След като започнах темата да се похваля взех stilo 1,4 16v 6ск. 2006г.Има неща за правене но се надявам да помагате да го оправя за да го вкарам в пътя.Благодаря за коментарите.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет за избор на двигател на Фиат Стило
Collapse
X
-
Честито и много безаварийни километри!
Не виждам смисъла от 6 скорости - няма да ти даде по-малък разход, само ще се налага да натискаш съединителя повече - лично мнение.Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
Коментар
-
Карам с пет, карал съм и с шест скорости. Не видях разлика и то на дълъг път. Явно не знам как да използвам шестте скорости правилно.Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
Коментар
-
Браво! Толкова плюене по Стилото, а човека вече се беше влюбил и избра. Зетя има Стило комби 1.6 и е доволен, е като го взехме имаше неща за доизкусуряване, но иначе вози като лодка, не е това което пишат по-горе някои.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Браво Иване и много безавариини км.Кефи се на колата и си живей живота.Колкото до ''Колегите от сорта не купувай стило че са едиквоси'' си ги сложи на оная работа.Важно е теб какво те кефи, а не разни разбирачи които се чудят какво да измъдрят и какви тъпни да напишат.Не ми се влиза в разни идиотски полемики и затова само от мен мисли позитивно и се кефи на макс198mjet Bravo
Коментар
-
Здравейте,
Нов съм във форума и реших да се възползвам от вече създадената тема, т.к. имам подобно чудене. Обмислям варианта за Стило 1.8 16V 2004-5г, но след седем страници тема никой не е повдигал въпроса за по-големите двигатели. Т.е. така и така 1.6 е в по-големия данък, защо не 1.8 или направо 2.4? В момента карам Мицубиши Галант 2.0 136коня, но искам да премина на нещо по-компактно и адекватно за града, защото се оказа че колкото и да не ми се иска предимно в София шофирам. А и не на по-следно място ми се иска нещо по-евтино за поддръжка, по-ново (макар и не с много).
Та на въпроса 1.8 или 2.4 по-зле ли са като изпълнение от 1,4 или 1,6? По-претенциозни ли са или пък по-чупливи? С Мицубишито до този момент не съм имал проблеми с двигателя - само обслужвам и продължавам. Тук дали ще е аналогично или примерно харчат масло или подобни истории?
До този момент основен проблем ми е било окачването - носачите ми се явяваха нещо като консуматив (смяна на някой от шестте на всеки 6месеца до година)... При Стилото да очаквам ли подобно поведение?
Предварително благодаря за отговорите!
Коментар
-
Няма място за сравнение като поведение на пътя. Галанта е по дълъг и по широк, но стилото е доста по леко, но пък стабилно. 2,4 определено НЕ, 1, 8 пък имат драма със скоростите. Просто няма кутии за тях. Но се правят за 200-300 лв. 1,8 е страхотен двигател, но като всяко Стило има нужда от контактен спрей.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Tempras написа: Преглед на мнениетоНе си сменяй Бравото за Стило.
Ще останеш брутално разочарован. Смених Мареа за Стило, защото не послушах точно такъв съвет, после съжалявах жестоко.
Бравото бие с много по-качествена сглобка, много по-добра возия, много по-солиден интериор, мноооооого по-добро пътно поведение.
Купи си Браво 2001г. вместо Стило 2003г. Стило е отвратителна кола с отвратително нисък преден мост, който стърже къде ли не.
Фиат след 2001г. не са това което бяха. Преди се раздаваха, и за парите и класът си, потребителят получаваше повече от необходимото.
След 2001г., същият получава окачване от Голф 2 с твърд заден мост. И в Стило, и в Браво 2, и в Ланча Делта дори. Заеби!!!!!!!!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар