Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Малък проблем но дразнещ с левия прозорец

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Малък проблем но дразнещ с левия прозорец

Пичове имам един проблем откакто съм взел колата с прозореца на шофьорската врата.Като го сваля примерно до половината или целия и тръгна да го вдигам,задната част на джама излиза извън вратата и трябва да го придържам с ръка,но е много дразнещо,а сега трябва да го оправя,защото мисля да слагам фолио.Къде да отида да ми го оправят или аз сам как да си го оправя,мисля че проблема е във водача
    ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

На задната част на стъклото трябва да има една пластмаска която го държи вътре в лайсната. Или се е измъкнала или се е счупила (аз имах втория проблем с типото). Ако е счупена потърси тази джаджа и сам можеш да я смениш (не е сложно доколкото си спомням). Успех!
    TEMPRA 1.6S
    Преди нея TIPO 1.9TDS

Коментар

Re: Малък проблем но дразнещ с левия прозорец

Abarth. написа:
      Пичове имам един проблем откакто съм взел колата с прозореца на шофьорската врата.Като го сваля примерно до половината или целия и тръгна да го вдигам,задната част на джама излиза извън вратата и трябва да го придържам с ръка,но е много дразнещо,а сега трябва да го оправя,защото мисля да слагам фолио.Къде да отида да ми го оправят или аз сам как да си го оправя,мисля че проблема е във водача
      Тоя водач на типото съм го сменял два пъти вече. Представлява пластмасов Ц образен профил, коъто се закрепва към стъклото с пластмасов щифт (на стъклото има малък отвор). Първия път си направих водача сам от разни подръчни материали и моментно лепило. Изкара 2 години и пак се изхаби. Писна ми и пообиколих моргите, но ми предлагаха комплект стъкло + водач Накрая отидох в едно магазинче на Хр. Ботев и си го намерих за 50 стотинки бройката :D Операцията по смяната не е трудна, но внимавай да не изпотрошиш щипките като сваляш кората на вратата.Успех със смяната.
      Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Stoyan_68 написа:
        Abarth. написа:
        Тоя водач на типото съм го сменял два пъти вече. Представлява пластмасов Ц образен профил, коъто се закрепва към стъклото с пластмасов щифт (на стъклото има малък отвор). Първия път си направих водача сам от разни подръчни материали и моментно лепило. Изкара 2 години и пак се изхаби. Писна ми и пообиколих моргите, но ми предлагаха комплект стъкло + водач Накрая отидох в едно магазинче на Хр. Ботев и си го намерих за 50 стотинки бройката :D Операцията по смяната не е трудна, но внимавай да не изпотрошиш щипките като сваляш кората на вратата.Успех със смяната.
        Колега кората съм я свалял няколко пъти Само да те питам водача един ли е и от къде мога да си го купя? кое магазинче на христо ботев :D
        ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

И при мен беше така на предното дясно стъкло.В горния край на задната страна на стъклото има едно отворче-там се слага водача.Купих си го от "Стамболийски" и стъклото заспа
          Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

Моя водач го монтирах без да свалям корите.При наклонено стъкло за да е отктит отвора монтирах водача.След това го намазах с малко Веро и го вкарах в уплътнителя.Влезе перфектно.Успех
            Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

Stoyan_68 написа:
              Операцията по смяната не е трудна, но внимавай да не изпотрошиш щипките като сваляш кората на вратата.Успех със смяната.
              Тия щипки не са ли по 0,20 стотинки на броика или по 10ст май бяха

Коментар

lu40 написа:
                Моя водач го монтирах без да свалям корите.При наклонено стъкло за да е отктит отвора монтирах водача.След това го намазах с малко Веро и го вкарах в уплътнителя.Влезе перфектно.Успех
                Колега много ти благодаря за помощта! Въобще благодаря на всички отзовали се Ще се видим на някоя среща и ще почерпя :D

Коментар

Водача е един.От Хр. Ботев завиваш по Симеон. Както знаеш там са само магазини за авточасти, така че не мога да ти кажа ТОЧНО кое, но е отдясно в отсечката до Антим I. Аз попитах в първия магазин и там ме упътиха.http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=0b...03&ix=26&iy=29
                  Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

gdd55 написа:
                    Stoyan_68 написа:
                    Операцията по смяната не е трудна, но внимавай да не изпотрошиш щипките като сваляш кората на вратата.Успех със смяната.
                    Тия щипки не са ли по 0,20 стотинки на броика или по 10ст май бяха
                    Да, ама трябва да ходиш до магазина за едни тъпи щипки.
                    Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Аз моя водач го монтирах при съвсем свалено стъкло (брата ми потроши всичко - и релсата във самата врата дето води стъклото като е слезло под половината,самата джаджа на жилото,която движи прозореца и въпросния водач).Сега пак ми се потроши джаджата долу на самото стъкло и пак ще се лепи и гласи с разни екстри ама...няма как.Дали се продава самото това пластмасовото долу на стъклото или е заендо с жилото?
                      Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Коментар

Оправих проблема си,мерси на всички :D Водача струваше 3.50,имаше някво стърчащо,което при опит за слагане се счупи та прокарах една пластмаска през прозореца и водача,захванах тази пластмаска като нит,малко го поушлайфах с пилата и сега всичко е тип топ Благодаря на всички за помощта

Коментар

И на леля ми на типото беше се счупила тази пластмаска ... но тогава работех в автоморга и веднага я уредих с такава :D

Коментар

zfa159 написа:
                            Аз моя водач го монтирах при съвсем свалено стъкло (брата ми потроши всичко - и релсата във самата врата дето води стъклото като е слезло под половината,самата джаджа на жилото,която движи прозореца и въпросния водач).Сега пак ми се потроши джаджата долу на самото стъкло и пак ще се лепи и гласи с разни екстри ама...няма как.Дали се продава самото това пластмасовото долу на стъклото или е заендо с жилото?
                            Ключаря беше постнал един линк на магазин дето продава полски пластмасови щипки и др. Мисля, че видях пластмасовата джаджа. Познах я понеже и аз съм я сменял.http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...826&highlight=
                            Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Working...
                            X