Здравейте, струвами се че първа скорост по трудно влиза дали има проблем там и как може да се разбере или трябжа да се сваля всичко?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за скоростна кутия на Браво
Collapse
X
-
Re: Въпрос за скоростна кутия на Браво
handel написа:Здравейте, струвами се че първа скорост по трудно влиза дали има проблем там и как може да се разбере или трябжа да се сваля всичко?Fiat Marea Weekend 1.6 16v SX '98г.
Lancia Dedra 1.6 91г.
-
Humppa
При мен също задна влиза трудно, ако колата се в движи бавно или не е на тихи обороти, задната като влиза и хърка като ЮМЗ.
Коментар
-
Humppa
hit-ko написа:При подобен проблем, най-честата причина е в сьединителя/притискателен и феродов диск/, които не отделя категорично и увлича пьрвичния вал на ск. кутия, а от там и трудното включване - особено на задна, която не е синхронизирана. Сменя се комплект и проблема се решава.
Коментар
-
Humppa
През зимата като сменях амортисьорите и споменах на майстора за хъркането при включване на задна и предположението ми за не достатъчно отделяне на съединителя, той ми каза, че най-вероятно е така (съединителя не отделя). Поисках да го погледне, но той ми отговори, че е по-добре да не го отварям, щото отворило ли се един път.... и да съм бил по-внимателен с превключването на скоростите и така.Иначе ако трябва и съединител да сменям ще се гръмна....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар