Абе колеги да задам едно леко въпросче, бравото ми има ключета малки за аларма има и обемни датчици в купето , има и светодиод даже, обаче алармата или е изключена с кюча, или я няма, или аз немога да я намеря :D днес глех под капака гледах никъде няма ни централа ни сирена, аз предполагам че са на едно де, ама и така да е пак не ги намирам за да врътна ключето да видя работили тая пущина. Някои знае ли къде се монтира фабричната аларма за да знам къде да я търся или да установя липсата и?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фабрична аларма на браво, къде е???
Collapse
X
-
blato написа:А как точно действа тази аларма и какъв е смисъла от нея, ако всеки път за да я включа трябва да отварям това капаче и да връткам ключа.Питам, защото и на мен ми дадоха такова ключе за алармата, а се чудя какво да го правя.Marea Weekend TD100 HLX
Големия Кораб
Коментар
-
blato написа:А как точно действа тази аларма и какъв е смисъла от нея, ако всеки път за да я включа трябва да отварям това капаче и да връткам ключа.Питам, защото и на мен ми дадоха такова ключе за алармата, а се чудя какво да го правя.Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
Малкото ключе, което се пъха под кормилото, е за да се изключи за постоянно алармата (ако например колата няма да се ползва дълго време или пък ще се транспортира от Италия до България на автовоз, за да не се разпищава алармата). Иначе обикновено колите с вградена аларма си имат и едно копченце в контактния ключ, което действа хем като дистанционно за централното заключване, хем е дистанционно за алармата.Самата сирена пък се намира в предния ляв калник под акумулатора. По книжки съм чел, че си има автономно захранване и дори при откачане на акумулатора продължава да пищи. Дано да е така!Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
-
ohooo написа:blato написа:А как точно действа тази аларма и какъв е смисъла от нея, ако всеки път за да я включа трябва да отварям това капаче и да връткам ключа.Питам, защото и на мен ми дадоха такова ключе за алармата, а се чудя какво да го правя.Сега: Пунто 1,7 ТД ЕЛХ
Преди: Браво 1,6 16в SX
Коментар
-
Фабрична аларма имат само колите с централно което е с копче от ключа, но не всички, на моята например има такова копче и светодиод но аларма няма.А с ключето при бушоните се указва дали да работи или не алармата.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Не е така. На Бравото е имало аларма с обемни датчици и светодиод на централана колона в средата има.Разбира се при превоза са я свалили, но буксата и стоеше. Дистанционното обааче е било отделно, защото и на двата Сини ключа няма бутончета.ex Fiat Bravo TD 100 SX
ex Fiat Marea TD 125 ELX
Fiat Marengo TD 100
Lancia Zeta 2.0 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар