Привет на всички FIAT маниаци.Лятото моята FIAT TEMPRA 1.9TD си загрявашеестествено нормално но от известно време нещо имам много слабо парно а и температурата на водата се покачва само до първите 2 чертички горе долу 50 градуса,ако някой има идея от какво може да е ще съм благодарен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не загрява
Collapse
X
-
Както всеки би казал-термостат! Има и друго устройство, което определя посоката на маслото-дали да мина през радиаторчето, или докато е студена колата да си го върти само в мотора. Аз лично научих за това от един колега. Не е зле след, като запалиш колата да изчакаш десетина минути и да пипнеш радиаторчето (масленото). Ако е топло значи този ’маслен термостат’ не затваря и при студен мотор охлажда маслото. Скоро мисля да направя и при мен този тест, имам съмнения, че и моят мотор не загрява достатъчно бързо, а термостатът ми е новичък.Frontera Sport, X20SE март 1998
-
пипни си тръбите на големия кръг , тази която отива към радиатора дали е студена след като колата е леко позагряла(40 градуса) ако е топла като другите в малкия кръг несъмнено термостата е постоянно отворен и водата ти циркулира непрекъснато и в двата кръга, по този начин не може да загрее тъй като постоянно се охлажда в радиатора . сменял съм поне 3 термостата и моя съвет е : купи си най-скъпияTipo 1.6 i.e. '94
Коментар
-
Re: Не загрява
to6ko написа:Привет на всички FIAT маниаци.Лятото моята FIAT TEMPRA 1.9TD си загрявашеестествено нормално но от известно време нещо имам много слабо парно а и температурата на водата се покачва само до първите 2 чертички горе долу 50 градуса,ако някой има идея от какво може да е ще съм благодарен.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар