Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Амортисьори за FIAT BRAVA 1.6 16V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Амортисьори за FIAT BRAVA 1.6 16V

Мисля да сменям амортисъорите, но не знам с какви.Бях на диагностика и ми казаха че всичките са за смяна. Бихте ли ми препоръчали какви да сложа защото всеки има различно мнение и вече съм объркан. Ако някой ги е сменял да даде съвет. Благодаря предварително.
    1.6 16V

Какво ще кажеш за Monroe: http://www.monroe.com/Има е-каталог, но само за стари модели!
    Space Star 1.9 DID

Коментар

Roko написа:
      Какво ще кажеш за Monroe: http://www.monroe.com/Има е-каталог, но само за стари модели!
      Монро в момента имат най-много ментета на пазара ! от личен опит го казвам.Отиваш в магазина на стамболииски и си взимаш COFAP или STARK италаински са много добри като качество.
      Всяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
      IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
      1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
      2.Audi B4 1.6 (ежедневка)

Коментар

Категоричен съм - AL-KO газови.Много са добри. От 9 месеца(23 000 км) съм с тях отзад и въпреки, че газовите возят отзад много комфортно и същевременно стабилно. Казвам отзад, защото предните са ми WIKTOR, пак газови, но не ми харесват и освен това са и шумни. Имам съмнения, че сдават багажа. Много съм разочарован оттях. Имам ги от 6 месеца(15 000 км), но ми се виждат по-нестабилни. Яд ме е много, защото исках да ги купя и да ги сложа за един ден и това ми нетърпение ще ми струва скоро време нови предни амортисьори, но този път AL-KO.AL-KO може да намериш във всеки магазин на Косер http://www.kosser.net/Products/Alko.phpПредни за моята Брава AL-KO са 98 лв/бройката.

Коментар

Cofap всъщност са бразилски.Обаче също са много добри и аз съм с такива на Типо-то (газово-маслени се водят) и са много добри.Хем не вози много дървено хем е доста стабилна количката.Успех!
          Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Коментар

Re: Амортисьори за FIAT BRAVA 1.6 16V

psihopatcheto написа:
            Мисля да сменям амортисъорите, но не знам с какви.Бях на диагностика и ми казаха че всичките са за смяна. Бихте ли ми препоръчали какви да сложа защото всеки има различно мнение и вече съм объркан. Ако някой ги е сменял да даде съвет. Благодаря предварително.
            Каквито и да сложиш като са нови ще си доволен а иначе колкото марки/амортисьори/ толкова и мнения така че сменяй. На колко километра е колата че са за смяна и четирете амортисьора ?

Коментар

chuni написа:
              psihopatcheto написа:
              Каквито и да сложиш като са нови ще си доволен а иначе колкото марки/амортисьори/ толкова и мнения така че сменяй. На колко километра е колата че са за смяна и четирете амортисьора ?
              Не си прав колега!Новото, ако е боклук след 1 година пак ще се го сменяш.Без значение са километрите - амортисьорите не са вечни, а от друга страна са един от най-важните елементи на автомобила. Не ги подценявайте!

Коментар

По принцип колата ти фабрично е излязла от завода с буге но сега ти можеш да сложиш коаквото ти харесва и оттърва по джоба ,колегите от форума слагаха Cofap и повечето от тях дадоха положителен отговор ,твой избор
                FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

doofiat написа:
                  chuni написа:
                  psihopatcheto написа:
                  Не си прав колега!Новото, ако е боклук след 1 година пак ще се го сменяш.Без значение са километрите - амортисьорите не са вечни, а от друга страна са един от най-важните елементи на автомобила. Не ги подценявайте!
                  Нямам предвид да слага амортисьори /боклук/а нови купени от магазин с гаранция, а ти като виждам разбираш от амортисьори молбата ми е да ме просветлиш кой са тези марки /боклуци/ както си се изразил по какви показатели ги определяш като такива.Амортисьорите не са вечни но аз питам колегата а не теб за километрите защото ме интерисува ако досега не ги е сменял все пак на колко километра горе долу свършват тъй като моите километри са 120000 и още а-рите ми са здрави /след тест на стенд/.

Коментар

амонтисори

незнам но газомите возят твърдо поне при мен е така а какво им е на старите изпуснали ли са или ти тропа от някаде ако нее това няма за какво да ги сменяш няма да осетиш никаква разлика после и кой са за смяна предни или задниНе знам, но газовите возят твърдо- поне при мен е така. А, какво им е на старите? Изпуснали ли са, или ти тропа отнякаде? Ако не е това няма за, какво да ги сменяш! Няма да усетиш никаква разлика после и кои са за смяна предни, или задни!
                    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

chuni написа:
                      doofiat написа:
                      chuni написа:
                      psihopatcheto написа:
                      Нямам предвид да слага амортисьори /боклук/а нови купени от магазин с гаранция, а ти като виждам разбираш от амортисьори молбата ми е да ме просветлиш кой са тези марки /боклуци/ както си се изразил по какви показатели ги определяш като такива.Амортисьорите не са вечни но аз питам колегата а не теб за километрите защото ме интерисува ако досега не ги е сменял все пак на колко километра горе долу свършват тъй като моите километри са 120000 и още а-рите ми са здрави /след тест на стенд/.
                      Боклук са WIKTOR.За съжаление го установих лично. Ако четеш внимателно какво съм написал, щеше да разбереш как съм ги определил като такива. Освен това съм дал и линк да се просветиш сам. Нямам списък на боклуците все още, но ако имаш желание може да го направим заедно. :D Дори и да са ти 120 000 км и теста да ги показва като здрави ти препоръчвам да си ги смениш. И моите отговаряха на изискванията за здрави амортисьори, но след като ги смених имаше такава разлика особено в завоите. Казвам ти го за добро приятелю. Иначе бях чел, че амортисьорите са перфектни до около 60 000 км. Ще се опитам да намеря четивото специално за теб.Не съм тръгнал да се заяждам с теб, но ти нещо безпричинно се палиш, шефе :D

Коментар

Не се паля просто коментирам. :D Това което казваш за смяната дори на теста всичко да е о.к. и аз си го мисля защото наистина ще има разлика при возията,Айде че ми се приспа вече утре ще ми бъде интересно да си побъбрим по въпроса пак.

Коментар

Каквито и да сложиш като са нови ще си доволен а иначе колкото марки/амортисьори/ толкова и мнения така че сменяй. На колко километра е колата че са за смяна и четирете амортисьора ?[/quote]Колата ми е на 140000км, а и нещо ми тропа отпред,мисля че е амортисъор, но не съм сигурен.Реших да ги сменя защото бях на диагностика и ми казаха че всички са отишли.Иначе на пръв поглед не можеш да кажеш че са изпуснали,защото колата си вози добре.А иначе какви ще препоръчате- газови или маслени, кои са по добри?
                          1.6 16V

Коментар

И аз подрепям мнението че WICTOR са боклуци. На путното сложих навремето такива след 1 година единя изтече.Мин. година взех COFAP от Hit-ko и до сега са перфектни колата е стабилна единствено дето са малко твърдички.
                            Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                            Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                            Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                            http://forum.fiat-bg.org

Коментар

КОФАП се оказа много надеждна компания, имам вече впечатления от амортисьорите им и от частите по мотора, а тия ако знаят каква реклама им правя, ще ме наемат за рекламен агент! :D Истината обаче е, че много нови Фиати излизат от фабриката с монтирани амортисьори КОФАП , вкл. и Гранде Пунто@

Коментар

Working...