Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Започвам да се отчайвам от FIAT

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Започвам да се отчайвам от FIAT

Колата ми е фиат Мареа 1,6 16V, тази кола постоянно е по ремонти. Сега имам следният проблем: Като загрее колата, по време на движение и дам на свободна оборотомераа пада до 0 и и ми угася колата. По някой път като падне пак се вдига на 1000. От какво може да е този ши**н проблем?
    ===============================
    Fiat Marea 1.6 16v
    1997

От моторчето за празен ход например.
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Имам абсолютно същият проблем Насочил съм се към моторче за празен ход...Иначе от цялата информация изписана от форума съм събрал следните възможни причини за нестабилните обороти:1.RPM датчик на коляновия вал2. Timing sensor3.Система за рециркулация на бензиновите изпарения и нейния клапан до въглеродния филтър под десния калник4. Многофункционален клапан в резервоара5. Горивен и въздушен филтри6. Свещи,кабели или бобина7. Бензинова помпа8. Валове на клапани9. Неправилно монтиран ангр. ремък10. Стъпково моторче11. Запушени дюзи на инжекциона12. Имобилайзер
      FIAT BRAVO 1.6 SX,103HP

Коментар

Re: Започвам да се отчайвам от FIAT

kemo написа:
        Колата ми е фиат Мареа 1,6 16V, тази кола постоянно е по ремонти. Сега имам следният проблем: Като загрее колата, по време на движение и дам на свободна оборотомераа пада до 0 и и ми угася колата. По няяякой път като падне пак се вдига на 1000. От какво може да е този ши**н проблем?
        Ако си на газ - нищо изненадващо!

Коментар

...

Коментар

Sven написа:
            Има един датчик в делкото, от него е.
            Имам бобуна, имам газов инжекцион на Vialy но не я карам на газ,понеже "майстора" каза че обърквало компа
            Fiat Marea 1.6 16v
            1997

Коментар

99,9% - стъпковото моторче
              FIAT BRAVO 1.6 SX,103HP

Коментар

Е точно с газова инсталация на Vialle не трябва да имаш проблеми с компа. Те са един и същи дефакто.http://www.autogas.dir.bg/

Коментар

kemo написа:
                  Имам бобуна, имам газов инжекцион на Vialy но не я карам на газ,понеже "майстора" каза че обърквало компа
                  Ако ти гасне на газ при движение с висока скорост над 100км/ч по магистралата, след изключване от скорост, не се притеснявай - това и при мен го прави, защото влиза много въздух и ... гасне. Решение - вадиш си маркуча за въздуха преди въздушния филтър и го извиваш надолу - това е съвет на колега от форума. Аз това не съм го пробвал, защото като си купувах колата не съм видял, че няма този маркуч !Като ти обърква компа - сложи си емулатори на ламбда сондата и дюзите /инжекторите/ и си я карай на газ - не слушай "майстора" !
                  Stilo написа:
                  Е точно с газова инсталация на Vialle не трябва да имаш проблеми с компа. Те са един и същи дефакто.http://www.autogas.dir.bg/
                  А аз да попитам: Такива ли са и сега цените за поставяне в БГ на АГУ Vialle http://www.autogas.dir.bg/Fiat_price.htm /виждам, че ценовата листа е към 25.04.2001г. та затова и питам/ !Ако е така - ужас, тя газовата ти излиза почти колкото колата втора употреба!
                  BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                  Среден разход на газ

Коментар

За съжаление цените се формират от евро и кажи -речи промени няма.Като за моята излиза 4800 с гума-бутилка :D

Коментар

Не се отчайвай колега... и аз мисля че моторчето прави тия мизерии.В момента и мойта играе обороти, гасне и придърпва, като диагностиката показа проблем в празния ход и ТПС - а комбиниран с моторчето. В момента чакам доставка от Hit-ko моторче от Италия.Ако действително си с инжекцион Vialle - това е една от най-добрите системи.
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                      Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                      Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                      http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Stilo написа:
                        За съжаление цените се формират от евро и кажи -речи промени няма.Като за моята излиза 4800 с гума-бутилка :D
                        Ами явно съм ударил джакпота след като моята кола я взех за 5200лв с монтирана АГУ в Италия :D .Е може да не е като Vialle /трето поколение - газов инжекцион/, но и второ поколение със стъпково моторче ми върши засега чудесна работа . За справка за поколенията АГУ - http://www.memtextom.dir.bg/aguinfo.htm
                        BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                        Среден разход на газ

Коментар

Споко колега, всичко се оправя Аз имам еднo моторче, ако си заинтересован драсни едно л.с. да се разберем!
                          Fiat Punto GT

Коментар

Недей още! Рано ти е!
                            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Майсторът, който ми "уж" оправя колата, каза че е прегледал тея посочени по-горе проблеми. Смених колекторни тръби, бобина, майстора спомена, че е сменял ламда сонда, свещите са сменени. Каза ми също, че 90% е от компютъра и трябва да си намеря с имобилайзер. На газ пък много зле върви, и затова я карам само на бензин . Аз съм от Добрич, къде мога да направя диагностика на Vialle
                              Fiat Marea 1.6 16v
                              1997

Коментар

Working...
                              X