Здравейте на всички та значи проблема ми се появи от няколко дни сутрин или когато двигателя е студен като го запаля се чува едно чукане което като поработи и или позагрее изчезва съмнявам се да не се обажда някой клапан моля ви който е запознат с този проблем нека да пише предварително ви благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
проблем с двигателя на брава 1,4
Collapse
X
-
Едно време кадетът тракаше като за световно, ама всички ми викаха "нема страшно". Обаче типото за 3 години не се е обадило ни веднъж, а е палено при под -20 градуса. Мисля си, че и вискозитетът на маслото има значение...Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
[quote="kopitoto_bg"]Благодаря ви за съветите днес ходих при майстор и той ми каза че това кото трака така най вероятно било някакви компенсатори на клапаните и ми каза че най евтиния начин бил да сменя маслото и да направя промивка на двигателя че най вероятно е попаднал някакъв боклук.[/quoteколега да не си сложил минерално масло на мотораTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
И при мен го има това тракане. Ще кажеш, че е дизел. Сега съм с масло Castrol Magnatec 10W40 и не харчи нищо. Днес се видях с един човек, на който от много места са му препоръчали да кара с масло 5W ако колата е с хидравлични повдигачи, нищо че това масло го препоръчват само за по-студените страни. Каза, че тогава се налагало и малко доливане от време на време, но колата работела осезаемо по-тихо. Досега не съм карал с масло 5W, но мисля да пробвам. Някой ако е карал да каже има ли разлика, специално при 1.4Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
моя двигател го прави същото като е студен и особенно когато първия път му подам газ , след това се губи и двигателя си бачка нормално и тихоFiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
тел. 0883437022
Коментар
-
И при мен като поработи това чукане изчезва и двигателя работи почти не се чува говорих с приятели и те ми казаха че не е проблем да се чува това чукане докато не започне да се чува постоянно така че мисля да не си създавам повече главоболия да го мисля ще сменя маслото и се надявам да се оправи.Благодаря на всички които взеха някакво отношение по темата.да бе да
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар