Имам няколко въпроса за един проект и се надявам да получа компетентни отговори.Имам Фиат браво 1.6 16V 1997 ,имам го от 14 години и съм доволен от колата. Искам да вдигна мощноста на колата с около 150 кс. Тоест да стане около 250кс. Въпросът ми е ,има ли смисъл да се помпа този двигател и да ли е възможно този мотор да постигне тези коне , естествено не искам на вторият месец да я изръчкам и да счупя двигателя.Ако се постигнат тези коне да ли може да се запази здравината на двигателя. Другият вариант е да взема фиат купе 20 20v 220 кс. И да го сложа в Бравото ако е възможно и да го пипна малко и да получа същите коне.През годините доста са ме бъзикали ,че наливам пари в колата, но ми е хоби харесва ми самата визия на колата.Правил съм и само оптичен туниг ,гуми и джанти и цветът съм сменял.Приятелите ме бъзикът казват ми ти си луд за тези пари ще си вземеш по мощна и по нова кола.Да ама харесва ми тази кола, а и друтите коли са на всеки сфетофар, ако завърша този проект колата ще стане уникална Колата е с 4 см фланци от пред и от зад . Предната гумата е 215/17/35 а от зад 245/17/40. Гумите излизат 1 см от калниците ,сложих фланците и гумите за да мога да раздуя калниците но ефектът не е много голям, дори да вкарам гумите в калниците раздувката остава малка.Ще я раздувам отново защото не ми хареса как стана.Фланците и гумите влиаят зле на лагерите колата е по тромава с този малък двигател. Въпросът ми е може ли да се сложат по големи лагери или да махна фланците и ако е възможно да сложа по изнесени на вън носачи или главини , за да мога да раздуя повече калниците.Ще сменям на ново предните и задните брони гумите и джантите също и цветът .Ако постигна тази мощност трябва ли да се подсили купето, да ли ще се усука от допълнителната мощ .Колата не е в България, но проектът ще го правя в България.Мисля да вложа около 16 000 лв в впроекта .Надявам се да получа мнения по темата
МОЛЯ ВИ НЕ МЕ РАЗОБЕЖДАВАЙТЕ.
МОЛЯ ВИ НЕ МЕ РАЗОБЕЖДАВАЙТЕ.
Коментар