Здравейте колеги!Вчера както си карах колата на бензин и на един светофар угасна! Мъча да запаля - не иска! Минах на газ - запали от раз! След като се прибрах, реших да я погледна, но не видях нищо смущаващо - бензиновата помпа работи и има налягане, стъпковия двигател за оборотите и той работи, защото на газ е като часовник. Ако поддържам с педала за газта работи на бензин, но след като го отпусна и гасне! Ще съм Ви много благодарен ако ми дадете идеи къде да погледна, ако не - да я карам на сервиз! АКо някой знае добър сервиз за Фиат в Пловдив нека ми каже!Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Типото не иска да запали на бензин!
Collapse
X
-
Re: Типото не иска да запали на бензин!
Forsaken написа:Здравейте колеги!Вчера както си карах колата на бензин и на един светофар угасна! Мъча да запаля - не иска! Минах на газ - запали от раз! След като се прибрах, реших да я погледна, но не видях нищо смущаващо - бензиновата помпа работи и има налягане, стъпковия двигател за оборотите и той работи, защото на газ е като часовник. Ако поддържам с педала за газта работи на бензин, но след като го отпусна и гасне! Ще съм Ви много благодарен ако ми дадете идеи къде да погледна, ако не - да я карам на сервиз! АКо някой знае добър сервиз за Фиат в Пловдив нека ми каже!Благодаря предварително!Fiat Marea Weekend 1.6 16v SX '98г.
Lancia Dedra 1.6 91г.
-
Благодаря за отговорите!Извинявайте, че забравих да напиша каква е колата - бях се шашнал!Типото е 93 г. 1,6 моно, 159А3 е двигателя. Днес реших да я пробвам - запали на бензин, но с леко занижени обороти - около 750-800 се колебаят, но ми вдигна оборотите на газта - 1200! Явно се нещо не и е наред, ама...! Въздушния филтър няма 3000 км. Ако след като сменя филтъра проблема остане, ще трябва да търся свестен сервиз в Пловдив!Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
-
Ако ти е вьзможно, направи следния опит: От дясната страна на моноблока, под кутията на вьздушния филтьр се намира плочка/TPS/ на която има куплунг с 4 извода. При изключен мотор, издьрпай този куплунг/ с натискане на пружинката му/ и после запали без газ! Ако в този случай мотора заработи с нормални/около 900 об./ и то без прекьсване. ще ти дам по-нататьшни указания! Ако не можеш да го направиш, тогава направо при " ДИНЕКСПРЕС"-това е Фиат Пловдив и на скенер!
Коментар
-
Forsaken написа:Благодаря за отговорите!Извинявайте, че забравих да напиша каква е колата - бях се шашнал!Типото е 93 г. 1,6 моно, 159А3 е двигателя. Днес реших да я пробвам - запали на бензин, но с леко занижени обороти - около 750-800 се колебаят, но ми вдигна оборотите на газта - 1200! Явно се нещо не и е наред, ама...! Въздушния филтър няма 3000 км. Ако след като сменя филтъра проблема остане, ще трябва да търся свестен сервиз в Пловдив!FIAT TIPO 1,6
Коментар
-
Проблема с гасненето на газ при изключени скорости се получава от неправилно завихряне на въздуха, който обира газта от обема на плочката и през клапата не влиза нужното количество, тъй, като при исключване от скорост подването на газ е минимално. Проблема се решава, поне при мен, със завиране на въздухозаборния маркуч - обикновено е плетен и е насочен напред, назад, така, че насрещния въздух да не бие челно в него!Успех!Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
-
hit-ko написа:Ако ти е вьзможно, направи следния опит: От дясната страна на моноблока, под кутията на вьздушния филтьр се намира плочка/TPS/ на която има куплунг с 4 извода. При изключен мотор, издьрпай този куплунг/ с натискане на пружинката му/ и после запали без газ! Ако в този случай мотора заработи с нормални/около 900 об./ и то без прекьсване. ще ти дам по-нататьшни указания! Ако не можеш да го направиш, тогава направо при " ДИНЕКСПРЕС"-това е Фиат Пловдив и на скенер!Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
-
hit-ko написа:Ако ти е вьзможно, направи следния опит: От дясната страна на моноблока, под кутията на вьздушния филтьр се намира плочка/TPS/ на която има куплунг с 4 извода. При изключен мотор, издьрпай този куплунг/ с натискане на пружинката му/ и после запали без газ! Ако в този случай мотора заработи с нормални/около 900 об./ и то без прекьсване. ще ти дам по-нататьшни указания! Ако не можеш да го направиш, тогава направо при " ДИНЕКСПРЕС"-това е Фиат Пловдив и на скенер!Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Здравей!И при теб ли се пада в ляво на инжексиона? ( да не би да съм откачил нещо друго )Като гледам, май ще трябва да смена стъпковия мотор, защото си правя извода, че щом ми държи 650 оборота при изключен TPS - значи тая джаджа работи. Като е студена ми играят оборотите. Или първо да го почистя?Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
-
Forsaken написа:Благодаря за отговорите!Извинявайте, че забравих да напиша каква е колата - бях се шашнал!Типото е 93 г. 1,6 моно, 159А3 е двигателя. Днес реших да я пробвам - запали на бензин, но с леко занижени обороти - около 750-800 се колебаят, но ми вдигна оборотите на газта - 1200! Явно се нещо не и е наред, ама...! Въздушния филтър няма 3000 км. Ако след като сменя филтъра проблема остане, ще трябва да търся свестен сервиз в Пловдив!TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Точно там след реглаж на газовата ми скочи на 15/100, и момчето дето ми я регулира такава учудена физиономия направи, че ще я помня дълго време! Но поне са свестни, а и човека, дето ми слага газовата работи само с тях и им набива канчетата, ако стане нещо. Но преди това искам да сменя кабели на свещи и самите свещи, филтри, катализатор и масло, та като ходя, поне всичко друго да ми е изрядно!Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
-
Forsaken написа:Здравей!И при теб ли се пада в ляво на инжексиона? ( да не би да съм откачил нещо друго )Като гледам, май ще трябва да смена стъпковия мотор, защото си правя извода, че щом ми държи 650 оборота при изключен TPS - значи тая джаджа работи. Като е студена ми играят оборотите. Или първо да го почистя?Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар