Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не пали Fiat Brava 1.6 16V

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Не пали Fiat Brava 1.6 16V

    Fiat Brava 1.6 16V 1997г . купена преди един месец до вчера никакви проблеми и изведнъж сутринта НЯМА ПАЛЕНЕЕЕ Отвреме на време прикювка чуват се и слаби гърмежи от аспуха и дотук Имайте впредвид че за пръв път се зблъсквам с тази марка и ако някой има някаква идея трябва да я сподели по-обилно и напоително .Колата има и газова уредба,но не пали и на газ Благодаря предварително.

    #2
    Дай малко повече подробности.Например като дадеш на контакт,чува ли се бензиновата помпа да подкачва гориво,какви лампи светват на таблото и кои от тях остават да светят като изчакаш няколко секунди?

    Коментар


      #3
      Все пак не до марката!Използвай опита си от други марки автомобили които си имал(ако си имал)...и дай малко повече инфо за да можем да ти помогнем.Щом е с газова,приклюфква....а на газ преди палела ли ти е?Иначе да не си заредил водица вместо бензин!?Аз имах подобен случай с опела ми преди години....не пали,гърми,тресе и накрая....в карбуратора му имаше лед колкото щеш!Провери свещи,бобина.....

      Коментар


        #4
        Ами и при мен се получи същия проблем.Купих си Fiat Bravo точно преди 4 седмици 1.6, 103 коня винтилова.Първоначално никакви проблеми. Палеше без проблем. Има си и фабрична газова уредба, коята я центроваха защото даваше невероятен разход.После започна да не пали от първия път.Чак след третия, четвъртия опит.Също така ,като я карах на бенцин на моменти губеше мощност и придърпваше. Диагностика показа ,че единия цилиндър на моменти отказва по незнаини причини, и ми казаха да си я карам на газ.Така до тук добре, но онзи ден НИКАКВО ПАЛЕНЕ!!! Падна и акомулатора. Подадоха ми ток и някак запали. Но на следващия ден пак същото, нито на газ, нито на бензин. НЕ СТАВА. Дори и ме подбутнаха но не стана, и най-накрая при последния опит за палене, нещо изпука под предния капак и излезе иькра.Това и беше!!!Незнам въобще какво да правя.Това ми е пурвата кола, а пък и жени какво разбираме .Много ще съм ви признателна, ако някой може да ми даде някакъв съвет.Предварително ви благодаря.

        Коментар


          #5
          И мойта си работеше нормално, спрях пред нас и след 2 часа не мога да запаля и толкова. Пали от време на време но задържа запалена 2-3 секунди и ако настъпя газта изгасва, ако не бутам нищо пак изгасжа и чак след няколко опита пак припалва но само без газ. Сега отивам да пробвам с друг акумулатор но не вярвам да се оправи щото този е на една година супер силен и капсулован без поддръжка, а и два дена без проблем върти през 30 секунди на стартер в продължение на половин час докато се откажа. Единственото което съм правил напоследък по колата беше нов въздушен филтър но поне две седмици нямах проблем откакто го сменях. Накрая ще сложа и стария да опитам. Изчетох доста теми но мисля, че в тази има най-близки симптоми. Опитвах да паля и с откачен стъпков мотор но не става. Направо не знам какво да правя. Ще турся някоь да ме дръпне да пробвам да паля докато ме теглят.
          Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
          http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

          Коментар


            #6
            Хммм странно ,че толкоз хора имат един и същ проблем.Моята досега един път само ми го направи и то по моя вина...В най-голямата буря ходихме до едно село на моабет.Като влязохме в селото беше се едно газа из река -всички улици имаха поне 1-2 педи вода...И на другата сутрин неще да запали : мокър въздушен филтър и т.н.Оставихме я един ден там и баща ми я докара на следващия ден -запалила от 1 път.Ще продължа да следя темата , щото ми стана интересна .. Дано решите този проблем.

            Коментар

            Working...
            X