Здравейте, от лятото съм собственик на Добло 1,9 Мjet 2008ма. Искам да сложа зимните гуми на друг комплект джанти, но се оказва, че предписаните 5.5 Jx15 2х ЕТ32 са твърде редки и досега не успях да намеря такива 2 употреба. Последвах съвет да си сложа ляти 6,5J 15" ET40, На пробите на вдигнати с крик колела всичко изглеждаше ОК, но в движение се оказа, че необходимите по-дълги болтове опират някъде вътре на предните колела и чаткат в завой, а задните гуми в завой стържеха по купето отвътре и влязох във филм с тях. Оказва се, че еднаквия брой и размера на отворите 4х98, и уверенията че били за Фиат и т.н. изобщо не са гаранция, че джантите ще стоят безпроблемно на колата
Въпросът ми е дали 6J и офсет 31 или 37 ще са подходящи за модела? Ако някой от собствениците на Добло има опит с такива, ще съм благодарен, щото гимнастиките в гумаджийниците и купи-върни джанти леко ми омръзнаха.
Въпросът ми е дали 6J и офсет 31 или 37 ще са подходящи за модела? Ако някой от собствениците на Добло има опит с такива, ще съм благодарен, щото гимнастиките в гумаджийниците и купи-върни джанти леко ми омръзнаха.
Коментар