Някой знае ли дали има начин да се сменяват лампичките на третия стоп?! Аз опитах, но безуспешно. Моля, който е сменявал да помогне за разрешаването на проблема.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трети стоп на Брава
Collapse
X
-
Re: Трети стоп на Брава
msotiroff написа:Някой знае ли дали има начин да се сменяват лампичките на третия стоп?! Аз опитах, но безуспешно. Моля, който е сменявал да помогне за разрешаването на проблема.
-
msotiroff написа:е, аз точно така направих и не става. Ти лично сменявал ли си си скушките по тоя начин?Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Аз се опитвах да ги сменя, но се оказа, че металната пластинка, където опират крачетата на крушките се беше прецакала(нямаше ток по тази пластинка, защото се беше прекъснала по дължината си, без да се вижда скъсано някъде). Опитах да запоявам, но тази пластинка се стопи много бързо.Ако не светват вече, или си го направи с диоди или търси нов или втора употреба.
Коментар
-
При мен не се наложи рязане на нитчетата! С тънка отверка промушваш от единия край и наддигаш, трябва да се разделят двете пластмаси! За да извадаш крушките, трябва да разтвориш крачетата им! Слагаш нова, огъваш крачетата в същата посока като на другите крушли и готово! Ако пак не свети, проблема е другаде! Там където двете метални пластинки се съединяват с крачетата, за които са захванати кабелите, няма добра връзка! Капваш с поялника и после затваряш добре двете пластмаси (силикон, тиксо или др. лепило)! Това е! Дано да светнат!Space Star 1.9 DID
Коментар
-
Моя съвет е да не ползваш поялник - само в краен случай и то ако нещата отиват към боклука.Рискуваш да стопиш пластинката.Моя стоп първо го бях дал на електричар, но вика запоих ти в началото крачетата и след това светнаха само две крушки. Каза, ако искам да се занимавам сам да си го оправя, защото пластинката е много фина. И аз се занимавах така, че се стопи
Коментар
-
Колкото и да се мъчиш няма да стане докато не разцепиш черната пласмаса която държи крушките те не се вкарват а като я разделиш от нитчетата има две много тънки ламаринки едната е + а другата - вкарваш крушката и подгъваш телчетата всяко към отделна пластина запечатваш капваш по малко канаколит или друго моментно лепило зглобяваш стопа и си готов.УспехFIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
Todor_Gagovski написа:Крачетата на крушките не хващат калай.а и лентата до която се допират се топи от топрината.При мен се бяха окислили всички крачета на крушките явно от влага.И докато го правих имах усещането че не е направено да се ремонтира.ама с тези цени в БГ :D .Не знам как да го обясня, та да ме разберете! При мен нищо не се спопи, не знам при Вас как е станало?
И само да добавя, крушките не са свързани последователно! Дори и да има една изгоряла, другите трябва да светят!
Space Star 1.9 DID
Коментар
-
Roko написа:Идеята ми беше, че може и да не е от крушките! Не правете като мен да купувате крушки, 10 на брой от 3 W всяка! Те може би са здрави! Просто една капка калай и готово! Не се притеснявай за пластинките!Punto SX 1.1 55
Коментар
-
Аз лично си смених лампичките на третия стоп.По колата единствено от ел.инсталациите мога да оправям))Лампичките за 1.2 вата.Калайдисват се и се укрепят с топъл силикон( със силиконов пистолет).Става ПЕРФЕКТНО.Става с най-обикновен поялник.
www.avi7.hit.bg
Видеонаблюдение и системи за сигурност
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар