Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

къде е датчика за позицията на коляновия вал на Брава

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

къде е датчика за позицията на коляновия вал на Брава

Откакто я имам Бравата има странно поведение при палене. Ако е студена, трябва да завъртя стратера на 1-2 оборота, после да заъртя ключа в неутрално положение и пак да включа стартера и тогава пали веднага. Ако е колата е топла проблема не съществува. Та въпросът ми е как да проверя този датчик дали работи коректно, щото нямам друга идея за решение на проблема. Ако някой има - да го сподели. Минал съм през всички тестери за електрониката и според тях колата е ОК, само дето не пали.
    Брава 1.6 16V ELX
    Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

не е от този датчик
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Проверено ли е работното и остатъчно налягане в горивната шина ? С това включване - изключване - включване се напомпва допълнително и затова пали...
      Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Колега аз имам същия проблем мисля че е някакъв клапан на горивната магистрала който задържа налягането,но къде се намира той незнам.Моля ако някой знае да сподели.
        HONDA I-VTEC

Коментар

Todor_Gagovski написа:
          Колега аз имам същия проблем мисля че е някакъв клапан на горивната магистрала който задържа налягането,но къде се намира той незнам.Моля ако някой знае да сподели.
          аз съм с темпра 1,6 моно и клапана се намира до кутииката с бушоните и релетата за помпата. всъщност едното реле е за помпата, другото е за този клапан. лесно ще го намериш като проследиш горивопровода, другия начин е някой да даде контакт и след 2-3 секунди този клапан прави "чат". при мен се чува отчетливо. последния начин е някои колега да ти каже къде се намира :D
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Мисля,че не е в магистралата за гориво, защото много рядко (1 път в месеца) се случва да запали веднага на сутринта. Преди два дни последно имах такъв успех, а не я бах карал 3 дни. Започвам да си мисля дали моторчето за празен ход не ми прави тези проблеми, защото от време на време оборотите ми си вдигат до 1500 и стоят там докато рязко не подам газ, след което спадат до около 1100-1200 и не падат по-долу.
            Брава 1.6 16V ELX
            Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Коментар

Колега bright просто опитай с по-висок октан бензин!!!И аз го имах същия проблем,но изчезна след смяна на 95 със 100.

Коментар

Забравих да ти кажа,че задължително трябва да си почистишстъпковия мотор щом са налице тези симптоми-1500 оборота......

Коментар

Working...
                X