Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тежък избор - Fiat Bravo 1.9 120 или 150 к.с.?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тежък избор - Fiat Bravo 1.9 120 или 150 к.с.?

Добър ден, колеги!
    Не съм особен фен на Фиат, но реших да дам шанс на марката, та въпросът ми е кое е по- добре Fiat Bravo 1.9- 120 или 150 к.с. след 2005/2006 година? Има ли голяма разлика мощността?
    За какво се внимава при избора на този автомобил, къде са му слабите места, колко струва долу-горе обслужването му?
    Първоначално се бях насочил към Grande Punto 1.3 90к.с., но ми се струва малко слабо и не толкова удобно за извънградска кола, ако е възможно да кажете дали правилно съм се пренасочил към Bravo-то.
    Благодаря Ви предварително!

Добре дошъл! Прочети правилата на форума!
    Редактирано заглавие.
    Модераторски екип на fiatforum.bg

150 коня е с вихрови клапи,ДПФ и често е с 6 степенна скоростна кутия М32(прочети в нета) . Там има и драма и с вътрешните карета често. 120 коня когато е за Италия е без ДПФ ,няма вихрови клапи и е с 5 степенна италианска скоростна кутия . Според мен върви доста прилично,разхода е приятен (5-6,1 на дълго и от 6,5 нагоре градско София) и поддръжката евтина. Обслужването-агренажен ремък водна помпа ,ролки ,масло и филтри около 400 лв. При избора ,ако имаш възможност избери такъв с blue &me система . Автопилота също е приятна екстра. Тези които са за ,от Германия е хубаво да се гледат за ръжда отдолу на вратите и задния капак.
    Последна редакция от kiriluz1; 11.02.2022, 12:51.

Коментар

Благодаря за информацията!

Коментар

Шестстепенната на всички 1.9 също е италиянската С530 и е много надеждна кутия. Не е М32.
        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

https://stillrunningstrong.com/car-s...ms/fiat/bravo/
          Тук е обобщено всичко.

Коментар

Доживях да видя написано някъде нещо за вихровите клапи при 1.6 мултиджет. От 5 години се чудя има ли ги, няма ли ги, пък те били фиксирани. Много полезен материал.
            браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Тази статия е много добра, отговаря напълно на всички въпроси! Благодаря, колега!

Коментар

Аз карам браво 2 1,9 8v 120 коня. Супер съм доволен и направо съм влюбен в тази кола,като се има предвид че ми е 5 та кола и всички преди това са били бензин а две от тях също са били Фиат.

Коментар

Ами да, и аз харесвам повече по-опростените двигатели, а Бравото си е много приличен и доста универсален автомобил.
                  браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Working...
                  X