Колеги ще съм благодарен ако някой ми обясни каква е причината 2 (ДВА) пъти да ми се чупи обтяжната ролка? Първият път изкара 18000 км а сега се счупи след 3500 км. Колата е стило комби 1.6 103 коня 2003 г. Да няма някаква тънкост при монтажа която не е известна. Първата ролка беше СКФ а втората ИНА. Един път да се счупи го приемам като случайност или лош късмет ама два пъти вече е нещо друго. Каква ролка да взема този път, че да изкара колкото и дават?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Счупена ролка на ангренажен ремък
Collapse
X
-
Случва се да се счупи пластината - лично на моя кола успя за 1500 км да скърши една на DAYCO хем от комплект но после винаги съм слагал INA и не е имало проблем . Просто явно втори път теглиш къса клечка колегаkoce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442
Коментар
-
Объкал съм марките на ролките и сега като ги разгледах видях, че първата е гейтс а втората скф.
Това е Гейтса на 18000 км
А това СКФ на 3500 км
Там на мястото на счуването на СКФ-а изглежда наранено понеже го мъчихме с едни клещи да видим дали се огъва лесно защото изглеждаше много тънко. Много мек се оказа метала сигурно за това изкара толкова малко. Ролката на Гейтс е двойно по дебела на това място и не се огъва така. Явно е имало голям натиск за да се счупи по този начин.
Последната снимка е на ролката свалена абсолютно здрава веднага след като купих автомобила.
Ролка Koyo на неизвестно колко км. След нейната смяна започнаха проблемите.
Последно смятам да пробвам с ролка Инa, но пак нямам голяма надежда, че ще изкара много защото така и не стана ясно дали проблема е в монтажа или в частите.Последна редакция от sanko; 19.06.2019, 22:08.
Коментар
-
янко написа: Преглед на мнениетоС какво я обтягахте?Според мен е грешен монтаж
Коментар
-
Константинов написа: Преглед на мнениетоКолеги това с грешния монтаж се случва рядко - просто е пълно с ментета
Коментар
-
Тази ролка масово се монтира/застопорява по грешен начин.
Затова навремето сменях ангренажни комплекти на 1.6 16V в Ямбол при Хит-ко.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
sanko написа: Преглед на мнениетоВчера лично присъствах на слагането на поредната ролка и всичко изглеждаше както трябва. Белега на ролката беше на средата както е в инструкцията за монтирането. Сега въпроса е като навъртя някакви километри трябва ли да се сваля капака на ремъците и да се гледа дали всичко е наред?koce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442
Коментар
-
Константинов написа: Преглед на мнениетоКолега то няма как да видиш нещо което не се вижда - единствено можеш да провериш да не се е отпуснал ремъка но това е малко вероятно
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар