Здравейте имам следния проблем.До преди седмица колата ми гаснеше на свободна и отидох до сервиз казаха от стъпковия мотор, смениха го и днес реших да пробвам колата.Запалих я тръгнах и при първото спиране на светофар освободих от скорост и оборотите скочиха на 3500-4000,после падат и се нормализират.Ако някой може да ми съдейства ще съм много благодарен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с оборотите на свободна fiat bravo 1.6 16v 97-година
Collapse
X
-
Marto1999 написа: Преглед на мнениетоЗдравейте имам следния проблем.До преди седмица колата ми гаснеше на свободна и отидох до сервиз казаха от стъпковия мотор, смениха го и днес реших да пробвам колата.Запалих я тръгнах и при първото спиране на светофар освободих от скорост и оборотите скочиха на 3500-4000,после падат и се нормализират.Ако някой може да ми съдейства ще съм много благодарен.
Лош реглаж на жилото или не адаптиран стъпков мотор. Като за начало, на студен мотор откачаш акумулатора за 2-3 минути, закачаш го обратно, палиш и не пипаш газта докато не включи и изключи перката. Ако след това не се оправи, реглаж на жилото, ако и от това не е, може стъпковия да е повреден (чисто нов ли са сложили?) или да губи вакуум от някъде.
-
Имах такъв проблем, когато карах Браво.
Оказа се, че буксата на компютъра (тази с хиляди кабелчета) прави лош контакт. За да изпробваш дали е това и при теб, поразлашкай кабелите и буксата, докато колата работи и виж дали се менят оборотите. При мен ми се е случвало да "бие прекъсвач" по светофарите и хората да ме мислят за турбо-селяндур.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар