Здравейте колеги. От няколко месеца съм отново на тема Фиат. Преди 20-тина години имах 2 Фиат Ритмо и бях много доволен. След това май качеството рязко намаля. Преди около 10 год. купих Марея на метан - побеля ми главата от нея и се за рекох никога повече Фиат... но ето че пак се връщам към марката. Купихме преди няколко месеца на жената Фиат Пунто МК1 75 коня бензин 96 та год. Много ме радва колицата, но имам 2 въпроса към знаещите тук.
1 понякога гасне на скорост, и по инерция. След като изгасне палене то е много трудно. Предполагам, че е датчик на колянов вал. Ако го почистят дали ще се случат нещата или да купим нов?
2 Фиатката е без серво на волана. Има ли някаква възможност да му присадя някакво серво или Ел усилвател от МК 2?
Само да добавя, че живея в Малта и тук малко по трудно се случват нещата с магазини и сервизи. Предпочитам варианта " направи си сам".
Благодаря предварително
1 понякога гасне на скорост, и по инерция. След като изгасне палене то е много трудно. Предполагам, че е датчик на колянов вал. Ако го почистят дали ще се случат нещата или да купим нов?
2 Фиатката е без серво на волана. Има ли някаква възможност да му присадя някакво серво или Ел усилвател от МК 2?
Само да добавя, че живея в Малта и тук малко по трудно се случват нещата с магазини и сервизи. Предпочитам варианта " направи си сам".
Благодаря предварително
Коментар