Здравеите Вапроса ми е на PUNTO 1.2 като отвия капачката на резервара се чува един вакум нормално ли е това казват ми че се е запушило маркучето на отдушника има едно танко маркуче но то не е
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
PUNTO резервар
Collapse
X
-
Re: PUNTO резервар
Това е нормално. На Уно-то ми го има същия ефект. Получава се все едно херметизация заради изпаренията, които Митко спомена.Спокоmotiff написа:Здравеите Вапроса ми е на PUNTO 1.2 като отвия капачката на резервара се чува един вакум нормално ли е това казват ми че се е запушило маркучето на отдушника има едно танко маркуче но то не е
Fiat Uno 1.1 60SX 92г.
Fiat Bravo 1.9 TD100 97г.
VW Passat 1,9 TDI P.D. 2000г.
VW Caddy 1,6 BiFuel 2012г.
-
По принцип сте прави колеги, но при вакум в определени гранци и най-често при малко количество на горивото. Такъв ефект се прояваше на моята дедра 2000 турбо при количество не по-малко от 20-30 литра бензин в продължение на около месец в резултат на което бензиновата ми помпа изгоря (нова на около година от ситроен С5 3.0 (6 бара)). Като отворих помпата видях, че се е стопил ротора на мотора от прегряване и затормозяване най-вероятно от силния вакум. След като смених помпата със същата такава се заех да чистя одушника с компресора. Да ама не. Така се беше спекло, че прибягнах до меден проводник 4 кв. и - лоша работа - цялата мизерия вкарах в резервоара, но започна на "диша". Изчистих акото и всичко заспа. От тогава никога не затягам капачката докрай. Айде безаварийно..
Коментар
-
Аз имам Брава 1.4, но и при мен се получава въпросния вакум в резорвара. И понеже при предната ми кола( ОПЕЛ ) не беше така, и аз се чудих дали е нормало.Та питах по няколко безиностации като зареждам гориво и всички ми казаха, че е нормално.Не че пичовете ,които зареждат гориво са най-големите специалисти, ама всеки ден отварят капачките на бая резорвари и мисля,че имат виждане върху нещата при колко коли се получава така.Fiat Brava 1.4 SX 12V 97
Коментар
Реклама
Collapse

off - не е нито резервар нито резорвар Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 само Mitko го е написал както трябва Yellow_Flash_Colorz_PDT_04 РЕЗЕРВОАР!!!
Коментар