абе на вектрата вартиаштиа момент е по голиам от колко на бравата и ниама база за сравнение.За да не пишеш такива странни думи моля те прочети това: http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...Сигурен съм, че ако изговориш пред някой написаното от теб онзи ще падне от коня от смях! Приятни минути във форума!Nino
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сагата 1.4 12v
Collapse
X
-
georg62 написа:абе на вектрата вартиаштиа момент е по голиам от колко на бравата и ниама база за сравнение.Е, защо не напишеш, колко е този "вартиашт" момент?? Едва, със винтилираните Еко-Тек двигатели, флопелите живнаха, но килцата им, пак са повечко...и не мога да разбера, защо тези скучни коли, държат толкова високи цени?? Дизайна им, почти не мръдна за 10 години, егати еднообразието, съвсем обикновена кола
1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ
Коментар
-
.....държат цени щот са немски, а както всички знаем от немското по яко немаОпел също като фолксваген със всеки модел показват поредния си неуспешен опит да "изработят" автомобил. Опел дори с по новите (най- новите още неса остарели за да ги видим ) си модели доказа на своите клиенти че твърдо държи ръждатра да е постянен спътник в живота им, аз ще ви обясня ква е тактиката, когато автомобила ръждясва от основната му маса се намаляват килограми, което съответно води до повече конски сили на килограм и така колкото повече старее един опел толкова по бърз става, за износване на двигател и дума неможе да става щото тва е немски мотор а както всички знаете тои е вечен
Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Абе айде сега и опелите си понавървяват.Имам един приятел, кара едно Рено 19 1.8, дръпнахме се аз с Типо-то, отнесъх го като куцо пиле домат в градината...Демек реното изобщо не върви, хем 1.8 уж добро.Но преди имаха един опел, от тези дето вънка кадет, вътре купето от вектра, беше 1.4 вървеше като самолет, харчеше малко, по ходовата част НИКАКВИ проблеми, за разлика от реното-смениха почти всичко отдолу.Е, разбира се опелът беше изгнил, което не е малко.Но ходовата част и двигателя са в пъти по-добри.N.Y. State of Mind
Коментар
-
Благодарете и на Uneek че го доказва с дизайна на това поло дето го е сложил да се върти там. :PСега сериозно: Опела ако не гниеше щеше да е наистина яка кола . На мене лично много ми допада вектрата - с 1.8 двигателя върви добре и си е бая магаре - евтини части , трудно се троши окачването , а за мойто браво не знам как ще е ... още нищо не тропа и нищо не съм сменял за да усетя за какво става въпросFiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
тел. 0883437022
Коментар
-
Направо ме успокоиFiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
тел. 0883437022
Коментар
-
И аз да се включа в дискусията. Моето Браво е вече на 230000км, от които 35000 са от мен за последните почти 3 години. Карам на метан, почти от както съм я взел. По двигателя не е имало нито един проблем. През годините съм сменил съединител, педал на съединител, носач, конзолата с ръчките за фарове и чистачки, кабели и свещи и сега за втори път носач, като този съм решил да сменя и амортисьорите. Та както казах никакви проблеми с двигателя. Основно карам на метан и вярно, там се спъва колата, но според всички метанджии един аванс процесор за 160лв решава проблема. Ама аз не съм съзтезателче, та за момента и така ме устройва. Пусна ли на бенз обаче, става перфектна. Над 2500 оборота е много пъргава. Приятелче с астра 1.8 90к я пробва веднъж и каза, че не намира разлика с неговата до към 130-140км/ч, след това мойта естествено почва да се задъхва (тва на бензин). На метан по негови думи "не върви изобщо", ама той обича да слаломира по Цариградско между колите, та го разбирам. Общото впечатление ми е, че колата е перфектна като цена/качество/подръжка. Ако ми се кара евтино си карам на метан и си свиркам, дори не си правя труда да и смятам разхода - сипвам и карам. Ако съм решил да се правя на "спортист" пускам бензина и се кефя, особено важи това за изпреварване на извънградско когато държа да съм сигурен. Рахода на бензин градско ми е 10-11 на 100км, извън падам до 8. Та мисълта ми е - ако се кара на бензин и този двигател е ОК. Ако се слага някаква газ, определено ще е по-добре с по-голям двигател. Абе лятото ще сложа и аванс процесора и ще я видя тогава
Коментар
-
Аз май съм писал тук, ама пак ще напиша...Когато си купих ФИАТа смених разпределителния вал - беше изяден. Днес, година и да месеца и 21000 км по-късно сменях гарнитура на капака на клапаните - валът си беше добре, няма задирания, нищо. Разгледах и маслените магистрали - не са с гумички, а с метални пръстени. Това го казвам във връзка с един пост, че след 1998 гумата е заменена с метални пръстени. Явно е така, защото моята кола е 07.1998Маслото си го сменям на около 8К км - досега три пъти. А колко върви - карам на газ, на баира след Ихтиман, посока Пловдив, малко преди тунела, там вече е стръмно, ми се наложи да намаля до 120. След това отново си ускорих до 140, на пета предавка. За двигател 80кс определян като "умрял кон" не е зле, нали?like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
И аз вече натрупах доста опит с тоя мотор и мога да кажа че съм доволен 7- 8 извън града с 120 - 130 без проблеми(газ) !Друго не ми трябваFiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
тел. 0883437022
Коментар
-
Колеги след 2 седмици става 1 год от както взех бравата. Навъртяни 20000км и не е мръднала. Имах едно единствено влизане в сервиз за тази една година и то за основно обслужване ремъци ролки термостат и т.н. Е не беше в кой да е сервиз а в този на Хит-ко... но това е за 1 година никакви проблеми. Качвам се паля и карам няма проблеми с валове кобилици магарета коне и т.н.Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
Ge4i7ooo
chuni написа:Аз предлагам това което се изписа да бъде съвет към бъдещтите собственици на Браво/Брава по възможност като избират кола да подминават автомобили с 1.4 двигател за да няма http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...tart=0Явно има нещо гнило и ако купуваш автомобил по- добре с другите двигатели.А към колегите с 1.4 двигатели дано си карате още много километри безавариино машините и не се сърдете от написаното ама е факт.Fiat Tipo 1.4i.e. LPG-Lovato i Citroen Xsara 1.9D 2001g.
Коментар
-
Ge4i7ooo
Slavi_Lancia написа:.....държат цени щот са немски, а както всички знаем от немското по яко немаОпел също като фолксваген със всеки модел показват поредния си неуспешен опит да "изработят" автомобил. Опел дори с по новите (най- новите още неса остарели за да ги видим ) си модели доказа на своите клиенти че твърдо държи ръждатра да е постянен спътник в живота им, аз ще ви обясня ква е тактиката, когато автомобила ръждясва от основната му маса се намаляват килограми, което съответно води до повече конски сили на килограм и така колкото повече старее един опел толкова по бърз става, за износване на двигател и дума неможе да става щото тва е немски мотор а както всички знаете тои е вечен
Fiat Tipo 1.4i.e. LPG-Lovato i Citroen Xsara 1.9D 2001g.
Коментар
-
Имам Бравата от 2 месеца и за сега съм доволен като изключа проблема с паленето който за сега е решен. Вчера сменях ганитура на капака на клапаните и си видях разпределителния вал, да не му е уруки, но е перфектен мисля че съм случил на двигател, по документи в Италия го е карала някаква мацка май че беше с марокански произход или нещо подобно, така пише на документацията, най-лошото й е че гърба на предните седалки е одраскан с химикал явно е возила някое хлапе, но слагането на тапицерията ми реши този проблем, а иначе за сега съм доволен от колцата. Така че всичко е на късмет, гледах в събота на битака една като моята само че SX с климатик и т.н. за 2200 лв, но с пречукал двигател направо ми се стъжни, а иначе на външен вид е доста по-добра от моята, но в случая моята се явява по-добра от един тон неподвижно желязо.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар