Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ски багажник

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с ски багажник

Здравейте пратих си ски багажника на един колега от Фиат форума и той ми звъни че не може да го постави на неговата Дедра комби и иска да го върне. Пратих му снимки на жлебовете зад уплатнението на който се закача. Днес срещнах един човек в Сливен с такава дедра комби и го помолих да погледна има ги и той същите жлебове. Моля някой по компетентен да си каже мнението по въпроса да не би някой да нямат опция за такъв багажник което много ме съмнява. Ето го багажника и въпросните жлебове

Тези жлебове ги имат всички коли - и Типото даже имаше. Колегата явно не е погледнал добре.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

ами и аз така му казах ама не ги намира. А и тъпото е че иска да ми ги връща а тази идея нещо не ми се нрави

Коментар

дедрата за която търся багажник няма жлебове. има си лайсна на покрива, на която си има скрити отвори за монтиране на багажник, но твоя не може да се монтира там. явно има два различни начина за монтиране и твоя багажник не става на моята дедра, така че и на мен не ми се иска, но май ще трябва да си го вземеш и да го дадеш на някой, на койте ще върши работа.п.п. явор - много смело изказване - чак па сички коли да имат ето снимки на моята дедра - ясно се вижда лайсната с отворите, както и липсата на жлебове:
        Прикачени файлове
        "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
        (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

Чарли, просто твоите жлебове са скрите под лайсната, а тавана ти е уширен настрани - при други коли извивката се формира от вратата а при теб е от тавана - погледни.А всички коли имат жлебове защото за всички е предвидено да могат да се слагат ски багажници - все пак доста хора особено на запад са скиори. Точно затова ги има и тези универсални ски багажници - иначе щеше да си пише: багажник за VW/AUDI и т.н.

Коментар

Яворе, този багажник няма как да се сложи на дедрата ми. ако някой има идея, как, да я сподели, за да не го връщам и с колегата да сме хепи и двамата - това е важното, а не кои коли, какво имат и къде е скрито;колкото до това че са универсални - не знам, но аз съм виждал багажници от този тип, на които е посочено за кои коли стават (примерно вчера видях на едно пунто багажник, на който пишеше alfa 155, tipo, tempra, putno)
            "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет

Коментар

Тези джаджи които се захващат не са ли на подвижно окачване към релсата и изобщо каква е причината да не може да се сложи - много е широк или тесен, захвата е различен или нещо друго, защото на мен не ми става ясно. А че при теб не може да се монтира 1:1 като на Темпрата е друг въпрос. Ако захвата е прекалено широк и не влиза в дупките на лайсните ти - това е друг въпрос, или ако багажника няма възможност да му се регулира ширината и за теб идва широк или тесен. Също в случая е възможно захвата да е неподходящ ама докато не го види човек на живо не става ясно. Повече няма да ви се меся в темата, трябва да си се разберете, явно е възможно да има несъвпадение.

Коментар

Аз сега да ви кажа истината колегата charlie въобще не е взел багажника от куриерите и следователно не го е пробвал. И сега иска да ме набута с парите за отиване и съответно за връщане на пратката. Според мен това е крайно НЕЛОЯЛНО и НЕКОРЕКТНО Щом не го иска защо ме накара да го пусна? И още повече че багажника си е оригинален от Дедра и 1-во получих упреци че е някакво менте и аз съм се опитвал да го прекарам и т.н Предлагам да направим в раздела "Продава" списък на нелоялните купувачи с цел да не се набутват и други хора заради тях. Такава тема съм я виждал и в доста други форуми и е много полезна според мен.

Коментар

Strabex написа:
                  Аз сега да ви кажа истината колегата charlie въобще не е взел багажника от куриерите и следователно не го е пробвал. И сега иска да ме набута с парите за отиване и съответно за връщане на пратката. Според мен това е крайно НЕЛОЯЛНО и НЕКОРЕКТНО Щом не го иска защо ме накара да го пусна? И още повече че багажника си е оригинален от Дедра и 1-во получих упреци че е някакво менте и аз съм се опитвал да го прекарам и т.н Предлагам да направим в раздела "Продава" списък на нелоялните купувачи с цел да не се набутват и други хора заради тях. Такава тема съм я виждал и в доста други форуми и е много полезна според мен.
                  нали не очакваш да купя багажник който не става за колата ми - кажи ми как да го сложа без да прееба колата - няма как, а ти продължаваш да твърдиш, че е оригинален за дедра. освен това багажника не съм го върнал, точно защото го искам, а още се опитвам да разбера дали и как става на моята дера - дори съм поснах във форума на ланча с надежда за по-компетентно мнение.относно обвиненията ти към мен - въобще не мисля да коментирам такива лайнарски работи...

Коментар

charlie написа:
                    Strabex написа:
                    нали не очакваш да купя багажник който не става за колата ми - кажи ми как да го сложа без да прееба колата - няма как, а ти продължаваш да твърдиш, че е оригинален за дедра. освен това багажника не съм го върнал, точно защото го искам, а още се опитвам да разбера дали и как става на моята дера - дори съм поснах във форума на ланча с надежда за по-компетентно мнение.относно обвиненията ти към мен - въобще не мисля да коментирам такива лайнарски работи...
                    Не ми е ясно как си видял че не става без да си го пробвал. И аз пуснах запитване по този проблем и всички казаха че го има въпросния жлеб. И аз лично с очите си видях една Дедра комби която също го има. Не ми е ясно как така само твоята го няма Поне да поемеш транспорта в едната посока аз да оправя в другата за да мога да си го прибера

Коментар

абе този, почна да ми писва от теб, но все пак ще се позанимавам още малко, от чисто честолюбие, а и багажника наистина ми трябва. та ето ги двете теми в които се коментира багажника: http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopic_4813_0.html и тук http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopic_4856_0.html . кои са всички които казват че става има само ЕДНО мнение и то човека не е категоричен, така че си затвори голямата уста и нека оставиме хората, коикто знаят, да кажат наистина дали става и ако да, как.п.п. относно транспорта мисля че се разбрахме на ЛС, но ти не спираш да плюеш и тука - по-добре спри, ако въобще искаш да продължиме диалога, защото нямам намерение да се занимавам с подобни простотии.Без да вземам никакво отношение в спора Ви, те приканвам да употребяваш по-внимателно изразните средства.Това все-още е съвет!Поздрави: Nino

Коментар

Според мен е най добре да се снимат на Комби захвата на багажника и ще си проличи. :D

Коментар

Strabex написа:
                          Според мен е най добре да се снимат на Комби захвата на багажника и ще си проличи. :D
                          ето от тука трябваше да почнеш, а не да бързаш да ме обвиняваш и да пълниш темата с л--а

Коментар

Прерових mobile.de autoscaut24.it i доста търсих с GoogleЕто снимките който намерих на 1-та е моята искам да подчертая че на нея снимка на багажника са свалени страничните пластмаси който скриват болта и планката и пластмасите са с ключалки. ЕтоАз разлики в багажниците не намирам единствено в цвета.

Коментар

тези снимки не са ни от полза. ето ти снимка на отвора за монтиране на моята - ти знаеш захващането на багажника - прецени сам дали може да се монтира:
                              Прикачени файлове

Коментар

Working...
                              X