Хехе,ае са бабини-девитини Smile Ти как си караш фиатката-с мисълта,че вала ти се търка ли? Я си свиркай и докато не се обади не му мисли,само сменяй масълцето абсолютно навреме Wink have funЧНГ!!!!
През 4000км. ли да го сменям тва масълце? )) Като покарам извесно време с по висока скорост или на малко повече ръчка и двигатела почва да издава един странен звук. Викат ми хората "долей си масло" (а аз преди 2000км. го смених) ...еми значи от някъде изпускааа, а честито ))) Абе много съм доволен от фиата, ама ще го отремонтирам едно хубаво и ще го продам да му се радва някой друг ))))
Уф,ами като го отремонтираш едно хубаво,защо ще го продаваш?Продай го преди това,щом така си решил макар и на по-ниска цена.Наистина ли ти харчи масло? Какъв е странния звук,можеш ли да го опишеш? Бих искал да чуя какви са доловимите от гледна точка на шофьора признаци за "вродения проблем" на 1.4 12V двг.Моля,който се е сблъсквал с този проблем,след правилна експлоатация на автомобила(редовна смяна на консумативи,разумно каране),нека сподели.
Нямам вроден дефект в двигатела аз. Колата е кажи речи 99та година. Тракане, все едно идва от перката, но е при подаване на газ... абе като и дадеш малко ръчка и почва да трака....кофти трябва пак на майстори и след това ще кажа точно от какво е било. Тая кола е зад асе кара с 80/90км, че като се кара на повече ряз и тва се чупи онова се чупи. Ако някой му е за икономията и за много евтината подръжка автомобила си е точно като за него.. бавен , евтин абе въобще като за човек с малко финанси
Продай го преди това,щом така си решил макар и на по-ниска цена.
Ми защото заради 100/200лв. след това, някой бъдещ собственик (що не и някой от форума) ще влезне и ще почне да ме псува като за последно.. Колата е бавничка и не е за мене, но всичко с времето си. Пък и много по-лесно се продава напълно изрядна кола от колкото някоя скрита кошница дето "всичко и е наред и я е карала бабка на 70години", но докато се тества тва не и работи онова не и работи това може да се оправи за 10лв онова за 5лв. и много доверие се губи и се почва пазарене с по 500лв на долу ...
аз имам браво 1.4 96г разхода на газ градско е 8.5 извънградско с 5 човека и препълнен багажник с средна скорос 140км/ч 9.5 а колата ми е на 211000км не я хваля а я ОБИЧАМ
на 140 километра на какви обороти си ? и по принцип в града до какви обороти я качваш за да ти направи този разход ? шото мойта лапна 11 бензин , като не съм я ръчкал много много
[quote="werti"]аз имам браво 1.4 96г разхода на газ градско е 8.5 извънградско с 5 човека и препълнен багажник с средна скорос 140км/ч 9.5 а колата ми е на 211000км не я хваля а я ОБИЧАМ Брей брей брей ццццццццц, колега каква е тази кола
мойта глътна 12-13 литра градско ... бахх ти тва не е нормално , като се има предвид че съм в пазарджик и не я напъвам много много , трябва да го видя тоя бензинов филтър вече че ми се струва че той бърка цялата горивна система , (не пуска гориво помпата работи на макс , качва гориво изведнъж , не може да се оползотвори и го хвърля ) това си е моя теория де .... ама ако не е от него.. не се сещам от какво може да е ...
Бравата ми дава около 8.5-9/100 в София, а Бравото в момента е 8.5 извънградско и около 10-10.5 градско. Всичко това е газ.
е да, ама не всички знаем че до 70 градуса перкаш на бензин и си с газов инжекцион на Бравата
И мойта при градско показа 10.6/100 в София - но при каране в условия при които придвижването се измерва в часове/км /тръгни-спри и т.н. и т.н. /! За Коледа извънградско София-Шумен и малко из града: 410км - 36.6л газ /измерването: пълна бутилка до горе - пробег -пълна бутилка до горе/ 8.93/100 :D А иначе - палене, обороти, минава на газ и беж... За АГУ - от подписа със стъпково моторче ...За загряването:При градско - един-два светофара в София и температура малко под средата на скалата, три-четири светофара - на средата на скалата на уреда;При извънградско - 100-120км/ч - едвам отлепя от долната черта, но парното си работи .Дали това е нормална работа на термостата или има проблем? zgabrovski вярно ли е, че имаш газов инжекцион /АГУ трето поколение - http://www.memtextom.dir.bg/aguinfo.htm/ на Бравата /цитирам sev/ и би ли споделил нещо за него - в БГ ли е монтиран, каква марка е изпарителя, какви са LPG инжекторите и LPG разпределителя, какъв е емулатора на ламбда сондата, предполагам че нямаш нужда от емулатор на бензиновите инжектори и т.н. Как е динамиката на автомобила? Разхода явно е ОК !
BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
Среден разход на газ
Коментар