Здравейте, начинаещ шофьор съм, нищо че книжката ми е на близо 20г. но съвсем от скоро взех решение, че е време да повиша активността си и да се замисля за лична кола, семейна имаме Първоначално идеята ми беше да е Фиат Панда - автоматик, но се оказа доста трудно да бъде открит такъв модел. След много прегледи на сайтове с обяви минах през Ланчия Муса, Опел Мерива и Гранде Пунто. По отношение на горивото категорично ще бъде бензин, година след 2005.
Въпреки, че се бях насочила към автоматика, сега леко се разколебавам основно от последващите разходи за подръжка. Колата ще се ползва основно градско. В момента се колебая между :
- Опел Мерива автоматик 1.6 101к.с. - автоматик /тук знам, че разходите са по-високи за данък и ГО, както и разхода за гориво/
- Панда 1.2 65к.с. ръчка
- Гранде пунто - 1.4 75к.с.
Определила съм си бюджет 3 000-3 500лв. за покупка, знам че е необходима и сума за обслужване и регистрация, която също съм предвидила.
Ще съм безкрайно благодарна от споделени мнения и насоки.
Въпреки, че се бях насочила към автоматика, сега леко се разколебавам основно от последващите разходи за подръжка. Колата ще се ползва основно градско. В момента се колебая между :
- Опел Мерива автоматик 1.6 101к.с. - автоматик /тук знам, че разходите са по-високи за данък и ГО, както и разхода за гориво/
- Панда 1.2 65к.с. ръчка
- Гранде пунто - 1.4 75к.с.
Определила съм си бюджет 3 000-3 500лв. за покупка, знам че е необходима и сума за обслужване и регистрация, която също съм предвидила.
Ще съм безкрайно благодарна от споделени мнения и насоки.
Коментар