Колега Forsaken, при тебе как е разхода на газ - като гледам си със същия мотор като мене???
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Огромен разход на газ!!!
Collapse
X
-
Yavor написа:Кажи какво точно правиха по колата ти!!!И аз искам такъв разход, ама ако може на градскоSKODA 105L '78
PUNTO 1.2 MPI ELX '94
FIAT 126p '89
TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
GRANDE PUNTO 1.2 '06
Коментар
-
Не знам дали израза "бедна смес" е точен,защото колата си върви перфектно и нито придърпва,нито нищо.Но на мен ми се струва,че има различни комбинации газ-въздух,при които колата върви по един и същи начин,ама разхода е различен!Защото на мен ако ми харчи газ 10/100 км. извънградско, както последните седмици,то аз по добре на бензин да си я карам А и преди,и сега при 7/100 градско не ми е правила впечатление да загрява прекалено-винаги си е в нормите.SKODA 105L '78
PUNTO 1.2 MPI ELX '94
FIAT 126p '89
TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
GRANDE PUNTO 1.2 '06
Коментар
-
Re: О.К
milky написа:Аз само да ти кажа,за да те предпазя от евентуални нежелани последствия.Най-добре да се погледне на газанализатор.Успехи !!!SKODA 105L '78
PUNTO 1.2 MPI ELX '94
FIAT 126p '89
TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
GRANDE PUNTO 1.2 '06
Коментар
-
Yavor написа:Колега Forsaken, при тебе как е разхода на газ - като гледам си със същия мотор като мене???Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
-
Чета и въздишам...Мойта Фея градско под 12 не пада, а на дълъг път се върти между 10 и 11 (в зависимост от газстанцията и тежестта на обувката ми).Зимата разхода ми си е същия (очаквах лятото да падне, но не би).Другият ми проблем (който вероятно е свързан) е, че колата почна да загрява, и то не само в града. Отначало помислих че е от датчика на ветнилатора, вързах го с ключе и го пускам постоянно да върти, но се оказва че пак загрява. Втората ми стъпка бе да пусна парното, и като се комбинира с факта, че на шофьорската врата и изгоря моторчето на стъклото и не се сваля... все едно съм на сауна .Мисля си първо да продухам радиатора, да не се е задръстил някъде (скоро го взех втора употреба, тогава го надухме само да видим да не е спукан). В неделя на регионалната среща ми подхвърлиха идеята, че загрява заради натегнати клапани (щото карам на газ), та може и да я закарам и това да видят... Има ли някой друга идея?
Коментар
-
Immortal написа:Чета и въздишам...Мойта Фея градско под 12 не пада, а на дълъг път се върти между 10 и 11 (в зависимост от газстанцията и тежестта на обувката ми).Зимата разхода ми си е същия (очаквах лятото да падне, но не би).Другият ми проблем (който вероятно е свързан) е, че колата почна да загрява, и то не само в града. Отначало помислих че е от датчика на ветнилатора, вързах го с ключе и го пускам постоянно да върти, но се оказва че пак загрява. Втората ми стъпка бе да пусна парното, и като се комбинира с факта, че на шофьорската врата и изгоря моторчето на стъклото и не се сваля... все едно съм на сауна .Мисля си първо да продухам радиатора, да не се е задръстил някъде (скоро го взех втора употреба, тогава го надухме само да видим да не е спукан). В неделя на регионалната среща ми подхвърлиха идеята, че загрява заради натегнати клапани (щото карам на газ), та може и да я закарам и това да видят... Има ли някой друга идея?Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Immortal написа:Чета и въздишам...Мойта Фея градско под 12 не пада, а на дълъг път се върти между 10 и 11 (в зависимост от газстанцията и тежестта на обувката ми).Зимата разхода ми си е същия (очаквах лятото да падне, но не би).Другият ми проблем (който вероятно е свързан) е, че колата почна да загрява, и то не само в града. Отначало помислих че е от датчика на ветнилатора, вързах го с ключе и го пускам постоянно да върти, но се оказва че пак загрява. Втората ми стъпка бе да пусна парното, и като се комбинира с факта, че на шофьорската врата и изгоря моторчето на стъклото и не се сваля... все едно съм на сауна .Мисля си първо да продухам радиатора, да не се е задръстил някъде (скоро го взех втора употреба, тогава го надухме само да видим да не е спукан). В неделя на регионалната среща ми подхвърлиха идеята, че загрява заради натегнати клапани (щото карам на газ), та може и да я закарам и това да видят... Има ли някой друга идея?TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Благодаря за идеите...Това с решетката между другото и аз си го помислих, защото моята е затворена. Има един въздуховод отдолу обачче, който ще пречи на въздуха дори и да махна маската изцяло. За да го извадя него, трябва да сваля радиатора, така че все го отлагам за събота и неделя, а тогава все нещо друго ми излиза...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар