Здравеите Вапроса ми е на PUNTO 1.2 като отвия капачката на резервара се чува един вакум нормално ли е това казват ми че се е запушило маркучето на отдушника има едно танко маркуче но то не е
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
PUNTO резервар
Collapse
X
-
Re: PUNTO резервар
motiff написа:Здравеите Вапроса ми е на PUNTO 1.2 като отвия капачката на резервара се чува един вакум нормално ли е това казват ми че се е запушило маркучето на отдушника има едно танко маркуче но то не еFiat Uno 1.1 60SX 92г.
Fiat Bravo 1.9 TD100 97г.
VW Passat 1,9 TDI P.D. 2000г.
VW Caddy 1,6 BiFuel 2012г.
-
По принцип сте прави колеги, но при вакум в определени гранци и най-често при малко количество на горивото. Такъв ефект се прояваше на моята дедра 2000 турбо при количество не по-малко от 20-30 литра бензин в продължение на около месец в резултат на което бензиновата ми помпа изгоря (нова на около година от ситроен С5 3.0 (6 бара)). Като отворих помпата видях, че се е стопил ротора на мотора от прегряване и затормозяване най-вероятно от силния вакум. След като смених помпата със същата такава се заех да чистя одушника с компресора. Да ама не. Така се беше спекло, че прибягнах до меден проводник 4 кв. и - лоша работа - цялата мизерия вкарах в резервоара, но започна на "диша". Изчистих акото и всичко заспа. От тогава никога не затягам капачката докрай. Айде безаварийно..
Коментар
-
Аз имам Брава 1.4, но и при мен се получава въпросния вакум в резорвара. И понеже при предната ми кола( ОПЕЛ ) не беше така, и аз се чудих дали е нормало.Та питах по няколко безиностации като зареждам гориво и всички ми казаха, че е нормално.Не че пичовете ,които зареждат гориво са най-големите специалисти, ама всеки ден отварят капачките на бая резорвари и мисля,че имат виждане върху нещата при колко коли се получава така.Fiat Brava 1.4 SX 12V 97
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар