Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Масло БМВ-Castrol и Фиат Браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Масло БМВ-Castrol и Фиат Браво

Здравейте, на предната ми кола БМВ Е36 слагах от това масло 10W40, което е оригинално от Германия и бях много доволен. Сега смятам да го сложа на Бравото 1,6 16в. Как смятате дали е подходящо за Фиата?
    Сега: Пунто 1,7 ТД ЕЛХ
    Преди: Браво 1,6 16в SX

Колега, за теб търсачка няма ли?Стига с това масло. Всяка седмица някой пуска темата за маслото без да направи елементарно усилие да пусне на търсачка някоя дума - "масло", "10W 40", "Селения" или каквото си искаш. После задай конкретен въпрос, а не като този "слагам 10W 40 и сега да сложа ли от него на Брава". Ами сложи си го естествено.

Коментар

doofiat написа:
      Колега, за теб търсачка няма ли?Стига с това масло. Всяка седмица някой пуска темата за маслото без да направи елементарно усилие да пусне на търсачка някоя дума - "масло", "10W 40", "Селения" или каквото си искаш. После задай конкретен въпрос, а не като този "слагам 10W 40 и сега да сложа ли от него на Брава". Ами сложи си го естествено.
      Колега, ползвах търсачката, но никъде не се споменава за маслото на БМВ и явно не си ме разбрал. Въпроса ми беше съвсем конкретен - има ли нещо специално в това, че маслото идва от завода на БМВ, което го прави евентуално неподходящо за Бравото.Поздрави
      Сега: Пунто 1,7 ТД ЕЛХ
      Преди: Браво 1,6 16в SX

Коментар

blato написа:
        doofiat написа:
        Колега, ползвах търсачката, но никъде не се споменава за маслото на БМВ и въпроса ми беше съвсем конкретен - има ли нещо специално в това, че маслото е на БМВ и го прави евентуално неподходящо за Фиата.Поздрави
        темпрата я карам в момента с такова много си е подходящо слагай спокойно
        TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
        UNO 1.0 FIRE

Коментар

blato написа:
          Колега, ползвах търсачката, но никъде не се споменава за маслото на БМВ и явно не си ме разбрал. Въпроса ми беше съвсем конкретен - има ли нещо специално в това, че маслото идва от завода на БМВ, което го прави евентуално неподходящо за Бравото.Поздрави
          Има! Абцолиутно е непригодно за Бравото!!! Дай го на мен. Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 Yellow_Flash_Colorz_PDT_08
          SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Няма нищо по-специално

Коментар

blato написа:
              doofiat написа:
              Подходящо е за тези дето го продават в сервизите на БМВ да обясняват на баламурниците, че е "специално" за БМВ Няма нищо специално в масло 10W40 При маслата са важни спецификациите, а не марките Ако на моето Пунто му сложа масло за ФЕРАРИ, само сърцето и главата ще ме заболят от цената, мотора пак ще си работи
              http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
              Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
              FIAT Punto 02' 1.9 JTD
              FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

doofiat написа:
                Няма нищо по-специално
                С това просто изречение съвсем небрежно драсна клечката на тонове писаници от типа "Кое масло е подходящо за..." или "Castrol vs Selenia vs Mobil..."
                I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

БМВ правят и масла Не знаех

Коментар

Uneek написа:
                    БМВ правят и масла Не знаех
                    Едва ли И това остава да почнат да правят Това масло е КАСТРОЛ (някакъв) и понеже е в опаковка на която сигурно пише "СПЕЦИАЛНО ЗА БМВ АВТОМОБИЛИ" и струва 3 пъти повече, отколкото ако е в обикновена кутия Ще Ви дам един елементарен пример Тъй като карам служебна кола Орел, маслото което и се слага е 5W30. В началото и слагаха масло "Лемфьорден" в кутия, на която пише само ОРЕЛ и има емблема на орела. Цената беше 29.52лв./л. От известно време, близо 8-9 месеца, в сервиза и слагат масло "GM" 5W30, което пак е "Лемфьорден", но е на цена 18лв./л. Е кажете ми струва ли си човек да дава повече от 10лв./л. за да му пише нещо определено на опаковката Говорих с приемчика и той ми обясни, че онези масла ги били спряли от производство и почнали тези. Не, просто далаверата от "GM" е по-голяма и затова продават него.Същото е положението с всички такива масла Използват момента да дерат собствениците, докато колата е в гаранция Тогава ако ще 100лв./л. масло ще купуваш, само за да ти важи гаранцията. Ето и защо доста марки коли започнаха да дават по-големи гаранции Докато бях в Америка (1993 и 1994г.) почти всички производители даваха минимум 6г. или 300К мили
                    FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                    FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

БМВ - маслото не струва 3 пъти повече, а е точно 10лв за литър 10W40-което мисля е по евтино от селенията даже
                      UNO 1.0 FIRE

Коментар

stef написа:
                        БМВ - маслото не струва 3 пъти повече, а е точно 10лв за литър 10W40-което мисля е по евтино от селенията даже
                        Тогава е менте или е с много стара спецификация Аз залагам на МОТУЛ. Карал съм и с ФИНА и бях също много доволен Ама такива разни "фирмени" масла винаги са ме плашиши
                        FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                        FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Dodo 155 написа:
                          stef написа:
                          Тогава е менте или е с много стара спецификация :
                          нито едното нито другото, просто е наливно аз го продавам и затова съм сигурен в товаПС-между другото и бмв имат мотор/ М40 / на който му се носи славата с проблеми по разпредел вал и това е едно от малкото масла с които колата няма проблеми
                          UNO 1.0 FIRE

Коментар

Dodo 155 написа:
                            stef написа:
                            Тогава е менте или е с много стара спецификация Аз залагам на МОТУЛ. Карал съм и с ФИНА и бях също много доволен Ама такива разни "фирмени" масла винаги са ме плашиши
                            ако имаме въпроси свързани с маслата да се обръщаме ли към теб колега, ти явно си голям капацитет и притежаваш умения да заключиш кое е менте, и кое с много стара спецификация само по марката на маслото. маслото може наистина да е кастрол и да се прави по поръчка на бмв /на варелите пише бмв/ което не означава, че е менте. предназначено е за двигателите на бмв които "боледуват" от "калпаво" масло и този лубрикант им е "лекарството". имам колега с браво 1.8 кара го с такова масло, трима други с Е 36, един с хонда прелюд и аз на уното зимата карам с такова масло - няма оплаквания. освен това цената от 10 лв. е супер приемлива. карам си колите и с масло - COMMA 15 - 40, което сигурно 90 % от членовете на форума не са го и чували, английско - най доброто масло за мен. в пловдив има наливна фина / от която ти си супер доволен / на 6 лв литъра - това означава ли , че е менте. не се плаши от фирмените масла, та нали повечето от нас си слагат селения, защото фиат я препоръчва /аз не съм го ползвал и никога няма да го ползвам/, освен това не съм чул собственик на друга марка автомобил /изк. италианските/ да си сложи селения и повярвай ми си мислят, че това масло е менте. нека да не се исказваме толкова крайно без да имаме нужната информация. в крайна сметка всеки кара с това което му е по джоба и на сърце. останете със здраве.
                            UNO 1.0 FIRE & TIPO 1.4 I.E

Коментар

everton написа:
                              карам си колите и с масло - COMMA 15 - 40, което сигурно 90 % от членовете на форума не са го и чували, английско - най доброто масло за мен. в пловдив има наливна фина / от която ти си супер доволен / на 6 лв литъра - това означава ли , че е менте. не се плаши от фирмените масла, та нали повечето от нас си слагат селения, защото фиат я препоръчва /аз не съм го ползвал и никога няма да го ползвам/, освен това не съм чул собственик на друга марка автомобил /изк. италианските/ да си сложи селения и повярвай ми си мислят, че това масло е менте.
                              Чували сме даже от 1997г го употребяваме, още когато полусинтетичната му формула беше 15W-40, после стана 10W-40....Селенията също мина през този етап.А за СЕЛЕНИЯТА определено не са прави тези дето мислят, че е менте.Няма друго масло на пазара в момента което да се предлага в такива метални опаковки!!! И маслото определено си е много качествено, както и останалите италиански марки ERG и AGIP /повечето бензиностанции в Италия са техни.. ERG и AGIP/ Eто едно сайтче за се израдваш! http://www.commaoil.ru/
                              SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Working...
                              X