Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За щангите на скоростите на Типо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За щангите на скоростите на Типо

Оказа се странно нещо - продават се само втулките на щангите и се сменят.Днес разглждах как го направи един комшия.Изважда се щангата и самата втулка вътре представлява две половинки.Вади се едната и излиза и другата.По същия начин се и слагат - първо едната и после другата се наблъсква.По-големия проблем е при слагането на самата щанга - много зор и много майка трябва за да стане.Обаче пък става много стегнато после.Продават се в Александър Ауто на Оборище!
    Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

тново италианския гении се е намесвал с тези начини на поставяне и махане. а цена знаеш ли
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

ами нямам идея ама като ходя утре за маншон за скоростите (там имало за 12-15лв.) ще ги питам че и на мен ми трябват и ще напиша резултата.

Коментар

Предполагам,че стават и за Темпра,защото моя скоростен лост има доста голям свободен ход.Но май скоро дискутирахме темата и hit-ko писа,че се сменят щангите.Може би тези втулки са нещо ново.Ще чакам и аз резултат.А магазина на "Оборище" на Ал.Ауто ли е?
        Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

Еми комшията ми каза че бил на Ал.Ауто.Утре ще ходя да го търся и да видя какво има и какво няма.Човека се закле че се сменят само втулките и каза че най-сложното било да се сложат обратно защото влизали стегнато и щангите са много неудобно преплетени.

Коментар

мисля имаше т и н кар кар там, не че има значение де
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Някакво развитие по въпроса, че ми стана интересно...!?
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Не разбрах - за какво сменяш щанги?Аз имам един проблем със скърцане, което се чува като се мърда скоростния лост. Мислех че е самия лост но съм го смазвал и нищо не става. Баща ми днес разправяше че сигурно е намаляло или е за смяна маслото в скоростната кутия. Аз даже не знам откъде се сменя. Това ли може да е проблема или и аз да сменям щанги? Опасно ли е това? Маслото за скоростната кутия на моето Типо какво може да е като марка и модел?
                Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Re: За щангите на скоростите на Типо

zfa159 написа:
                  Оказа се странно нещо - продават се само втулките на щангите и се сменят.Днес разглждах как го направи един комшия.Изважда се щангата и самата втулка вътре представлява две половинки.Вади се едната и излиза и другата.По същия начин се и слагат - първо едната и после другата се наблъсква.По-големия проблем е при слагането на самата щанга - много зор и много майка трябва за да стане.Обаче пък става много стегнато после.Продават се в Александър Ауто на Оборище!
                  Ето какво представляват въпросните щанги - с по една шарнирна връзка в двата края / в червения овал / ! Точно там се получава луфта и този възел е щампован и няма вариант да се разглобява или ремонтира !
                  Прикачени файлове

Коментар

Да бе и аз мисля, че се продава цял ремонтен комплект щанги (над 100лв май) за типото.
                    Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Работата я проверих - оказа се че наистина се продават само щангите.Цената на целия комплект е 90-95лв.

Коментар

zfa159 написа:
                        Работата я проверих - оказа се че наистина се продават само щангите.Цената на целия комплект е 90-95лв.
                        Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

zfa159 написа:
                          Е, не са чак 90-95 лв. комплекта - / виж сайта /, поотделно цената на щанга е 24лв.

Коментар

Е тук за комплект дадоха ценичка около 90-95лв. (може да има и някакви още екстри към тях).Иначе да цената на една е толкова и тук.

Коментар

Изрових тази тема и искам да попитам дали някой не знае дали се продава маншона на скоростите, който е поз.3 на схемата на Хит-ко, по-горе. Много здраво ми е скъсан, а под него механизма е гресиран.Иначе смених щангичките с нови, марка Vema.Отвора на механизма, който лагерува на рейката отремонтирах с бронзова втулка, щото беше станал елипсовиден. И прилагам снимки. В другия отвор има две иглени лагерчета, които пък бяха ръждясали и съм ги избил.
                              Прикачени файлове

Коментар

Working...
                              X