Може ли да се постави двигател 16.16 с пласмасови колектори на кола с метални .И какви проблеми евентоално да очаквам след замяната.Или ако е по лесно главата от единия да се сложи на другия мотор.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за замяна на двигател на Фиат Брава
Collapse
X
-
Горивната система е различна,при пластмасовите регулатора е в резервоара,и поне на моята марея нямаше датчик положение на разпред.вал има разлика и в дроселните клапи.Моторите са еднакви.Ако сменяш само глава някои мотори с пласмасови колектори са с по малки бутала,но не помня с какъв код бяха.Общо взето трябва да преместиш доста работи от твоя мотор на новия.Пети имам,но ще ги търся утре слад работаFIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
-
Пружините на клапаните са доста яки и не вярвам да е помляло всички клапани.Крива биела се хваща лесно по радиалното преместване на буталото.но клапаните ти са под ъгъл и не вярвам да има такава,след разгобяването ще си проличи.Кривил съм клапан на застава 1,1 и регата 1,5 без последствия за биелите,и биела на ситроен ц3 1,4 хди след хидравличен удар,ситроенчето си вървя над 10000км без проблем,само на моменти пушешеFIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
-
При мен от 12 клапана удари само 8.. това на магистралата със 130км/ч. Изпускателните клапани бяха оцеляли.
Ремонтът не беше някаква фрапираща цифра. Нещо около 500лв общо труд и части. То сега това е половин кола, но навремето не беше. Естествено се смениха всички водачи и гумички на всички клапани, гарнитури, ремъци, шлайф на главата.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Разглоби я и виж какво и има.Ако си я правиш сам може и да се вържат нещата.Аз наскоро правих колата на жената мазда3 1,6хди ,първо пукнат блок,после глава,на практика смених целия мотор за около 1000лв без труд.Ремъка сигурно не е сменян от 100 години,до скоро ми се търкаляше стария от мареята,беше без забележка ,а я карах 6г след покупката.Пети имам,само не мога да намеря приспособлението за обтягане на ремъка.
На изхода от Варна към Казашко има вторични суровини,днес видях една брава,но не знам с какъв мотор е,вторични има и в АксаковоПоследна редакция от янко; 09.02.2021, 21:23.FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар