Става дума за проблемче с паленето на колата на брат ми - джип Аро с двигател като на Дачия.Преди доста време набихме там карбуратор от Рено 5.Проблема сме го хванали че е някъде в карбуратора ама къде...никой не знае.Като цяло колата си вървеше,работеше и т.н. ама харчеше 20-25/100.Последва изнамиране на ремонтен комплект на въпросния (Солекс някакъв си еднокамерен) и сменянето му.След това настана драмата......не иска да пали,прави детунации в самия карбуратор отгоре.Вчера му се ядосах и така и така бях със служебна кола (моята лежи в сервиз
) го закачих да го разхождаме из квартала - в крайна сметка след доста дърпане запали,поработи няколко стотин метра и умря....оттогава няма палене.Сега го задърпах пак ама без резултат.Интересувам се за някакъв свестен карбураторджия в района на Младост (ще го теглим дотам та поне да е близо) който да го погледне и да каже как да го лекуваме.Въртяхме въздуси,гледах гарнитурите отдолу на карб-а...няма проблем.Разглобвахме го няколко пъти и го варихме да изпопадат боклуците и ако има запушване ама....нищо не стана.Направо съм се предал вече с този карбуратор....няма опция за регулиране на нивото на бензина,има някаква странична клапа за "разбалансиране на поплавъковата камера" което намерих в една руска книга за този карбуратор

Коментар