е, че трудно и много субективно можем да оценяваме спирачната ефективност на която и да е марка, просто не е в нашите възможности - това се прави в лабораториите! Качеството на накладките субективно се оценява когато за загрети, с какво усилие спират - но това означава / примерно с три вида накладки да се спуснем от Шипка до Казанлък / и да преценяваме! Но кой може да го направи!! Аз, като не мога да експериментирам, се доверявам на оригиналните - поне при тях са го правили хиляди пъти! Но.... са много скъпи ! Тогава се доверявам на фирмите които произвeждат за оригинално вграждане - за Фиат, едни от тях са Permafusse- Raicam и сравнявам цените - иначе си харесвам Brembo, поне в Ф-1 досега никой не се е оплакал, ама....!

                          Коментар


                            #14
                            Е не защо?Усеща се осезаемо според мен, като минеш много километри с една марка накладки и после смениш... За 10 хиляди километра ще минеш и спускания и авариини ситуации ще имаш...Аз бях с Рейкам а сега съм с Текстар, нищо общо, брутално осезаема разлика...

                            Коментар


                              #15
                              Аз не знам кои са по-хубави, ама едно ще ви кажа-не слагайте Симер.Постоянно свирят, все едно спира не Типо, а трамвай.Хич не съм доволен.
                              N.Y. State of Mind

                              Коментар

                              Working...
                              X