Тъй като намерих отговор на предишното си питане в форума се надявам и тук да помогнете. Колата е пунто 1.1 6speed от 1998г. Разхода ми градско е 9.3 при положение, че не съм висял в големи задръствания. Според мен това не е нормален разход за кола 1100cc. Погледнах и други теми и имаше хора с същите коли, които вадят разход 7 в София, от където съм и аз. Колата е напълно обслужена( т.е сменени масла, филтри въздух/масло ангренажи, ролки ). Днес бях и на диагностика с компютър при един авер и не показа никакви отклонения или грешки. Четох за проблемите с термостатите, които имаха разни колеги от форума, но колата загрява бързо и не мисля че е там. Та кажете дали проблема наистина е в термостата и въпреки че загрява да има проблеми с датчиците или да търся някъде другаде проблема? Дали не е задръстен катализатор и ако е как мога да проверя... изобщо казвайте каквито проблеми ви дойдат на ум и как да проверя дали при мен е изрядно или не.Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Висок разход на Пунто 1.1 ? Нормално ли е ?
Collapse
X
-
Май май
Да ти кажа честно колега имам едно приятелче което е със същия двигател малко по стара му е колата но му давааше същият разаход 9-10.Може и да греша но аз стигам до извода че този двигател идва малък за тази кола.Той също ходи обиколи сумати и сервизи,смени всичко възможно и въпреки това разлика нямаше.
-
Здрасти, от колко време имаш колата? Моята лятото даваше около 7.3-7.5 на бензин, но изглежда просто през лятото трафика е доста по-слаб в София. Сега карам на газ и от септември разходът постепенно взе да се покачва като в момента съм на около 10/100, че понякога и повече. И аз не вися кой знае колко по задръствания, но явно това е положението. Ако искаш цъкни на разхода в подписа ми и виж как се повишава от лятото насамНе знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.
Коментар
-
Определено не е нормален този разход! В пиковете часове от деня в Пловдив никога не ми е качвала над 7-7.5 дори при по-динамично каране,и то в зимния сезон!Определено зимата се дига разхода,но тези за които вие пишете направо ме шашнаха!Alfa Romeo Giulia 2.0T 280hp TI RWD '17 & Fiat Punto Evo 1.4 77hp '10
ex Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm Q-Tronic '09, ex Fiat Punto 1.2 60hp ELX '00, ex Alfa Romeo 147 1.9 JTDm '05, ex Alfa Romeo 145 1.4 TS 16v '97, ex Fiat Punto 1.1 S '95
Коментар
-
Колега, тука много пъти сме казвали че освен градско и извънградско трябва да се въведе и термин софийско. Как няма да ти е разхода 10 като ти всеки ден изминаваш по няколко км в режим тръгни спри тръгни спри. На един приятел на БМВ-то (то си е пистарка де) ма стрелката на икономайзера като тръгва му се крие (отива над 30). И като кара 1 км на тръгни спри тръгни спри .. питай го па на него колко му дава разход. Към 13-15 литра.
Коментар
-
На колегата който питаше по-горе от кога имам колата - имам я от седмица и за това време съм засичал непрекъснато. Кара се почти без спирка и в началото си мислех, че е нормално да харчи повече предвид карането ми, защото не бях свикнал с скорости и т.н. След това направих опит да карам във възможно най-икономичен режим, разбирайте на възможно най-ниски обороти без да тормозя двигателя и резултатът беше същия. Разбивам че е нормален по-висок разход през зимата - няма как просто, неизбежно е, но чак пък толкова? Все пак тази кола я взех с идеята да е икономична и чесно казано малкият двигател и ниската мощност са неща, които мога да преглътна ако ми е изгодна колата, но сега излиза, че имам кола, която нито мога да я настъпя и да усетя нещо, нито е икономична! С други думи се чувстрам прецакан! The_Wicker_Man, и аз имам един приятел с BMW и чесно казано ми стана лошо като чух за неговият разход от 8.5/100 градско, тук в София! Така че определено смятам, че проблем има. Дали в мен, дали в колата - незнам, но със сигурност нещо не е наред и този разход мисля, че не е нормален!Нещото, което не видях да съм уточнил относно разхода е, че става дума за бензин. Все още няма газова уредба.Fiat Punto '98 1.1 6Speed.
Fiat Stilo '02 1.6 16V
Коментар
-
Аз сигурно за n-ти път казвам че моето харчеше около 7.5-8 газ. Тоя разход 9.3/100 определено не ти е нормален освен ако наистина не караш по 3 км/ден за 1 час висене в задръстването.Термостата в какво състояние ти е? Моето нямаше стрелка за темпаратура а само диодче за прегряване, та ако и ти си така ще трябва да пипнеш маркуча към радиатора дали не е топъл след 1-2 минути работа на ДВГ. Ако е топъл - сменяй термостат!Друго за което веднага се сещам е да не си със запушен катализатор?Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Ми странното в моя случай е, че в задръствания не съм попадал, не за друго,а защото гледам да ги избягвам. Термостата незнам дали е за смяна, колата загрява бързо и датчика стои м/у 1/4 и 1/2 на скалата. Така като гледам тоя термостат ще взема да го сменя, поне да съм сигурен, че не е от него, а цената му май е 15 лева, така че няма какво да му мисля. А относно запушения катализатор, не мисля че има проблем при него и въпреки това ще съм ти благодарен ако ми кажеш дали има начин да се провери състоянието му.Fiat Punto '98 1.1 6Speed.
Fiat Stilo '02 1.6 16V
Коментар
-
Според техническата информация на която попаднах за тази кола, цифрите са следните:Fiat Punto 55 6 speed ’9840 kW (54 PS)Fuel type: Petrol Fuel consumption combined: ca 6.5 l/100 km Fuel consumption (urban): ca 8.9 l/100 km Fuel consumption (extra-urban): ca 5.0 l/100 kmСлед като на това двигателче технически му данни говорят че гори 8,9л/100км градско, твоят разход от 9,3 не е никак неземен, напротив дори си е напълно нормален.Разхода е толкова относително нещо, че никога не можеш да кажеш колко точно "поглъща" колата ти за 100 километра.Мога да дам пример с моето Браво 1.4 (55kW 76hp) бензин. Разхода ми е 10+ литра градско. Рядко го свалям по-ниско.След дълги проучвания из технически бумаги, форуми и консултации, установих че това е егати скапания двигател!Дават му градски разход 10.4л/100км. Разликата в разхода от моя двигател и двигателя 1.6 (76kW 103hp) e едва 200 милилитра на 100 км, тъй като на него му дават 10,6л/100км!Имам много познати и с двата вида двигател, всичко е потвърдено!А кажи ми сега кой двигател е несполучлив в комбинация с купето, и кой е по-изгоден за каране?Къде е тоя неписан закон, че малолитражките са по-икономични...
Коментар
-
Абе пичове не е нормално аз карам Пунто 1.1 2000г и ми дава градско 6-7 и 5-6 извънградско през лятото,а зимата около 7-8 граско.1.1 си е икономично какво говорите 10-11 :Dm0tion кой ти каза че не са икономични.Ма какво да говоря аз съм си го взел тая икономична количка и си я карам пък като не вярвате си карайте с 10л разход хахахаЕто малка характеристика:Разход (в града) 6.0 л./100 км.Разход (извън града) 4.5 л./100 км.Разход (комбиниран) 5.7 л./100 км.Собствена маса 760 кг.Допустима маса 1370 кг.Размер гуми 155/80R13Малка и икономична!!!
Коментар
-
touraks написа:m0tion кой ти каза че не са икономични...
Коментар
-
Къде е тоя неписан закон, че малолитражките са по-икономични...FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар