Здравейте, колеги. Преди малко имах странна случка с 1.6мултиджет. Докато си карам нормално с около 90-100км/ч температурата на охлаждащата течност подскочи на два пъти, както си беше на средата до 3/4 и до макс и излезе надпис, който изчезна много бързо - не можах да го прочета целия - Незадоволително... явно за температурата нещо, изчезна след 1-2 секунди, превключих на по-ниска предавка и след 300 метра падна отново на 3/4, след още 300-400 се върна на средата Не е загрявала постепенно, а направо подскочи стрелката, така и спадна Не съм спирал, карах постоянно, пробвах дали ще се вдигне температурата - с по-високи обороти, на по-висока предавка, нищо, не мърда и милиметър уреда за температурата. Карах още 20-30км, нищо, всичко е нормално, маслото е чисто, антифризът и той. Дали ще е някакъв проблем с датчика на температура или уреда нещо? Възможно ли е от макс стрелката да падне за 500-600метра извънградско каране на половина, колкото бързо е загрял, толкова бързо се и охладил
Забравих да напиша - с антифриз парафлу - оранжев съм на макс, сега като изстина колата си е пак на макс, няма точки мазни в него, няма нищо.
Забравих да напиша - с антифриз парафлу - оранжев съм на макс, сега като изстина колата си е пак на макс, няма точки мазни в него, няма нищо.
Коментар