Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Огромен разход на газ!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Огромен разход на газ!!!

Колеги,колата ми започна да харчи 10/100 газ а преди беше 7/100.Бях на газ анализатор,но няма промяна!А иначе си има мощност и върви отлично и на газ и на бензин.Може ли проблема да е в изпарителя?На година и половина е уредбата.
    SKODA 105L '78
    PUNTO 1.2 MPI ELX '94
    FIAT 126p '89
    TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
    GRANDE PUNTO 1.2 '06

Другия вариант е колко газ са ти сипали .Аз лично се самнявам колко газ се сипва,а градско 10/100 мисла ,че е нормално.
    FIAT TIPO 1,6

Коментар

Абе преди ми беше 7/100 градското.Пробвах да зареждане на няколко газстанции и винаги пълня до горе.Навсякъде да ме лъжат в количеството-едва ли?Другото , което ме съмнява е заради термостата-отваря (или може и да не затваря!) веднага и колата загрява до средната чертичка(чертичките са 3-представете си часовник-долната е на 7ч.,средната на 9ч., а горната на 11 ч.),а май трябва да е около 5 мм над нея
      SKODA 105L '78
      PUNTO 1.2 MPI ELX '94
      FIAT 126p '89
      TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
      GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

Да ти кажа чесно и аз съм повел една борба с разхода на газ на Типото ама засега губя - не мога да разбера какво става, сума ти неща съм направил - филтри, свещи, газ-анализ, ремонтирах ауспуха, махнах катализатора и какво ли още не - и за съжаление разхода ми не само не пада а даже се вдигна още малко лятото, което от своя страна е много странно. Ако намериш някакво рашение или някои друг има такова - казвайте. Единственото нещо за което си мисля и още не съм пипал е самата газова уредба (изпарителя) - май трябва да взема да му сменя платната да видим какво ще стане - дали ще има ефект????
        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Оффф,последните няколко дни само това се чудя-от какво може да е!На ме също гърнетата са ми нови,филтъра е сменен.Евентуално да има загуби на газ от някъде или мембраните на изпарителя да са се скапали Днес ще ходя пак до един газ сервиз,та да поумуват малко и те.Ще ги накарам да ми отворят изпарителя и да видят дали няма нещо нередно.
          SKODA 105L '78
          PUNTO 1.2 MPI ELX '94
          FIAT 126p '89
          TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
          GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

Айде ще изчакам да видя ти какво ще направиш и след това почвам експериментите и аз.

Коментар

Напълно е възможно да е от мембраните на изпарителя. Аз ти препоръчвам да отидеш там където ходи да ти правят центровка на газта. Обясни м за какво иде реч и сигурно и по-малко парички ще ти вземат ако разбира се решат проблема.

Коментар

според мен ако изпарителя е на 1.5 година вероятноста да е от него е минимална особено ако зимата си палил и докато позагрее си карал на бензин но виж ако термостата ти е заседнал в отворено положение и не достига нрмална работна температура и въздушния филтър е на ФИЛТРОН тогава е възможно да е от тези неща - това е от личен опит
                TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                UNO 1.0 FIRE

Коментар

Yavor написа:
                  Да ти кажа чесно и аз съм повел една борба с разхода на газ на Типото ама засега губя - не мога да разбера какво става, сума ти неща съм направил - филтри, свещи, газ-анализ, ремонтирах ауспуха, махнах катализатора и какво ли още не - и за съжаление разхода ми не само не пада а даже се вдигна още малко лятото, което от своя страна е много странно. Ако намериш някакво рашение или някои друг има такова - казвайте. Единственото нещо за което си мисля и още не съм пипал е самата газова уредба (изпарителя) - май трябва да взема да му сменя платната да видим какво ще стане - дали ще има ефект????
                  Същата история! Градско 12-13/100, извънградско 8/100! Тамън да си сложа JetSpark, и ми казаха, че правел парчета с Фиат Типо, заради електрониката! Луда работа! Изпарителя ми е Lovato електрически, на 2 години! Проблема почна с първата смяна на въздушния филтър, след като сложих газовата уредба! Преди това беше 10-10,5/100 градско с филтър на Bosch! Вторият беше Филтрон а сега съм с Esso. Нямат сваляне тези 2 литра на градско и това си е! Ако науча нещо ново - ще пиша!
                  Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Колега, като те слушам сякаш моята барака описваш - само дето на моменти моя разход на градско е стигал и до 17/100 - ама нормално е около 13-14 - все пак града е малък и колата не успява да загрее, не като в София. Дайте да търсим заедно решение че косата ми побеля(по-скоро окапа) от тая газ. И на бензин нещо ми прави въртели и съм и дигнал мерника, като лепна една Бравичка дизел и ще спра да се ядосвам (дали).

Коментар

Днес в 17.30 ще я карам в София Газ Комерс да я гледат пак.Не знам какъв ми беше филтъра,някакъв италиански е.А зиме-лете няма значение,винаги паля на бензин.Тя ако ще ми харчи толкова газ,аз по добре на бензин да си я карам
                      SKODA 105L '78
                      PUNTO 1.2 MPI ELX '94
                      FIAT 126p '89
                      TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
                      GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

Коментар

колега, ако колата ти не загрява,разхода ще ти е повишен.за колегите дето имат голям разход-аз съм с типо 1.4 кабуратор,в града като я кара жената стига до 11/100,на дълго не минава6.5/100ако я караш до 110 км/час,филтъра ми е филтрон,пробвал съм и с другиама разхода е сходен и затова съм с такъв( е , те и другите бяха ефтини де...)аванса ми е около 5градуса повече от на бензин,реглажа си го правя на ухо и око и на газна бензин ми гореше около 10/100 градско и 6/100 на дълго, абе на газ е с около 10% повече ама от както я взех съм минал 18000,от които1000 на бензин и 17000 на газ (първия месец нямах газ )уредбата е обикновенна,с плочка (плочката е копие на една италианаска един пловдивски фрезист ги прави,с тройник без ламбда контрол ...)ами това е ,ако искате ще пиша повече за методите за настрока
                          типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
                          хюндай акцент 1.5 CNG
                          киа каренс +метан

Коментар

Здравейте отново!Първо за Mariobg: Лично съм разговарял с Jetro, и той взе да ми обяснява как докато подкара Джет спарка на едно Типо и бая се озорил, а и след това май имало проблем, та ми предложи вариант по-скъп от обикновения Джетспарк1 - някъде към 100 лева. И като сметнеш разходката до София... - леко дадох задна! Машинката наистина върши много добра работа, но мисля първо да оправя накоя и друга болежка по колата и ако дойдат по-добри финансови времена да си сложа Джетспарк! Та под "Прави парчета" имах предвид, че прави проблеми! Извинявам се за жаргона! За Данчо:Аз съм с моноинжекция и при мен регулирането на ъгъла се прави автоматично. Реално няма значение каква е плочката ми, защото тя оказва голямо влияние при двукамерните карбуратори, както и използването на тройник. Аз регулирането на изпарителя си го правя на ухо, и мога да кажа, че по вървене и разход съм се справил по-добре от някои майстори, които ползват една камара уреди и след последния "квалифициран" опит за регулиране ми качи на 15/100!Но ми е много интересно да видя как изглежда тази италианска плочка. Ако не е проблем дай координати или кажи къде мога да я видя, както и цена, разбира се А Филтрон се зарекох да не ползвам, още повече, че се наложи да им връщам един, защото не ми се побра във въздуховода - имаше 1 см. гума в повече!
                            Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Вчера пак бях на газ анализ и сега вече ми обещаха,че разхода ми пак ше си е като преди :D .Но дали е така ще разбера довечера,като вече мина 100 км. и дозаредя бутилката догоре.
                              SKODA 105L '78
                              PUNTO 1.2 MPI ELX '94
                              FIAT 126p '89
                              TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
                              GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

Working...
                              X