Така се прави!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с алтернатор и смяна на пистов ремък на Пунто 1.1 176 1994 г. 54 к.с.
Collapse
X
-
И така доста зле е работата. Сложих на Starline алтернатор и пак същата работа - с фарове пада под 13 волта на празен ход, но като подам газ и скоро отива над 14 волта. Няма пад на напрежение на плюсовия кабел. Същото важи и за масата. Като включа на променливо напрежение мултицета да мери пак ми излизат 27 волта. Нещо май и този уж рециклиран алтернатор не е като хората.
Коментар
-
javor_bg написа: Преглед на мнениетоИ така доста зле е работата. Сложих на Starline алтернатор и пак същата работа - с фарове пада под 13 волта на празен ход, но като подам газ и скоро отива над 14 волта. Няма пад на напрежение на плюсовия кабел. Същото важи и за масата. Като включа на променливо напрежение мултицета да мери пак ми излизат 27 волта. Нещо май и този уж рециклиран алтернатор не е като хората.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа: Преглед на мнениетоЕвтините мултицети имат навик да дават лъжливи данни, ако не са на правилния обхват. Освен това, от алтернатора към акумулатора напрежението пулсира между това на акумулатора и зарядното което дава алтернатора.
Коментар
-
Пистовия ремък на алтернатора се сменя като се развие болта на датчика на коляновия вал с ключ 10. Може и да не се развива съвсем целия, а почти. Целта е да мръдне датчика и да може да се изкара ремъка. Доста беше мръсен датчика и го изчистих.
След смяната на този измислен нов Starline алтернатор с рециклиран на Магнети Марели напрежението, с което се зарежда акумулатора е 13.9-14.0 волта с включени къси светлини и вентилатор на парното на втора степен. Не купувайте алтернатори Starline !
Коментар
-
javor_bg написа: Преглед на мнението... Не купувайте алтернатори Starline !
Иначе и през ум не ми е минавало да купувам нещо с марката Starline, при налични Bosch или Magneti Marelli .
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар