Колеги,колата ми започна да харчи 10/100 газ а преди беше 7/100.Бях на газ анализатор,но няма промяна!А иначе си има мощност и върви отлично и на газ и на бензин.Може ли проблема да е в изпарителя?На година и половина е уредбата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Огромен разход на газ!!!
Collapse
X
-
Абе преди ми беше 7/100 градското.Пробвах да зареждане на няколко газстанции и винаги пълня до горе.Навсякъде да ме лъжат в количеството-едва ли?Другото , което ме съмнява е заради термостата-отваря (или може и да не затваря!) веднага и колата загрява до средната чертичка(чертичките са 3-представете си часовник-долната е на 7ч.,средната на 9ч., а горната на 11 ч.),а май трябва да е около 5 мм над неяSKODA 105L '78
PUNTO 1.2 MPI ELX '94
FIAT 126p '89
TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
GRANDE PUNTO 1.2 '06
Коментар
-
Да ти кажа чесно и аз съм повел една борба с разхода на газ на Типото ама засега губя - не мога да разбера какво става, сума ти неща съм направил - филтри, свещи, газ-анализ, ремонтирах ауспуха, махнах катализатора и какво ли още не - и за съжаление разхода ми не само не пада а даже се вдигна още малко лятото, което от своя страна е много странно. Ако намериш някакво рашение или някои друг има такова - казвайте. Единственото нещо за което си мисля и още не съм пипал е самата газова уредба (изпарителя) - май трябва да взема да му сменя платната да видим какво ще стане - дали ще има ефект????Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Оффф,последните няколко дни само това се чудя-от какво може да е!На ме също гърнетата са ми нови,филтъра е сменен.Евентуално да има загуби на газ от някъде или мембраните на изпарителя да са се скапали Днес ще ходя пак до един газ сервиз,та да поумуват малко и те.Ще ги накарам да ми отворят изпарителя и да видят дали няма нещо нередно.SKODA 105L '78
PUNTO 1.2 MPI ELX '94
FIAT 126p '89
TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
GRANDE PUNTO 1.2 '06
Коментар
-
според мен ако изпарителя е на 1.5 година вероятноста да е от него е минимална особено ако зимата си палил и докато позагрее си карал на бензин но виж ако термостата ти е заседнал в отворено положение и не достига нрмална работна температура и въздушния филтър е на ФИЛТРОН тогава е възможно да е от тези неща - това е от личен опитTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Yavor написа:Да ти кажа чесно и аз съм повел една борба с разхода на газ на Типото ама засега губя - не мога да разбера какво става, сума ти неща съм направил - филтри, свещи, газ-анализ, ремонтирах ауспуха, махнах катализатора и какво ли още не - и за съжаление разхода ми не само не пада а даже се вдигна още малко лятото, което от своя страна е много странно. Ако намериш някакво рашение или някои друг има такова - казвайте. Единственото нещо за което си мисля и още не съм пипал е самата газова уредба (изпарителя) - май трябва да взема да му сменя платната да видим какво ще стане - дали ще има ефект????Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
-
Колега, като те слушам сякаш моята барака описваш - само дето на моменти моя разход на градско е стигал и до 17/100 - ама нормално е около 13-14 - все пак града е малък и колата не успява да загрее, не като в София. Дайте да търсим заедно решение че косата ми побеля(по-скоро окапа) от тая газ. И на бензин нещо ми прави въртели и съм и дигнал мерника, като лепна една Бравичка дизел и ще спра да се ядосвам (дали).Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Днес в 17.30 ще я карам в София Газ Комерс да я гледат пак.Не знам какъв ми беше филтъра,някакъв италиански е.А зиме-лете няма значение,винаги паля на бензин.Тя ако ще ми харчи толкова газ,аз по добре на бензин да си я карамSKODA 105L '78
PUNTO 1.2 MPI ELX '94
FIAT 126p '89
TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
GRANDE PUNTO 1.2 '06
Коментар
-
mariobg
-
колега, ако колата ти не загрява,разхода ще ти е повишен.за колегите дето имат голям разход-аз съм с типо 1.4 кабуратор,в града като я кара жената стига до 11/100,на дълго не минава6.5/100ако я караш до 110 км/час,филтъра ми е филтрон,пробвал съм и с другиама разхода е сходен и затова съм с такъв( е , те и другите бяха ефтини де...)аванса ми е около 5градуса повече от на бензин,реглажа си го правя на ухо и око и на газна бензин ми гореше около 10/100 градско и 6/100 на дълго, абе на газ е с около 10% повече ама от както я взех съм минал 18000,от които1000 на бензин и 17000 на газ (първия месец нямах газ )уредбата е обикновенна,с плочка (плочката е копие на една италианаска един пловдивски фрезист ги прави,с тройник без ламбда контрол ...)ами това е ,ако искате ще пиша повече за методите за настрокатипо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
-
Здравейте отново!Първо за Mariobg: Лично съм разговарял с Jetro, и той взе да ми обяснява как докато подкара Джет спарка на едно Типо и бая се озорил, а и след това май имало проблем, та ми предложи вариант по-скъп от обикновения Джетспарк1 - някъде към 100 лева. И като сметнеш разходката до София... - леко дадох задна! Машинката наистина върши много добра работа, но мисля първо да оправя накоя и друга болежка по колата и ако дойдат по-добри финансови времена да си сложа Джетспарк! Та под "Прави парчета" имах предвид, че прави проблеми! Извинявам се за жаргона! За Данчо:Аз съм с моноинжекция и при мен регулирането на ъгъла се прави автоматично. Реално няма значение каква е плочката ми, защото тя оказва голямо влияние при двукамерните карбуратори, както и използването на тройник. Аз регулирането на изпарителя си го правя на ухо, и мога да кажа, че по вървене и разход съм се справил по-добре от някои майстори, които ползват една камара уреди и след последния "квалифициран" опит за регулиране ми качи на 15/100!Но ми е много интересно да видя как изглежда тази италианска плочка. Ако не е проблем дай координати или кажи къде мога да я видя, както и цена, разбира се А Филтрон се зарекох да не ползвам, още повече, че се наложи да им връщам един, защото не ми се побра във въздуховода - имаше 1 см. гума в повече!Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар