Колеги с Браво/Брава/Мареа, можете ли да ми кажете, точно каква е резбата на теглича (куката), която се завърта, за да теглим.Моята Брава си я купих без теглич и в последствие си намерих такъв, ама се оказа от Ауди групата и там първо като диаметър е много по-голяма и самата резба е доста по-едра.Искам да ми помогнете като замерите точната резба и да кажа на даден стругар да ми я направи точно такава.Благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каква е резбата на теглича?
Collapse
X
-
Значи да го разбирам, че резбата е М16х2 така ли е със сигурност.Да не си дам теглича, който го имам сега на стругаря и да кажа да ми го направи М16х2 и да не стане накрая.Защото имам както казах теглич от Ауди ама той е М18 (така го измерих с шублера).Към колегите, които са много в час с тези истории да питам от резба М18 ще може да стане М16 нали?И аз съм завършил такъв техникум ама преди вече 7 години и не си спомням вече как стояха нещата толкова добре.п.п Колега благодаря за това където си намерил. Аз не успях (с тази търсачка не се справям добре )A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
moko написа:Колега, защо не уточниш коя резба е вътрешна и коя външна. Защото както си задал въпроса може ли да стане резба от М18 на М16, ако са вътрешни помисли, че няма начин.A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Нямаш проблем от М18 да стане М16 външна.То от голямото лесно става малко.нали Но за да си сигурен за стъпката,трябва да я измериш.Това става лесно по следния начин-откъсваш едно парче хартия,слагаш го на пръста си,бръкваш в отвора,бележиш няколко стъпки от резбата като си врътнеш пръста.След това измерваш с шублера 4 стъпки и си готов-виждаш дали е 1.5,1.75 или 2.Но най-добре иди с колата при стругаря.Като ти го прави,да не удължава много резбата М16,че да не забият двете резби-вътрешната и външната-една в друга в дъното.Теглича не трябва да се завива до дъното,а 2 витки преди него.Дотам се ограничава с размера Ф18,който продължава нататък по теглича.Дано си ме разбрал.УспехFiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW
Коментар
-
lu40 написа:Нямаш проблем от М18 да стане М16 външна.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
johnfound написа:lu40 написа:Нямаш проблем от М18 да стане М16 външна.Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW
Коментар
-
Re: Каква е резбата на теглича?
BO написа:Колеги с Браво/Брава/Мареа, можете ли да ми кажете, точно каква е резбата на теглича (куката), която се завърта, за да теглим.Моята Брава си я купих без теглич и в последствие си намерих такъв, ама се оказа от Ауди групата и там първо като диаметър е много по-голяма и самата резба е доста по-едра.Искам да ми помогнете като замерите точната резба и да кажа на даден стругар да ми я направи точно такава.БлагодаряFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
И накрая да уточня със сигурност!Резбата на теглича е М16х2 - това е 100% измерена. Абсолютно нормална резба!Стругаря каза, че от М18х2.5 - както е стандарта, който колегата каза по-горе ще може да се направи М16х2 без никакъв проблем.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар