интересува ме кога тропат, при малки неравности, при големи дупки, какви са симптомите - нестабилност при висока скорост, при рязък старт и.т.н.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какви са признаците за заминали биалетки
Collapse
X
-
биалетки
ми потропват като се криви колата по неравности като изправяш на завой също леко веднъж не като каретата да трака няколко пъти Добре че при мен няма такива работи на PUNTO ELXMи потропват, като се криви колата по неравности. Също, като изправяш на завой. Леко веднъж, а не, като каретата да трака няколко пъти. Добре, че при мен няма такива работи на PUNTO ELX
Коментар
-
Re: какви са признаците за заминали биалетки
pakumba написа:интересува ме кога тропат, при малки неравности, при големи дупки, какви са симптомите - нестабилност при висока скорост, при рякъз старт и т.н.FIAT MAREA 1.8 16V SLX sedan 98г.
Коментар
-
Здравейте,Малко да я върнем темата от архивите, защото не искам да отварям нова. При мен проблема предполагам, че е от биалетка и затова пиша тук. Проблема е следния - когато завивам надясно и завоя е широк и го взимам с малко по-голяма скорост, се чува едно тропване, което наподобява на удряне на камъче в ламарина. Чува се от пред от ляво. Двама човека ми казаха, че проблема е биалета, но искам да чуя и вашето мнение.
Коментар
-
spark написа:Аз смених само тампони, че като гледам новите беалетки страхме хваща да ги сложа. На старите нищо им нямаше, само тампоните бяха станали като шайби Четири оригинални тампона FIAT - 7лв.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Е чак да се счупят... да не са правени в час по трудово? В крайна сметка потропването много често е и от заминал носач - втулките, или шарнира. А тампоните на биалетката, която преди година и половина смених и бях купил от Хит-ко са си прекрасни до този момент!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
@pakumba: От хит-ко ги взех. Горните тампони дето са на щангата се съмнявам да се продават. То в магазина на хит-ко ми твърдяха, че само тампони на беалетките не се продавали ама аз нали му гледах сайта и направо им ги показах на компютъра в магазина Kато ги поръчвах казах да са Pirelli, на тампоните пише FIAT.И да не объркате шайбите, трябва да са е те така )=( като го завъртиш на 90 градуса.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Разбита биелета издава един такъв звук, като че майстора си е забравил отвертката под капака на двигатела, и тя трака по калника. Чува се ясно, когато двете предни колела попадат в различно време по неравности, т.е. едното се повдига или смъква по неравност, или пък се редуват неравности от двете страни на автомобила...По-точно немога да го обясня :D Диагностика се прави, като се вдигне цялата предница на автомобила, така че предните клела да зависнат. Само тогава върху биелетките няма натиск и може с леко разклащане на белетките с ръка да се определи дали са разбити. В ето тази тема има и схеми с два вида биелетки ( елемент 4 ), използвани от Фиат http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...816&highlight=Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар