Оказа се странно нещо - продават се само втулките на щангите и се сменят.Днес разглждах как го направи един комшия.Изважда се щангата и самата втулка вътре представлява две половинки.Вади се едната и излиза и другата.По същия начин се и слагат - първо едната и после другата се наблъсква.По-големия проблем е при слагането на самата щанга - много зор и много майка трябва за да стане.Обаче пък става много стегнато после.Продават се в Александър Ауто на Оборище!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За щангите на скоростите на Типо
Collapse
X
-
Еми комшията ми каза че бил на Ал.Ауто.Утре ще ходя да го търся и да видя какво има и какво няма.Човека се закле че се сменят само втулките и каза че най-сложното било да се сложат обратно защото влизали стегнато и щангите са много неудобно преплетени.Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
-
Не разбрах - за какво сменяш щанги?Аз имам един проблем със скърцане, което се чува като се мърда скоростния лост. Мислех че е самия лост но съм го смазвал и нищо не става. Баща ми днес разправяше че сигурно е намаляло или е за смяна маслото в скоростната кутия. Аз даже не знам откъде се сменя. Това ли може да е проблема или и аз да сменям щанги? Опасно ли е това? Маслото за скоростната кутия на моето Типо какво може да е като марка и модел?Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Re: За щангите на скоростите на Типо
zfa159 написа:Оказа се странно нещо - продават се само втулките на щангите и се сменят.Днес разглждах как го направи един комшия.Изважда се щангата и самата втулка вътре представлява две половинки.Вади се едната и излиза и другата.По същия начин се и слагат - първо едната и после другата се наблъсква.По-големия проблем е при слагането на самата щанга - много зор и много майка трябва за да стане.Обаче пък става много стегнато после.Продават се в Александър Ауто на Оборище!
Коментар
-
Изрових тази тема и искам да попитам дали някой не знае дали се продава маншона на скоростите, който е поз.3 на схемата на Хит-ко, по-горе. Много здраво ми е скъсан, а под него механизма е гресиран.Иначе смених щангичките с нови, марка Vema.Отвора на механизма, който лагерува на рейката отремонтирах с бронзова втулка, щото беше станал елипсовиден. И прилагам снимки. В другия отвор има две иглени лагерчета, които пък бяха ръждясали и съм ги избил.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар