Моето Уно от известно време губи антифриз. Не капе, не тече от никъде. Двигателя ми е 900 сс. Отначало като запали поработва на 3 цилиндъра и после се оправя. Отзад не излиза пара и тем подобни, незнам откъде може да е ! Помогнете !!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Загуба на антифриз!?
Collapse
X
-
Re: антифриз
danirumi написа:Моето Уно от известно време губи антифриз. Не капе, не тече от никъде. Двигателя ми е 900 сс. Отначало като запали поработва на 3 цилиндъра и после се оправя. Отзад не излиза пара и тем подобни, незнам откъде може да е ! Помогнете !!!I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
-
Еее айде сега, чак толкова да се изпарява не ми се вярва! Но мисля, че не е нормално да се долива ! Ако сме лятно време да, ама сега не бива, колата я карам само на газ засега, щото ми търсят още бензинова помпа. Иначе пали няма проблем, някой ми казват, че може да е здухало гарнитурата между цилиндровата глава и от там през ауспуха и в околната среда ! Какви са признаците на згоряла гарнитура ? Работи на място и отварям капачката на разширителният съд, гореща-студена нищо не изхвърля от там, маслото е добре не ги е омешало ! Други идеи ???
Коментар
-
danirumi написа:Еее айде сега, чак толкова да се изпарява не ми се вярва! Но мисля, че не е нормално да се долива ! Ако сме лятно време да, ама сега не бива, колата я карам само на газ засега, щото ми търсят още бензинова помпа. Иначе пали няма проблем, някой ми казват, че може да е здухало гарнитурата между цилиндровата глава и от там през ауспуха и в околната среда ! Какви са признаците на згоряла гарнитура ? Работи на място и отварям капачката на разширителният съд, гореща-студена нищо не изхвърля от там, маслото е добре не ги е омешало ! Други идеи ???I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Не бързай с прибързани изводи. Ако не се увеличава нивото на маслото или да има други признаци, че го смесва с антифриз, изчакай, със сигурност ще прокапе отнякъде. Понякога минават няколко месеца от момента, в който забелязваш загубата на антифриз, до момента, в който под колата остава мазно петно.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Като работи на място и не е загряла няма парно. Когато започне термостата да отваря тогава не тръгва изведнъж, ами трябва да я изфорсинам няколко пъти и парното се появява !!! Незнам дали има някаква връзка с това ??? Ако налея добавка какви са вариантите ? Съвсем да почна да наливам с кофата или ще се затъкне пущината ???
Коментар
-
все едно че описваш моите симтоми преди смяна на гавнитурата на главата-3 цилиндъра,ковти парно,провери дали не си объркал топлата вода на изпарителяот долу трябва да влиза топлата вода,за всеки случаи виж това,дано съм помогналтипо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
-
gdd55
Todor_Gagovski написа:Защо не пробваш с добавка за течове може да помогне или поне няма да ти навреди.
Коментар
-
http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=12390Да не е като при мен - от капачката на разширителния съд.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар