Случката е следната - от известно време насам се появи следния проблем - сутрин като тръгвам първите няколко километра може да се каже че нямам спирачки (в смисъл трябва да натискам много здраво за да задържи и въобще не може да блокират колелата).Като покарам известно време се оправя (ако натискам спирачката).А ако карам по-дълго време без да я пипам се появява пак проблема ама доста по-слабо изразен.Същевременно направих друг експеримент - паля колата и педала потъва надолу малко (т.е. сервото бачка).Гася и след няколко часа като ида и натисна педала без да съм палил е мек 2-3 пъти (т.е. и сервото и клапанчето работят перфектно).Замислих се и реших да сменям едно по едно докато открия проблема.Като за начало спирачната течност....наляха си ми нова и си обезвъздушиха колата.....същата работа.След нея спирачните маркучи (всичките)....същия ефект.След това и сервоусилвателя - купих си друг,сложих го и ефекта беше същия след което си разглобих моя да го прегледам,оказа се доста запазен и след като го почистих и силиконирах си го сглобих и сложих обратно - същата работа.Последва съмнение в помпата и вкарах вчера колата в сервиз за да свалят помпата,да я оправят (шлайфане и нови гумички по новия размера) и след монтажа и се оказа че работата е съвсем същата отново.Майсторчето ми е доста добър познат и след много чудене нищо не ни хрумна.......
Каза че предполага че има някое блокирало апаратче или нещо от сорта и оттам може да идва проблема.Обаче като спра на наклон и пусна педала колата си тръгва безгрижно (т.е. не задържа) ама дали се движи при натискане?Интересува ме каква друга причина би могло да има?Благодаря предварително!

Коментар