Здравейте, първо Сега да разкажа какъв ми е проблема Вчера си закупих такъв автомобил (Fiat Brava) много хубава, запазена в добро техническо състояние. Карах я всичко ОК - 130-140 повече непосмях. Да обаче така до тая сутрин когато излязох на магистралата и започнах да ускорявам.Първа, втора, трета, четвърта и тука вече стана проблемно. Като включа четвъртата и мина малко над 80 и нещо изпод капака започва да гърми. Като пукот на неизгорели газове (може и такова да е незнам затова питам) и ме забива. Пета да включа - абсурд. Аз повече от 80 немога да вдигна.С газова уредба е междудругото.Моля ви се съветвайте ме нещо. Какво може да е, свещи, центровка незнам Edit: Моля ви се, ако темата е в грешен раздел не я местете - няма да мога да я намеря. Поне временно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем: Fiat Brava 1.6 16v '97
Collapse
X
-
На газ ли беше или на бензин като стана това? Колата сега ли е внесена? Какви консумативи си сменял? Прегледа ли си кабелите? Какно гориво си слагал? Някакви течове? Ръмжи и пука под капака е кофти въпрос, нали се сещаш?Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
-
GTipo написа:На газ ли беше или на бензин като стана това? Колата сега ли е внесена? Какви консумативи си сменял? Прегледа ли си кабелите? Какно гориво си слагал? Някакви течове? Ръмжи и пука под капака е кофти въпрос, нали се сещаш?
Коментар
-
VENOMER написа:GTipo написа:На газ ли беше или на бензин като стана това? Колата сега ли е внесена? Какви консумативи си сменял? Прегледа ли си кабелите? Какно гориво си слагал? Някакви течове? Ръмжи и пука под капака е кофти въпрос, нали се сещаш?A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
VENOMER написа:GTipo написа:На газ ли беше или на бензин като стана това? Колата сега ли е внесена? Какви консумативи си сменял? Прегледа ли си кабелите? Какно гориво си слагал? Някакви течове? Ръмжи и пука под капака е кофти въпрос, нали се сещаш?
Коментар
-
Stoyan_68 написа:Чакай малко, само в движение на 4-та ли го прави или и на място при определени обороти? Какво значи "забива"? Искаш да кажеш, че губиш мощност изведнъж ли или ...
Коментар
-
Светещата лампа не на инжекциона,хубаво ще е да отидеш на компютърна диагностика.Относно стрелката за температурата,изобщо не трябва да е там,при мен е малко преди чертичката която е на средата на уреда.Термостата ти сигурно стои постоянно отворен,освен ако самият уред за отчитане на температурата не показва вярно.При тази ниска температура не знам изобщо как не ти замръзва изпарителя.Провери и тези неща и тогава пак кажи как се държи Бравата.
Коментар
-
VENOMER написа:Да, само в движение на четвърта ми го прави. На място не прекъсва, и ниските си ги поддържа на 1000 точно. А за забиването - да то дето губи мощност, ами и забива цялата предница все едно спирачки натискам. А и като за 100-те си и горница коне мога да кажа, че въобще не тегли кой знае колко. Има и друго, но за него забравих да ви питам.Значи, има едно като впръсквач на таблото и свети червено - това така ли трябва да е?
Коментар
-
sasco
Колега,от това което чета си мисля така:виж си тройника на газовата след изпарителя-да не би да е натегнат много и да пуска малко газ,развий малко и карай,после пак развий и така виж има ли ефект....,ако не-отиди на газаджия да види,щом казваш,че на бензин е ок.При мен на бензин ми е мизерно заради ламбда сондата или дюза,но на газ е ок.Никога не съм имал проблем на газ.За лампата на таблото ДЮЗАТА-не трябва да свети,това означава,че нямаш емулатор на дюзите на на газовата ИЛИ има някакъв проблем с ЕКУ или др.Стрелката за темп. със сигурност термостат или неправилно отчитащ датчик-смени термостата,не е толкова скъп,20-40лв.Оттам ще ти падне и разхода мин. с 1л.!Друго здраве и Весели празници.Ако има други проблеми-пиши,ще помагаме с АКЪЛ))поздрави:sasco
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар