Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Огромен разход на газ!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега Forsaken, при тебе как е разхода на газ - като гледам си със същия мотор като мене???
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Така,вчера си засекох колата на 100 км градско-УРА,мисля че си е пак както едно време 7/100 км,но за всеки случай ще направя и още една засечка
      SKODA 105L '78
      PUNTO 1.2 MPI ELX '94
      FIAT 126p '89
      TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
      GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

Кажи какво точно правиха по колата ти!!!И аз искам такъв разход, ама ако може на градско

Коментар

Yavor написа:
          Кажи какво точно правиха по колата ти!!!И аз искам такъв разход, ама ако може на градско
          7/100 ми е градското :D Просто наново ми настроиха сместа газ-въздух.Даже майстора се чудеше как колата ми работи с толкова бедна смес-каза да направя едно кръгче,направих!Пита как е-викам му всичко си е ОК.Само дето на 5-та на баир не може да ускорява,ама по важен ми е икономическия елемент :D
          SKODA 105L '78
          PUNTO 1.2 MPI ELX '94
          FIAT 126p '89
          TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
          GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

Колега,

Това,че разхода ти е такъв е много хубаво.Искам само да те предупредя,че сместа не трябва да бъде бедна,защото при бедна смес автомобила загрява повече,а също прегарят клапаните.Така,че помисли добре.Успехи !!!

Коментар

Не знам дали израза "бедна смес" е точен,защото колата си върви перфектно и нито придърпва,нито нищо.Но на мен ми се струва,че има различни комбинации газ-въздух,при които колата върви по един и същи начин,ама разхода е различен!Защото на мен ако ми харчи газ 10/100 км. извънградско, както последните седмици,то аз по добре на бензин да си я карам А и преди,и сега при 7/100 градско не ми е правила впечатление да загрява прекалено-винаги си е в нормите.
              SKODA 105L '78
              PUNTO 1.2 MPI ELX '94
              FIAT 126p '89
              TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
              GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

О.К

Аз само да ти кажа,за да те предпазя от евентуални нежелани последствия.Най-добре да се погледне на газанализатор.Успехи !!!

Коментар

Re: О.К

milky написа:
                  Аз само да ти кажа,за да те предпазя от евентуални нежелани последствия.Най-добре да се погледне на газанализатор.Успехи !!!
                  Ама те точно на газанализатор ми я настроиха! И то в доста добър сервиз според колеги от форума.
                  SKODA 105L '78
                  PUNTO 1.2 MPI ELX '94
                  FIAT 126p '89
                  TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
                  GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

О.К

Еми значи не би трябвало да ти е бедна сместа.Няма проблеми,може би си се изразил неточно или аз не съм те разбрал.Дано на следващото засичане ти даде още по-нисък разход.Успехи !!!

Коментар

Yavor написа:
                      Колега Forsaken, при тебе как е разхода на газ - като гледам си със същия мотор като мене???
                      Ами колега, като гледам и на цвят я докрваш като мойта градско 12-13/100извънградско 7,8-8/100 при средна скорост 100км/ч.И мойте разстояния са малки, така, че дереджето ни е еднакво, не само колите.Мисля скоро да предприема някои стъпки към подобряване на разхода и ако стане ще те информирам своевременно!Успехи!
                      Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Чета и въздишам...Мойта Фея градско под 12 не пада, а на дълъг път се върти между 10 и 11 (в зависимост от газстанцията и тежестта на обувката ми).Зимата разхода ми си е същия (очаквах лятото да падне, но не би).Другият ми проблем (който вероятно е свързан) е, че колата почна да загрява, и то не само в града. Отначало помислих че е от датчика на ветнилатора, вързах го с ключе и го пускам постоянно да върти, но се оказва че пак загрява. Втората ми стъпка бе да пусна парното, и като се комбинира с факта, че на шофьорската врата и изгоря моторчето на стъклото и не се сваля... все едно съм на сауна .Мисля си първо да продухам радиатора, да не се е задръстил някъде (скоро го взех втора употреба, тогава го надухме само да видим да не е спукан). В неделя на регионалната среща ми подхвърлиха идеята, че загрява заради натегнати клапани (щото карам на газ), та може и да я закарам и това да видят... Има ли някой друга идея?

Коментар

Immortal написа:
                          Чета и въздишам...Мойта Фея градско под 12 не пада, а на дълъг път се върти между 10 и 11 (в зависимост от газстанцията и тежестта на обувката ми).Зимата разхода ми си е същия (очаквах лятото да падне, но не би).Другият ми проблем (който вероятно е свързан) е, че колата почна да загрява, и то не само в града. Отначало помислих че е от датчика на ветнилатора, вързах го с ключе и го пускам постоянно да върти, но се оказва че пак загрява. Втората ми стъпка бе да пусна парното, и като се комбинира с факта, че на шофьорската врата и изгоря моторчето на стъклото и не се сваля... все едно съм на сауна .Мисля си първо да продухам радиатора, да не се е задръстил някъде (скоро го взех втора употреба, тогава го надухме само да видим да не е спукан). В неделя на регионалната среща ми подхвърлиха идеята, че загрява заради натегнати клапани (щото карам на газ), та може и да я закарам и това да видят... Има ли някой друга идея?
                          По мое мнение 90% от случайте на загряване са от задръстен радиатор особено щом си го взел 2-ра употреба (естествено изключваме случайте на блокирал или слабо отварящ термостат). Аз лично се съмнявам да загрява много от клапани. Имах навремето една Мазда - задника си съдрах да я мъча - загряваше - оказа се запушен радиатор - тогава нямаше оригинални и сложих жигулски - стана перфектно - дори му присадихме и перката с мотора и стана оригинал - така я и продадох и на никой не му направи впечатление. :P

Коментар

Immortal написа:
                            естествено първо провери термостата дали отваря и виж дали на решетката между фаровете /вътрешната черна част на квадратчета/ квадратчета са отворени ако не са намери си такава на които са отворени или ги пробий с подходящия размер аз така направих на моита и проблема изчезна провери си също и гърнетата ако имаш запушено /учедващо но често срещан проблем при типо/темпра/ също може да ти загрява пак от личен опит-свали задните гърнета те вървят заедно и пробвай дали тогава ще ти загрява
                            TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                            UNO 1.0 FIRE

Коментар

Благодаря за идеите...Това с решетката между другото и аз си го помислих, защото моята е затворена. Има един въздуховод отдолу обачче, който ще пречи на въздуха дори и да махна маската изцяло. За да го извадя него, трябва да сваля радиатора, така че все го отлагам за събота и неделя, а тогава все нещо друго ми излиза...

Коментар

Working...
                              X