Като волана е напред или е леко в дясно няма проблем но и най малкото кривване в ляво и започва едно скърцане или църкане или писукане,лагер на сухо и аз не знам как точно да го нарека.От спирачките изключваме да е, носачите са здрави ? някъква идея ?около лявото колело се чувва
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скърца отпред, като кривна в ляво?
Collapse
X
-
gdd55Етикети: –
-
gdd55
Не съм сменял нищо по спирачките,но ще трябва да сменям дисковите че са много утаняли.А защо мислиш че е от нещо по спирачките при положение че като карам напред и надясно нямам проблеми?
Коментар
-
Спирачният апарат опира в диска! Може да ти се струва невероятно, но уви! Аз и един колага от форума минахме вече през тази щуротия! При мен се оправи, като подложих шайба с подходяща дебелина между спирачният апарат и главината. По този начин застопорих апаратът така, че диска да е точно в средата му, като погледнеш отгоре. Отдолу пък луфтовете можеш да провериш с нещп тънко, което да влезе между диска и апарата. А защо се получава само при завиване... идея нямам! Явно нещо се измества с милиметър, или по-малко и започва да свири. И при мен бе така. Само при ляв завой се получаваше.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
gdd55
Vladim написа:Спирачният апарат опира в диска! Може да ти се струва невероятно, но уви! Аз и един колага от форума минахме вече през тази щуротия! При мен се оправи, като подложих шайба с подходяща дебелина между спирачният апарат и главината. По този начин застопорих апаратът така, че диска да е точно в средата му, като погледнеш отгоре. Отдолу пък луфтовете можеш да провериш с нещп тънко, което да влезе между диска и апарата. А защо се получава само при завиване... идея нямам! Явно нещо се измества с милиметър, или по-малко и започва да свири. И при мен бе така. Само при ляв завой се получаваше.
Коментар
-
gdd55
Ех майка му стара от 1 година я има 35к минах нямаше и нищо че баш сега ли ще взема да се появи тоя дефект.Ще я махна накрая и ще си взема една алфа 156 2.4 150-ка
Коментар
-
gdd55
Vladim написа:E... може и нещо друго да е! При мен тази аномалия се появи при смяна на накладки от самият мен. Но пък бързо се усетих, къде е проблема.
Коментар
-
Може ид а е лагер - при мен на Типо-то като кривна в едната посока се обажда отсрещния (понеже се натоварва повече).Ефектът обаче има и леко друго явление - на другото типо беше пък на обратно - и двата бяха охлабили и като цяло не виеха обаче като кривнеш в дясно се натоварва повече левия и вместо него свирваше десния понеже олеква и охлабва....странно но факт.Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
-
gdd55
zfa159 написа:Може ид а е лагер - при мен на Типо-то като кривна в едната посока се обажда отсрещния (понеже се натоварва повече).Ефектът обаче има и леко друго явление - на другото типо беше пък на обратно - и двата бяха охлабили и като цяло не виеха обаче като кривнеш в дясно се натоварва повече левия и вместо него свирваше десния понеже олеква и охлабва....странно но факт.
Коментар
-
Същия проблем имам и аз със зимните гуми и лам.джанти вие ми отляво като завивам.Със летите джанти това го няма.На лявата страна съм и свалил фиксаторите на джантата защото на нея няма отвори,но като си поставя летните всичко замира.Между другото имам лагер за предна главина и ако някой го иска да пише цена няма да обявявам защото всеки си предпочита различни марки.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
gdd55
Реклама
Collapse
Коментар